Caransebeșul nu rămâne fără fotbal. Noua echipă a orașului a dat start pregătirii pentru noul sezon

Noua echipă de fotbal a Caransebeșului – Viitorul -, înființată la sfârșitul anului trecut, după dezafilierea vechii formații care a activat în Liga a 2-a, a avut marți, 26 iulie, primul antrenament, pe stadionul din cartierul Balta Sărată. Au răspuns convocării lansate de antrenorul Dan Doran, care va fi secondat pe banca tehnică a gugulanilor de Petru Bona, un număr de 23 de jucători, printre aceștia regăsindu-se și câteva nume cunoscute iubitorilor fotbalului din municipiu, ei evoluând anul trecut în echipa care activa în Liga a 2-a.

Este vorba despre Cosmin Negoescu, Cristian Suru, Cristian Birăescu, Daniel Șandru, Laurențiu Vătafu, Nicușor Imbre, precum și veteranul Bebe Feneș, care este accidentat deocamdată, dar care a ținut să răspundă apelului lui Dan Doran, cel care, anul trecut, l-a reactivat, aducându-l, la 37 de ani, la echipa care a evoluat în eșalonul secund al fotbalului românesc.

De la primul antrenament au lipsit, din motive obiective, trei sportivi, care însă vor completa, în cel mai scurt timp, lotul noii echipe „Viitorul” Caransebeș.

„Ceea ce a început în timpul mandatului dlui Marcel Vela continuă, iată, acum, când primar este Felix Borcean. Am demarat activitatea la club cu trei grupe de copii, iar din această vară avem și o echipă de Liga a IV-a, «Viitorul» Caransebeș. În acest început de pregătire, mă bazez pe un lot de aproximativ 28 de jucători. În afară de cei care au mai evoluat, fie în Liga a II-a, fie în urmă cu doi sau trei ani sub culorile orașului, mai sunt câțiva sportivi tineri, din localitățile învecinate. A venit un «contingent» de la Prisaca, echipă care a promovat în Liga a IV-a, pe care încercăm să-i integrăm în formația noastră, au mai venit jucători de la «Foresta» Armeniș, și, în plus, e Bebe Feneș, pe experiența căruia mă bazez”, a declarat tehnicianul Dan Doran. El a mai spus că, în momentul de față, conducerea „Viitorului” trebuie să adune tot ce este mai bun în Caransebeș, tocmai pentru a putea să demonstreze că acești jucători din municipiu și cei din localitățile apropiate pot face față cu brio Ligii a IV-a și nu exclude posibilitatea ca, pe parcurs, echipa să promoveze în Liga a III-a.

„Și aș dori să mai precizez că jucătorii nu au venit la echipă pentru cine știe ce recompense materiale. Vreau să se știe că aici, la Caransebeș, se joacă fotbal din plăcere”, a mai adăugat Dan Doran.

Prezent în tribună, alături de președintele clubului, Andrei Ungur, și de liderul galeriei caransebeșene, Aurelian Linchi Popescu, directorul sportiv Gabi Țurcaș s-a arătat optimist în ceea ce privește viitorul… „Viitorului”. „Am reușit să adunăm la echipă un lot de jucători valoroși, cu care sperăm să facem o figură cât mai frumoasă în noul sezon al Ligii a IV-a. Nu ne-am propus obiective pe termen lung, intenția noastră a fost aceea de a promova jucători tineri, din propria pepinieră, cu un nucleu de jucători cu experiență, care-i pot ajuta să crească pe copiii care vin din spate”, a spus Gabi Țurcaș.

Chiar dacă la baza sportivă din Balta Sărată, administrată de Constantin Valentin Lăzărescu, mai sunt lucruri de pus la punct, gazonul se prezintă, totuși, în stare foarte bună, acesta fiind locul unde „Viitorul” își va desfășura antrenamentele, meciurile oficiale urmând să fie găzduite de Stadionul Municipal din Parcul Teiuș.

Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10, pe arena din Balta Sărată se va desfășura un joc-școală, pentru evaluarea și selectarea sportivilor, Dan Doran exprimându-și intenția de a merge pe un lot de 22 de jucători de câmp și doi portari.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă