Daniel Niculae și noua achiziție Vlada au înscris pentru Academica Rapid în amicalul câștigat cu FC Argeș. Piteștenii au irosit un penalty. Reacțiile lui Săndoi și Schumacher

Marius ANGHEL 01 Feb. 2018, 16:23 Pregătiri, amicale

FC Argeș a pierdut, în această după amiază, cel de-al treilea amical disputat în această iarnă. Echipa din Trivale pregătită de Emil Săndoi a fost învinsă cu 0-2 în confruntarea cu Academia Rapid, formație la care evoluează Daniel Pancu, Vasile Maftei, Daniel Niculae sau Ionuț Voicu, fotbaliști cu sute de meciuri în Liga 1. Golurile echipei de pe locul 3 din Liga a 4-a București au fost marcate de Daniel Niculae și noua achiziție Marian Vlada, adus de la CS Afumați.

Partida s-a disputat pe terenul sintetic de la Bradu și a fost un test util pentru cei ambii antrenori în încercarea de a vedea la lucru toți jucătorii de care dispun în acest moment. Încă din primele minute ale meciului, alb-violeții au pus presiune pe adversar și au ratat mari ocazii de gol prin Buhăescu. Vârful piteștean a pătrus în careu, dar a tras pe lângă poartă, iar mai apoi a șutat milimetric pe lângă bara laterală.

Giuleștenii au fost periculoși prin Goge, însă Nicușor Grecu a reușit să respingă șutul acestuia din interiorul careului. Daniel Pancu a avut și el ocazia de a deschide scorul, însă portarul argeșenilor a reușit să respingă șutul acestuia în corner. Cu un sfert de oră înainte de finalul primei părți, Vișa a trimis cu capul în transversală în urma unei lovituri de colț de pe stânga.

Rapidul a deschis scorul în minutul 31 prin Daniel Niculae, care, după ce a primit o pasă de la Goge, a șutat la colțul lung din interiorul careului, o scăriță peste portar.

Penalty ratat pentru piteșteni și gol în dreptul lui Vlada, la debutul la giuleșteni

După pauză, fostul rapidist Mădălin Martin, ultima achiziție a piteștenilor, a avut șansa egalării, însă, rămas singur cu portarul oaspeților, a tras în acesta. Rând pe rând, Alin Popa, Cătălin Barbu și Andrei David au irosit alte mari ocazii de gol pentru FC Argeș. Echipa din Liga 2 și-a trecut în cont și a doua bară, când Alin Popa a tras din interiorul careului mic, iar Ciuculescu a respins șutul acestuia în bara laterală.

Piteștenii au irosit și un penalty cu zece minute înainte de final prin David Andrei (80), care a tras exact pe colțul portarului Ciuculescu. Giuleștenii au stabilit scorul final în minutul 90, când Marian Vlada, scăpat singur cu Popescu, a trimis mingea în plasă.

Concluziile care se pot trage după acest eșec arată că FC Argeș își crează cu ușurință multe ocazii de gol, însă atacanții ratează cu nonșalanță din situații clare de a marca. Rapidiștii au arătat mai multă maturitate în fața porții.

Săndoi: „Nu avem sânge rece în fața porții”

La finalul partidei cu Academia Rapid, Emil Săndoi, antrenorul echipei FC Argeș s-a declarat dezamăgit de rezultatul final. Tehnicianul grupării din Trivale nu exclude posibilitatea aducerii unui atacant care să fructifice ocaziile de gol.

Săndoi spune că la următoarele partide va încerca să stabilească o formulă de echipă apropiată cu cea cu care vrea să înceapă returul: „Am avut o sumedenie de ocazii, am irosit și un 11 metri, am trimis și mingea în bară de mai multe ori. Unii cu ratările, iar alții cu golurile… Dar, așa e fotbalul, poate și din acest motiv este atât de frumos. Pe mine m-a interesat să văd evoluția jucătorilor pe care îi am la dispoziție în acest moment. Suntem la început de drum și vrem să ne convingem de potențialul fiecăruia dintre ei. Acesta este motivul pentru care am și folosit două echipe. Așa ne-am planificat de la bun început ca fiecare jucător să aibă 45 de minute la dispoziție. În rest, ne-am creat foarte multe ocazii de gol, dar nu o băgăm în poartă. Suntem in perioada de pregătire, nici nu am apucat să lucrăm prea mult la finalizare, doar în două antrenamente până acum am lucrat la acest capitol. Chiar mă îngrijorează finalizarea, pentru că am avut foarte multe ocazii de gol, din poziții clare, dar nu am fost în stare s-o băgăm în poartă. Pe viitor sper să finalizăm ocaziile pe care ni le creăm. Noi nu am renunțat la ideea de a mai aduce un jucător. Vom vedea în funcțile de posibilitățile pe care le avem. Este posibil ca jucătorii pe care ni-i dorim să aibă oferte din altă parte. Ne lipsește puțin sânge rece în fața porții, cel puțin în această perioadă”.

Schumacher: „Am jucat cu o echipă bună”

De partea cealaltă, Constantin Schumacher a recunoscut că echipa sa a reușit să se impună datorită plusului de experiență pe care îl au Pancu, Maftei, Niculae și celelalte nume grele pe care le are în lot. Tehnicianul giuleștenilor este convins că în returul campionatului, Academia Rapid va fi o echipă greu de bătut datorită fotbaliștilor cu mare experiență de care dispune.

Schumacher este sigur că echipa pe care o pregătește va juca tot cu denumirea de Rapid: „Pentru mine a fost un simplu amical. Am încercat să joc cu două echipe distincte pentru că am avut jucători noi. Sunt fotbaliști care sunt și în probe. Așteptam să-i văd cum evoluează. Am avut o perioadă de pregătire la munte de o săptămână în care am încercat să ne încărcăm cât mai mult. A fost primul nostru amical. Am jucat cu o echipă bună. Nu trebuie să tragem concluzii doar după un meci amical. Sunt sigur că FC Argeș va fi echipa care se va bate în partea de sus a clasamentului. Astăzi am jucat mai bine mai ales în prima repriză pentru că am fotbaliști cu mare experiență. Cred că în returul campionatului vom fi o echipă foarte greu de bătut. Mă așteptam să vină o galerie numeroasă. Sunt lângă noi tot timpul. La fiecare meci de acasă avem mereu 4.000-5.000 de spectatori. Noi suntem bucuroși că ne susțin, că sunt lângă noi și vom face tot posibilul să fim echipa care vom promova la finalul campionatului. Cei din conducere ne-au asigurat că situația juridică se va rezolva și ne-au cerut să ne facem treaba pe teren. Noi vom rămâne cu numele de Rapid pentru că de asta am venit aici. FC Argeș este o echipă bună. Au jucat bine. Emil încearcă multe soluții. Are posibilitatea să o facă. Este un antrenor bun care va face multe lucruri bune la FC Argeș”.

Giuleștenii, însoțiți de galerie

Academia Rapid a fost încurajată în amicalul cu FC Argeș de o numeroasă galerie. La ora meciului, în tribunele stadionului de la Bradu au fost prezenți aproximativ 200 de suporteri vișinii. Fanii giuleștenilor au făcut deplasarea la Bradu cu mașinile personale și cu trenul.

Prezența numeroasă a fanilor bucureșteni a pus pe jar autoritățile care au trimis la stadion mai multe dube cu mascați de la Poliție și Jandarmerie. În timpul meciului și nici după, suporterii nu au creat probleme forțelor de ordine. Pe parcursul întâlnirii, fanii rapidiști au aruncat câteva petarde și au scandat împotriva rivalilor de la CSA Steaua cu care se luptă pentru promovarea în Liga a 3-a.

FC Argeș, prima repriză: N. Grecu – Mihăescu, Cotigă, Vișa, Ct. Stan – Rob. Grecu, Tăbăcariu, I. Șerban, I. Năstăsie, Bîrzan (Ant. Cruceru ’30), Buhăescu
FC Argeș, repriza a doua: Oct. Popescu – D. Oancea, Ciucă, Șerbănică, Tofan – A. Popa, R. Costin, Andr. Panait, Ct. Barbu – D. Andrei, Martin
Antrenor: Emil Săndoi

Academia Rapid, prima repriză: Vl. Ignat – I. Voicu, Al. Iacob, D. Bratu, Lădaru – Al. Olariu, Duriță, V. Maftei, Goge – Pancu, D. Niculae
Academia Rapid, repriza secundă: Ciuculescu – Boian, V. Maftei, Sandu, Stancu – A. Badea, Codreanu, Bordei, Dovleac – Bărbălău, Vlada
Antrenor: Constantin Schumacher

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Gabriel PINTILEI

Marius ANGHEL 01 Feb. 2018, 16:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă