Diferențe nesemnificative!

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 15:13 Pregătiri, amicale
Diferențe nesemnificative!

Amicalul de miercuri, de la Ciorani, dintre Astra 2 și Gloria Buzău este unul după care se pune un mare semn de întrebare: joacă atât de bine echipa din Liga A Prahova, sau este departe Gloria Buzău de ceea ce ar trebui să arate o echipă de eșalon secund? Foarte probabil, varianta a doua este mai «valabilă», echipa din Ciorani jucând de la egal la egal cu gruparea ajunsă în Liga a II-a «la masa verde»!

Gloria a «bătut» doar la capitolul agresivitate, buzoienii arătând o bună formă fizică și o atitudine ok, fiind foarte aproape de adversar și taxând acțiunile gazdelor cu faulturi tactice repetate, în timp ce atacul s-a rezumat doar la câteva lovituri libere bătute periculos. Culmea, cel puțin până la golul marcat de Lungoci, în min. 45, după o respingere greșită a lui Catană, la un șut din afara careului, Astra 2 a arătat a echipă de «fotbaliști», reușind să se ridice la nivelul adversarei aflată cu două eșaloane mai sus!

Muscalu (min. 3) care a avut șansa să înscrie din unghi, în poarta goală, dar a preferat să facă o întoarcere cu mingea, apoi, Bărăgan (min. 29 – lovitură liberă bătută puțin peste transversală) au bifat ocaziile primei jumătăți de oră a partidei, apoi Ionuț Neagu a reluat, cu capul, după un corner bătut de Laurențiu Dumitru, mingea ducându-se paralel cu linia porții (min. 34). Cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut lui Muscalu, scăpat singur în min. 43, care a preferat un șut «de fițe» cu exteriorul, pentru ca, imediat, ocazia să se răzbune, Gloria marcând după un atac prelungit, Neagu reușind să-l blocheze pe Burlacu, apoi Catană a respins în lateral un șut din afara careului, iar Lungoci a marcat din unchi – lateral dreapta!

Cu avantaj la pauză, Buzăul s-a văzut egalată, după ce portarul aflat «în probe» – Cezar Stanciu – a făcut aiurea un penalti, faultându-l pe Muscalu după ce a scăpat mingea în față (min. 55), același talentat atacant transformând lovitura de pedeapsă. Culmea, portarul bucureștean Stanciu apărase poarta Cioraniului, la meciul amical cu Conpet, de săptămâna trecută!

Până la final, nervii ambelor combatante au fost întinși la maximum, antrenorul oaspeților, Ion Viorel intrând chiar pe teren, la un moment dat, pentru a protesta la adresa arbitrului central, bucureșteanul Andrei Chivulete! Partea secundă a fost și ea neașteptat de aprigă, în condițiile în care s-au folosit mulți jucători «în probe», amicalul fiind unul util ambelor grupări, formația din Ciorani anunțându-se chiar o potențială candidată la promovare, anul viitor.

Astra 2 va întoarce vizita Gloriei Buzău, miercurea viitoare, într-un joc «revanșă».

Butufei și Neagu – noutăți la Ciorani

Partida cu Gloria Buzău a consemnat debutul în primul unsperezece, la echipa Astra 2, al jucătorilor Vladimir Butufei (ultima dată la Chimia Brazi) și Ionuț Neagu (CSM Câmpina). Cei doi au șanse mari să facă parte din lotul pentru viitorul sezon, lot care se va contura după amicalul cu Fortuna Brazi, de mâine, care se va desfășura la Poiana Câmpina.

Astra 2 Ciorani – Gloria Buzău 1-1 (0-1)
Stadion: „Ionuț Trandafir” – Ciorani. Spectatori: circa 300. Au marcat: Muscalu (55 – penalti) / Lungoci (45)

Astra 2: Catană – L. Dumitru, I. Neagu, Butufei, Zecheru – Tătaru, Bărăgan, Căpălău, Cernea – Aristan, Muscalu. Au mai intrat: Tănase – Pancovici, Fl. Păun, Iordache, I. Crăciun, V. Iacob, Munteanu, I. Marin, Andrei Alexandru, Al. Vasile, Țigău. Antrenor: Adrian Peiu.

Gloria: Sârbu – Cucu, Bârsănel, Vișan, Agache – Fl. Alexandru, Rențea, Bobe, Zamfir – Burlacu, Lungoci. Au mai jucat: C. Stanciu – Drăguț, I. Constantin, Cocîrlă, Keita, Francisc, Gherghe, Tudor. Antrenor: Ion Viorel

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 15:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă