Defilare în câteva minute

Defilare în câteva minute

Fortuna a umilit, ca scor, Inter Clinceni, căruia i-a administrat un 5-1 usturător, cu 4 goluri marcate în prima repriză. Intervalul „de grație” pentru echipa prahoveană a fost între minutele 35 și 38, când elevii lui Florin Stăncioiu au marcat de trei ori!

Un început echilibrat de meci, care nu prevestea „iureșul” ce va urma, așa a arătat startul partidei dintre Fortuna și Clinceni, Vali Munteanu deschizând scorul cu un șut din unghi, la capătul unei faze frumoase de atac (min. 11, 1-0), pentru ca Marius Gheorghe să egaleze, cu o reluare spectaculoasă, după un corner, acesta „pivotând” cu mingea sub control, pe lângă fundașii adverși, înainte de a înscrie (min. 22, 1-1). A urmat apoi o perioadă echilibrată, cu o bară a ilfovenilor, până când Fortuna s-a pornit pe „turnat” goluri! Chipirliu a fost faultat de portarul Iancu, iar Vali Munteanu a readus Fortuna în avantaj de la punctul cu var (min. 35), același jucător reușind hattrick-ul, din poziție de „unu la unu” cu portarul, Fortuna dejucând pasul la ofsaid al adversarei, în câteva rânduri. Chipirliu a marcat și el (min. 38, 4-1), pentru ca, după pauză, Mircescu să bifeze singurul gol al reprizei, cu o lovitură de cap din marginea careului mic (min. 66, 5-1).

Un meci bun, urmărit în ultima sa parte și de Radu Călin – patronul echipei, precum și de Șoni Pall, scouterul Fortunei revenind „la treabă” după o perioadă dificilă, în care a avut probleme medicale, prahovenii arătând destul de bine – tineri, motivați, cu o talie bună, cu poftă de joc, forță, potență fizică și… speranțe! De menționat că, ieri, Fortuna a mai jucat încă un meci de verificare. De data aceasta, adversară a fost echipa Viitorul București, de la care a fost cumpărat mijlocașul Barbu, prahovenii câștigând tot cu scorul de 5-1.

Buhuși rămâne la Stăncioiu

Deși se spunea că mijlocașul Alexandru Buhuși va se va antrena doar cu Fortuna, urmând să joace la altă grupare, până la urmă, jucătorul care a ratat, acum un an, penaltiul decisiv în meciul cu Unirea Tărlungeni va rămâne la echipa lui Radu Călin, în speranța că va reuși acum să pună umărul la mult dorita promovare. Buhuși a fost titular, pe postul unde titular, până acum, a fost Antohi (accidentat acum), adică în spatele vârfului împins.

Crossman negociază „detașarea” la Conpet

Mijlocașul Fortunei – Cătălin Crossman – ar putea ajunge, sub formă de împrumut, la colega de serie Conpet Ploiești. După ce Bereșoaie a refuzat varianta unui împrumut la Strejnic, Crossman este al doilea jucător pentru care cele două cluburi negociază un transfer. Deocamdată, jucătorul acuză și unele probleme medicale, situația sa urmând să se stabilească astăzi.

Fortuna va continua seria meciurilor amicale, primul adversar urmând să fie, tot la Izvorani, Viitorul Domnești, într-un joc programat mâine.
Până atunci, Stăncioiu și stafful său au privit și amicalul dintre colegele de serie CSM Câmpina și Conpet, mai ales că, în runda a doua din mini-retur, echipa sa va veni în „vizită” la Strejnic. Oricum, la cum se prezintă lucrurile în acest moment, Stăncioiu probabil că a plecat liniștit de la amicalul adversarelor sale, Fortuna părând „cu o notă în plus”.

„Satelitul” nu s-a strâns!

Fotuna va avea și echipă în Liga A Prahova, sub comanda lui Cătălin Gheorghe urmând să joace acei fotbaliști care nu prind lotul lui Florin Stăncioiu, motiv pentru care „satelitul” va evolua duminica, pe arena „Metalul”, din Filipești, tocmai pentru ca aceștia să poată fi „urmăriți”. Deocamdată, Fortuna 2 nu s-a „strâns”, lotul urmând să se formeze din câțiva juniori de la Filipești, la care se vor adăuga cei rămași în afara lotului, la Stăncioiu.

Brazi, Astra… Buftea!

Pentru Fortuna, una dintre principalele probleme, care speră să fie rezolvate în curând, este terenul pe care se va juca în prima parte a sezonului, până la revenirea pe arena din Poiana Câmpina, unde se lucrează acum la reamenajarea gazonului. Astfel, săptămâna aceasta, arena din Brazi va fi deszăpezită, pentru a putea fi o variantă la meciul cu Avântul Reghin, din 28 februarie. Fortuna discută și cu Astra o posibilă mutare pentru câteva meciuri aici, doar că în „9 Mai” se antrenează și echipa lui Daniel Isăilă, din această săptămână, o a treia variantă luată în calcul fiind una dintre bazele ilfovene ale FRF (Buftea este o posibilitate) și chiar… sinteticul de la Izvorani, cu care jucătorii Fortunei sunt obișnuiți!

AFC Fortuna – Inter Clinceni 5-1 (4-1)
Stadion Izvorani. Au marcat: V. Munteanu (11, 35-penalti, 37), Chipirliu (38), Mircescu (66) / M. Gheorghe (22)

Fortuna: Zegheru – Cristescu, M. Marin, I. Stan, Damian – Minciună, Barbu – V. Munteanu, Buhuși, Chipirliu – Camara. Au mai intrat: Stroescu, Mureșan, A. Gheorghe, Șandru, Caramalău, Jugaru, Năstase, Ungureanu, Mircescu, R. Moise.

Inter: Iancu – A. Andrei, S. Bucă, M. Cristian, Mateus – A. Popa, M. Gheorghe – C. Gheorghe, Păun, Cardaș – Fluerică. Au mai intrat: Ciuculescu – Vl. Păun, Pluteanu, Simera, C. Matei, G. Constantin, Bărzăgeanu. Antrenor: Imilian Șerbănică.

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă