Delta a câștigat la scor derby-ul județului Tulcea

14 Aug. 2011, 12:01 Pregătiri, amicale
Delta a câștigat la scor** derby-ul județului Tulcea

Cu o săptămână înainte de startul noului sezon, Delta Tulcea, principala favorită la promovare din seria I a Ligii a II-a, a jucat un ultim amical în compania echipei Eolica 2010 Dobrogea, echipă tot din județul Tulcea, ce va evolua de vineri în Liga a III-a, tot cu pretenții de promovare.

Meciul s-a disputat pe stadionul Cozma Zaiț din Tulcea acolo unde va juca, tot de săptămâna viitoare, Delta II Tulcea în Liga a IV-a a județului Tulcea, un stadion cochet și cu o suprafață de joc impecabilă.

Poate și din cauza gazonului „masă de biliard”, jucătorii celor două echipe și-au etala în prima repriză calitățile tehnice, meciul fiind unul de un nivel tehnic foarte ridicat cu o circulație a balonului foarte bună și cu foarte multe pase la firul ierbii cum rar se poate vedea chiar și în Liga I.

Oaspeții au dat o replică peste așteptări în prima repriză care s-a încheiat nedecis, 1-1, cele două goluri fiind reușite de R. Radu (Delta) în min. 16 printr-o execuție pretențioasă, reluare cu călcâiul din marginea careului mic, și respectiv Stere (Eolica) în min. 44 printr-un șut din marginea careului mic pe sub portarul Olteanu.

Partea secundă a jocului a fost dominată categoric de echipa gazdă care a și înscris de trei ori prin Henry, prima dată în min. 65 când a reluat din plonjon din marginea careului mic centrarea ideală trimisă de pe flancul drept de Oae și în min. 81 atunci când a rămas singur cu portarul Vlas pe care l-a driblat la zece metri de poartă și a trimis cu latul în poarta goală și respectiv prin Scarlat în min. 89 atunci când fundașul central al Deltei a reluat cu capul, cu boltă, o centrare a aceluiași Oae, lăsându-l pe Vlas spectator.

Delta Tulcea (prima repriză): Olteanu – Cârjă, Munteanu, Grigorov, Sânmărtean (26 Cucu) – Neagu, Coconașu, Ionescu, Cîju – R. Radu, Florea

Delta Tulcea (a doua repriză): Stoicescu – Voicu, Soporan, Scarlat, Cucu (70 Sânmărtean) – Oae, Postelnicu, Ciubotariu, Țene – Henry, Mansur

Eolica 2010 Dobrogea: Vlas – Șuta, C. Petre, Pașcovici, Ciobanu – Chirilă, R. Oprea, Banioti, D. Marian – Curumi, Stere. În repriza secundă au mai jucat Iovănescu, P. Mihăiță, Achim, Caluda, David, Țarălungă, S. Sandu, Forminte și Boghițoi.

Cele două echipe tulcene vor debuta în noul sezon săptămâna viitoare, Eolica 2010 Dobrogea la Baia cu Unirea Slobozia, vineri de la ora 18, iar Delta Tulcea la Mangalia cu Callatis, sâmbătă de la ora 11.

articol scris de Irinel CĂ‚LIN

14 Aug. 2011, 12:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă