O neînțelegere financiară a dus la ruptura dintre Jiul și golgheterul ei, Bogdan Matei: ”Am plecat fără voia mea.” Fundașul revine la a doua sa echipă de suflet

Loredana JUGLEA 27 Jul. 2021, 12:56 Liga 3

Bogdan Matei a surprins prin evoluția sa constantă și eficace în tricoul Jiului, în sezonul trecut de Liga 3. Fundașul a marcat 7 goluri, fiind golgheterul echipei din Petroșani și al treilea marcator al campionatului, în Seria a 7-a, acolo unde clubul a terminat pe locul 8 din 10.

A jucat doi ani la Jiul fără să părăsească măcar un minut terenul de joc în timpul meciurilor oficiale. Evident, despărțirea sa de Jiul vine într-un moment deloc agreat de echipă.

”Plecarea mea de la Jiul nu a fost cu voia mea. Este vorba de neînțelegere financiară”, a explicat Bogdan Matei.

Matei revine la Lonea

Bogdan Matei se integrează destul de ușor, fie la Liga a 3-a, fie la Liga a 4-a, asta pentru că știe ce vrea și poate.

”Vreau sa revin la Lonea (n.r. – la echipa Inter Petrila, din Liga a 4-a Hunedoara, care joacă pe terenul Lonea), o echipă la care țin la fel de mult cum țin la Jiul. Pentru mine, perioada petrecută la Jiul a fost o experiență frumoasă, pe care am mai trăit-o în trecut la Jiul, niște oameni deosebiți și cu antrenori de valoare tot timpul. Planurile mele la Lonea nu sunt mici. Vreau cel puțin să duc la baraj această echipa cu orice sacrificiu”, spune, cu încredere, jucătorul.

Moment greu, caracter puternic

Matei a trecut ca orice jucător și prin accidentări inevitabile. ”Cel mai dificil moment pentru mine a fost când m-am accidentat. Am stat 3 luni pe bară, dar am trecut foarte repede peste și am revenit cu bine. Revenind la Jiul, nu am prea multe de punctat. Repet, am plecat fără voia mea, le urez bafta multă și le mulțumesc pentru perioada asta frumoasă pe care am trăit-o acolo antrenorilor Kandut, Militaru, Toni Sedecaru și nu în ultimul rând lui Marius Tuță, care a făcut ca echipa Jiul sa renască”, a declarat Bogdan Matei.

Traseul fotbalistic al lui Matei include și experiențe la Unirea Slobozia sau Luceafărul Oradea

Cariera lui Bogdan Matei în fotbal se leagă în mare parte de echipele din Valea Jiului. A jucat pentru Lonea la Liga 4, la 15 ani, după care a fost luat de Jiul. După o perioadă foarte scurtă, echipa a și promovat în Liga a 3, astfel că Matei a rămas 2 ani și jumătate la Jiul, până când a fost la pas de desființare. Apoi a plecat plecat la Liga 2, la Unirea Slobozia, unde a jucat un an și jumătate.

”Acolo m-am accidentat, iar după accidentare am jucat la Sighetul Marmației în Liga 3, terminând pe locul 3. De acolo am fost transferat de Luceafărul Oradea, cu care am și promovat în Liga 2, dar am plecat de la ei fiindcă situația financiară s-a înrăutățit. Am ales să mă întorc acasă, la Lonea, din nou, la echipa cu care am terminat pe locul 1 am cucerit două cupe ale României și pentru care am marcat peste 50 goluri în doi ani și jumătate. Apoi m-am dus din nou la Jiul, echipă cu care am bifat o promovare în Liga 3. Am promovat cu ei și am avut un ultim an superb. Două promovări cu Jiul, două Cupe ale României la nivel de Liga 4, una la nivel de Liga 3, o promovare la Liga 2 și anul acesta golgheterul Jiului sunt pentru mine realizări care rămân”, a concluzionat fotbalistul.

Plecarea lui Matei este o pierdere pentru Jiul, dar, în același timp, este un câștig pentru Inter Petrila. ”Revenirea lui Matei nu poate decât să mă bucure. Dacă vor mai reveni și alți jucători valoroși ar fi nemaipomenit pentru noi”, a declarat antrenorul Petrilei, Adrian Câmpean.

CSM Jiul Petroșani s-a înscris în noul sezon de Liga 3, care își are startul la 28 august, însă, până atunci, debuta în Cupa României, prima fază a competiției KO are loc mâine, 28 iulie, de la ora 17:30, iar echipa din Petroșani joacă la Minerul Costești, în Vâlcea.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dupa-o-absenta-de-doi-ani-marius-mares-revine-in-fotbal-sunt-sigur-ca-intr-o-buna-zi-voi-ajunge-din-nou-in-liga-1-am-invatat-foarte-mult-din-greselile-pe-care-le-am-facut-19193036

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-turului-1-al-cupei-romaniei-editia-2021-2022-echipele-care-intra-la-joc-din-aceasta-faza-a-competitiei-ko-19192595

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-cele-sase-echipe-care-nu-s-au-inscris-in-noul-sezon-de-liga-3-desi-isi-castigasera-dreptul-sa-joace-in-campionat-cand-va-fi-anuntata-componenta-celor-zece-serii-19193088

Loredana JUGLEA 27 Jul. 2021, 12:56 Liga 3
Pe aceeași temă