Minaur Baia Mare caută cele mai bune soluții pentru promovarea în Liga 2. Vasile Miriuță vrea să-i transfere pe atacantul Alexandru Pop și fundașul Bogdan Matei

Răzvan STÎNGĂ 09 Jan. 2021, 15:17 Liga 3
Minaur Baia Mare caută cele mai bune soluții pentru promovarea în Liga 2. Vasile Miriuță vrea să-i transfere pe atacantul Alexandru Pop și fundașul Bogdan Matei

Minaur Baia Mare vrea să promoveze în Liga 2, la finalul acestui campionat de Liga 3. Dacă sezonul trecut a pierdut barajul cu Fotbal Comuna Recea, de această dată nu vrea să mai rateze obiectivul și are în plan transferuri importante în această iarnă.

Alexandru Pop și Bogdan Matei, în atenția echipei Minaur Baia Mare 

După numirea lui Vasile Miriuță ca antrenor, acum Minaur Baia Mare își face lista cu numele fotbaliștilor care pot ajunge sub comanda noului ”principal”. Potrivit Axa News, sunt doriți doi jucători care în prima parte a sezonului au jucat în Liga 2, dar care în acest moment sunt liberi de contracte.

Atacantul Alexandru Pop (27 de ani), fost la Rapid, este în atenția lui Vasile Miriuță. Jucătorul a plecat din Giulești după 10 meciuri și fără să marcheze, dar Minaur Baia Mare crede că poate să se folosească de el.

Asta deși vârful nici sezonului trecut nu a reușit să înscrie, chiar dacă a fost legitimat la două cluburi, Viitorul Pandurii și ASU Poli. Ultimele sale goluri datează din sezonul 2018/2019, când reușea șase goluri pentru două cluburi, UTA și Aerostar Bacău.

Fundașul Bogdan Matei (31 de ani) este o altă țintă pentru Minaur Baia Mare. Apărătorul a jucat în prima parte a acestui sezon, la fel ca și în stagiunea precedentă de altfel, la Turris Oltul. În acest campionat a jucat doar trei meciuri, iar ultimul a fost înregistrat în octombrie, într-un eșec cu Farul, 0-2.

Anterior, Bogdan Matei a mai evoluat pentru echipele Putnok VSE (Ungaria), Chindia Târgoviște și Academica Clinceni.

Potrivit surselor Liga2.ro, Minaur Baia Mare are în plan câteva transferuri importante în această iarnă. Vrea să aducă jucători cu nume, care au experiență în ligile superioare. Plafonul salarial al echipei va crește în această iarnă. Informațiile din cadrul clubului indică faptul că Vasile Miriuță are un salariu de aproximativ 4.000 de euro pe lună la Minaur Baia Mare.

Minaur Baia Mare e pe locul 2 în Seria 10. În precedentele două sezoane a ratat promovarea

În acest moment, Minaur Baia Mare este pe locul 2 în Seria 10 a Ligii 3, cu 20 de puncte acumulate după primele 10 etape din acest sezon, la patru puncte distanță de liderul SCM Zalău.

La finalul sezonului regular, care are 18 etape, primele două formații din fiecare serie vor disputa partide de baraj. Locul 1 din Seria 10 va întâlni locul 2 din Seria 9, poziție pe care acum o ocupă CSO Cugir. Iar locul 2 din Seria 10 va juca împotriva liderului din Seria 9, Unirea Dej. Învingătoarele din aceste baraje vor juca apoi într-un nou baraj, iar câștigătoarea finală va promova în Liga 2.

În precedentele două ediții de Liga 3, de când activează la acest nivel, Minaur Baia Mare a ratat promovarea în Liga 2. În sezonul 2018-2019 s-a clasat pe locul 3 în Seria 5, după FK Csikszereda și Fotbal Comuna Recea, iar în sezonul 2019-2020 s-a aflat în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei de COVID-19 pe locul 2, la două puncte de liderul Fotbal Comuna Recea.

Cele două echipe din Maramureș au jucat baraj de promovare. Turul l-a câștigat Minaur cu 2-1 pe teren propriu, iar returul l-a adjudecat la același scor trupa din Recea, care s-a impus apoi la lovituri de departajare.

Foto: CS Minaur fotbal

https://liga2.prosport.ro/liga-3/industria-galda-aproape-de-abandon-dupa-sapte-ani-in-liga-3-echipa-din-alba-are-sanse-minime-sa-mai-primeasca-finantare-19164084

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-face-cumparaturi-din-fotbalul-aradean-de-unde-si-a-luat-si-director-sportiv-ionut-ianc-si-andrei-sulea-incearca-sa-atace-promovarea-sub-comanda-lui-stefan-nanu-19164079

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-ataca-promovarea-in-seria-10-din-liga-3-si-si-a-programat-opt-amicale-in-perioada-de-pregatire-formatia-lui-marius-pasca-va-intalni-doua-echipe-din-liga-2-19164061

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Jan. 2021, 15:17 Liga 3
Pe aceeași temă