Defensivă ex-iugoslavă la Timișoara!

18 Aug. 2012, 16:10 Pregătiri, amicale
Defensivă ex-iugoslavă la Timișoara!
Valentin Velcea a testat patru jucători din Fosta Iugoslavie în amicalul cu „gugulanii” și a reținut doi fundași pe care și-i dorește în echipă pentru noul sezon: Sakir Redzepi (Kosice) și Marko Marovic (ex-Mediaș). ACS Poli s-a impus lejer prin golurile marcate de Zăgrean (2), Szekely și Bajic – un alt jucător sârb venit în probe. Singura reușită a oaspeților a fost semnată de Staicu.

Partida cu divizionara a treia cărășeană a fost prilej pentru timișoreni de a testa jucătorii aflați în probe. ACS Poli a început partida cu doi dintre aceștia titulari. Ei s-au alăturat în defensvă unui alt sârb venit în această vară, Alex Petrovic.

Fundașul stânga Marovic a dat primele emoții oaspeților, cu un șut bun după cinci minute de la start. Decarul Dobricean și-a luat apoi rolul în serios și a fost servantul ideal pentru colegii săi din avanposturti. Mai întâi Zăgrean a ratat de puțin ținta după o lovitură liberă (’10), pentru ca Gafița (’16) să lobeze în transversală din pasa aceluiași mijlocaș.

Deschiderea scorului a venit de la punctul cu var, Dobricean a fost faultat iar Zăgrean a transformat fără probleme (min. 19). Scorul a fost majorat peste doar cinci minute, când „Scholes” l-a angajat de această dată pe marcatorul primului gol și acesta nu a iertat de la 16 metri. Gafița putea să se treacă la rândul său pe lista marcatorilor dar nu a profitat de o „gafiță” a lui Nemțescu și a reluat din nou în bară, de această dată în cea laterală.

Partea a doua a jocului a fost ceva mai monotonă pe fondul schimbărilor. Szekely a reușit totuși să mărească ecartul după o oră de joc la 3-0, cu un șut pe sub portar. Caransebeșul a replicat cu golul de onoare, marcat din penalty de Staicu în urma unui fault al lui Moroiță la Ionaș (63′). Deși nu a fost reținut la ACS Poli, atacantul Aleksandar Bajic a ieșit la rampă pe final. Mai întâi a șutat în portar (’70) apoi a reușit să marcheze din apropiere la pasa lui Szekely (’84). Dar a încheiat cu o nouă ratare mare peste două minute.

Marovic și Redzepi, reținuți

La final tehnicianul timișorenilor a anunțat că fundașii testați vor rămâne la ACS Poli. „Doi jucători au fost interesanți, ei mai rămân să se înțeleagă financiar. Marovic, fundașul stânga și Sakir, fundașul central. Probabil că miercuri, după meciul cu Flacăra, vom definitiva tot”, a declarat Valentin Velcea.

Marko Marovic (29 ani) a mai evoluat în România la Gaz Metan Mediaș între 2009-2011 dar a strâns doar 12 jocuri în prima ligă. Fundașul stânga a petrecut ultimul sezon la Pecs în Ungaria, unde a avut 18 apariții. Celălalt jucător reținut, macedoneanul Sakir Redzepi (24 ani) a evoluat în primăvară la MFK Kosice în Slovacia, bifând 13 partide în Corgon liga și e fost internațional de tineret al țării sale.

Ceilalți doi jucători, mijlocașul bosniac Mirza Hasanovic (Sloboda Tuzla) și atacantul sârb Aleksandar Bajic (ex-Beograd Karaburma), nu au fost reținuți.

ACS Poli Timișoara (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Redzepi, Marovic – Goge, Poparadu, Dobricean, Anițoiu – Gafița, Zăgrean (c). Au mai intrat: Coca – Moroiță, Hasanovic, Boldea, Artean, Trandu, Szekely, Bajic, Șeroni și Iovan.

FC Caransebeș (antrenor Liviu Achim): Cioloca – Firoiu, Covăsală, Dubei, Costachi – Văcărescu, Bâldea, Suru, Nemțescu – Staicu (cpt.), Liuba. Au mai intrat: Socaci – Vijulie, Bălan, Ionaș și Frenț.

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: BanatSport

18 Aug. 2012, 16:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă