Delta are o „9″ abordare pentru meciurile amicale

27 Jul. 2012, 15:40 Pregătiri, amicale
Delta are o „9

Stadionul Cozma Zaiț din șoseaua Agighiolului a adunat la meciul de verificare cu Unirea Casimcea peste trei sute de spectatori plus o inimoasă galerie care și-a încurajat pe tot parcursul jocului favoriții, o dovadă că nu doar pe „Delta” și în meciuri oficiale echipa locală de fotbal este urmărită. După înfrângerea cu Oțelul II Galați (2-3) și egalul fără goluri cu SC Bacău, rezultate puse pe seama oboselii acumulate în diminețile de dinaintea jocurilor și în care antrenorul Gache nu și-a menajat deloc elevii, ba dimpotrivă, amicalul de verificare cu echipa campioană a „județenei” tulcene avea toate premisele să fie câștigat de FC Delta.

Cu șapte tulceni nativi în prima echipă, Delta a avut nevoie doar de un sfert de oră pentru a „citi” punctele nevralgice ale adver­sarilor, iar Pantelie a fost cel care avea să deschidă balul în min. 16 cu un șut din întoarcere din mijlocul careului. Opt minute mai târziu, Jalbă de la oaspeți i-a dat emoții lui Stoicescu printr-un șut care n-a prins cadrul porții pentru ca, în minutul 28, Chehaia de la Unirea și Postelnicu de la Delta să rateze și ei câte o ocazie rarisimă. Cu zece minute înainte de pauză, „vulpoiul” Pantelie și-a mai trecut în cont un gol reușit tot cu o execuție din mijlocul careului, pentru ca în ultimele secunde ale primei reprize fostul atacant al Viitorului Constanța să reușească hattrick-ul printr-o execuție pretențioasă cu exteriorul de lângă portarul Cranța.

În partea a doua a jocului doar frații Crețu și Postelnicu au „supraviețuit” pe teren, e adevărat nu pentru mult timp, pe teren făcându-și apariția majoritatea titularilor de drept din finalul sezonului trecut.În minutul 47 deja era 4-0 prin reușita lui Postenicu (șut care a „mușcat” și transversala înainte să intre în poartă), scor neschimbat până cu un sfert de oră înainte de fluierul final al divizionarului Edi Ioniță.

Cu rezervele pe teren, inclusiv portarul Cranța trimis din nou pe teren după schimbare, dar nu între buturi ci în avanposturi, Unirea a cedat și fizic și în ultimele 15 minute. 5-0 în min. 76, prin reușita lui Florea din 11 metri după un fault în careu la nr. 5, apoi 6-0 în min. 78, tot prin Florea care a făcut și niște „floricele” prin careul Unirii, 7-0 în min. 80 atunci când nr. 23 a împins mingea în poartă din interiorul careului de șase metri, 8-0 în min. 82 atunci când Radu a trimis din unghi pe lângă al treilea portar al Unirii, și 9-0 în min. 90, atunci când Henry a trimis mingea în plasă cu spatele la poartă.

Delta Tulcea: Stoicescu (46 Olteanu) – Filip (46, Mansur) Mișilăricu (46, Grigorov), Scarlat (46, Marincău), V. Crețu (70, nr. Dragu) – Neagu (46 Cîju), Postelnicu (61 Radu), N. Crețu (min. 53 Neagu), M. Oprea (46 Ionescu) – Nanu (46 Florea), Pantelie (46 Henry).

Unirea Casimcea: Cranța (46 Pereteanu, 65 Verbina) – Dimofte, Târnăcop (55 Croitoru), Poșircă, Mavru – Chehaia (72 Encică), Jalbă, Crecan, Șișu – Agafiței, Chelariu (75 Cranța)

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

27 Jul. 2012, 15:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă