Debut moleșit al echipei lui Lincar pe „Ion Oblemenco”

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 18:35 Pregătiri, amicale

CS Universitatea a câștigat amicalul cu Vișina Nouă, dar jocul a fost departe de pretențiile fanilor, care au venit în număr mic pe „Ion Oblemenco”

Câteva sute de oameni s-au strâns de dimineață, la oră de Liga a II-a, pentru a vedea primul meci de fotbal pe „Central” după mai mult de doi ani. Îngrămădiți la adăpostul fâșiilor subțiri de umbră, microbiștii au strâmbat din nas la ce le-a oferit trupa lui Lincar, în ciuda victoriei cu 4-1. „Să îi vedem și pe ai lui Mititelu, poate joacă ei ceva” erau concluziile spectatorilor la final.

Și totuși, publicul nu a avut prea mult de așteptat pentru a vedea primul gol. Voinea, unul dintre puținii jucători care au atras atenția, a venit pe scurt pentru o reluare cu capul spectaculoasă. Alb-albaștrii s-au moleșit apoi, neoferind continuarea pe care o preconiza startul furibund.

Alte 3 goluri aveau să vină în partea secundă, două dintre ele de la un atacant sârb aflat în probe, pe care Lincar l-a prezentat drept „Ivan cel Groaznic” și l-a caracterizat drept „un jucător extrem de interesant”. Bardu a punctat și el, iar pe final oaspeții s-au bucurat pentru cea mai importantă realizare din istoria clubului, un gol pe „Ion Oblemenco”.

La final, Lincar nu s-a sfiit să critice jocul echipei sale, însă a menționat și circumstanțele atenuante, realiste de altfel: lipsa de omogenitate, căldura sufocantă, emoțiile debutului și faptul că lotul urmează să mai fie completat până la debutul sezonului.

„Nu sunt mulțumit de joc, avem multe probleme de rezolvat, dar este normal într-un fel. Mai avem timp până începe campionatul să lucrăm la relațiile de joc”. Echipa lui Lincar abordează un sistem 4-1-4-1, pe care Craiova l-a mai avut pe vremea lui Victor Pițurcă, însă, evident, diferențele de exprimare și de calitate a jucătorilor sunt mari.

Puțini spectatori, multe VIP-uri

Dacă spectatorii nu s-au înghesuit să vadă echipa girată de autoritățile locale, poate și fiindcă „lumea a fost la serviciu”, după cum explica Lincar, tribuna oficială a fost ticsită cu foști jucători ai Științei. „A fost o plăcere să văd un număr covârșitor de foste glorii care au venit alături de noi și care mi-au spus că se identifică și ele cu această echipă, CS Universitatea Craiova”, declara Pavel Badea.

Dacă Gică Craioveanu a fost reținut cu treburi în Spania, pe „Ion Oblemenco” s-au aflat Geolgău, Ungureanu, Beldeanu, Donose, Stângă, Papură, Cristescu, Cornel Stroe, Țâcă Zamfir și alți oameni de fotbal din Bănie.

De altfel, Ovidiu Stângă va fi inclus în staff-ul echipei în perioada următoare. Nu au lipsit nici cei doi finanțatori ai clubului, Adrian Andrici și Laviniu Beze, care nu au dorit să facă declarații, dar care s-au interesat de condițiile în care se prezintă arena din Bănie.

Se pleacă în al treilea stagiu de pregătire

Din cauza temperaturilor ridicate din această perioadă, lotul CS Universitatea va părăsi din nou Craiova, pentru încă un stagiu de pregătire, la Câmpina, după cele de la Mogoșoaia și din Serbia. S-au stabilit încă 3 amicale, cu ACS Clinceni (la Clinceni), cu CSM Câmpina (la Câmpina) și cu Unirea Slobozia (la Ploiești), urmând ca spre finalul perioadei de pregătire să mai fie organizat cel puțin un meci amical pe „Ion Oblemenco”, echipa revenind în Bănnie pe 20 august. CS Universitatea a apărut ieri într-un echipament bleu, de la firma Macron, însă în partidele oficiale va purta tricouri livrate de Nike, acestea urmând să fie prezentate într-o conferință de presă, înaintea startului sezonului.

Badea: „Singura legătură cu Lausanne este că eu am jucat acolo”

Despre înscrierea echipei CS Universitatea în campionatul Ligii a II-a și dreptul ei de a promova, contestate de câteva cluburi din eșalonul secund, care au anunțat chiar că vor apela la TAS de la Lausanne, Pavel Badea a precizat: „Dosarul de înscriere este complet și Biroul Executiv al FRF urmează să anunțe înscrierea echipei pe 14 august. Ne-au invitat în Liga a II-a, înseamnă că avem aceleași obligații și aceleași drepturi ca și celelalte competitoare, printre care și dreptul de a promova. Nu avem treabă cu TAS, singura legătură cu Lausanne este că eu am jucat acolo”.

Pavel Badea a vorbit și despre competiția de la distanță cu echipa lui Adrian Mititelu, precizând: „Ni s-a contestat dreptul de a ne înscrie în Liga a II-a de către o altă echipă, chiar din Craiova, dar noi ne vedem de treaba noastră, nu promovăm scandalul și negativul. Avem dreptul de a purta numele Universitatea, nu trebuie să cerem aprobarea instituției de învățământ, precum alte echipe. CS Universitatea este echipa orașului, nu o va duce nimeni la Severin, la Petroșani sau în alte părți, va evolua pe „Ion Oblemenco. Am fost umiliți destul în anii trecuți, nu se va mai întâmpla. Nu ne este frică de nimeni, suntem clubul înființat în 1948, avem în spatele nostru craiovenii, orașul, municipalitatea, fostele glorii, nu mai rămâne decât să avem rezultate și să readucem fotbalul craiovean unde a fost cândva”.

Motto-ul CS Universitatea: „Renaștem împreună”

Dacă pe timpul lui Adrian Mititelu, la tribuna a doua trona stema cu leul și sintagma împrumutată din Giulești, „Singuri împotriva tuturor”, o dată cu trecerea stadionului în uzul CS Universitatea, a apărut sigla veche, cea în dungi iar motto-ul a fost schimbat în „Renaștem împreună”, fiind arborat și pe tabela de marcaj, acolo unde este alăturat stemei orașului Craiova și siglei vechi a clubului.

La capitolul „transferuri”, de la FC la CS Universitatea au trecut șoferul autocarului, dar și masorii Ovidiu Blendea „Bamse” și Marius Minae, primul fiind și unul dintre masorii echipei naționale.

CS Universitatea Craiova – Sportul Vișina Nouă 4-1
Au marcat: Voinea 2, Ivan 50, 77, Bardu 72 / Priescu 89.
Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 300.

CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătrașcu, Ljubinkovic, I. Stancu – Ad. Ionescu – Oprița, Câju, Precup, Ganea – Voinea. Au intrat: Roman, Irimia – Dragu, Bardu, Pârvu, Velcovici, Dragalina, Gorovei, Scarlat, Ivan, Sin. Antrenor: Erik Lincar.

Vișina Nouă: Gălan – Popa, M. Radu, Mitroi, D. Mihai – Dumbravă, Burcea, Glișcă, Cincă, Nica – Priescu.Au intrat: Căpraru, Militaru, Militaru, Ularu, Rucăreanu, Grigorie, Obreja, Clipici, Aria. Antrenor: Marcel Ploae.

Cartonaș roșu: Gorovei 80.
Au arbitrat: Edi Constantinescu – Daniel Mitruți, Dragoș Iliescu.

Articol scris de Cosmin STANCIU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 18:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă