Daniel Florea a vrut să prindă un contrat în afara țării, a refuzat ACS Poli, s-a antrenat cu SSC Farul și a ajuns la UTA: „Am venit să ajut și să mă ajut pe mine”

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 11:33 Pregătiri, amicale
Daniel Florea a vrut să prindă un contrat în afara țării, a refuzat ACS Poli, s-a antrenat cu SSC Farul și a ajuns la UTA:**

Dorit la UTA de Adrian Falub, atacantul Daniel Florea (29 de ani), lider de contract după despărțirea de Astra, a semnat cu echipa arădeană exact în ultima zi de mandat a antrenorului clujean la „Bătrâna Doamnă”. Fostul campion al României cu echipa din Giurgiu e considerat „piesă” importantă și de Cristian Todea într-un compartiment aflat în mare suferință. Florea e însă în urmă cu pregătirea fizică și nu a debutat la Satu Mare pentru UTA.

„Este un pas în față dacă am acceptat să vin la Arad. Am venit să ajut și să mă ajut pe mine. Am vrut să plec în străinătate, am avut și discuții cu echipe de Liga 1, nu am concretizat nimic. În fine, am refuzat-o și pe Poli și am ajuns aici. Timp de o lună și jumătate, m-am antrenat cu Farul Constanța, am găsit înțelegere la Petre Grigoraș, după care am fost atras de proiectul de la Arad, legat de promovare. Acum, din păcate, nu este o perioadă prea bună, dar sperăm că de sâmbăta să revenim pe o pantă ascendentă. Pe mine m-a sunat conducerea clubului, nu am avut legătură cu domnul Falub. Practic, am început să muncesc cu noii antrenori, cu care mă înțeleg foarte bine”, a declarat Florea pentru Sport Arad.

Daniel Florea va fi utilizat, cel mai probabil, pe banda stângă, sau în centru, în linia de trei din spatele vârfului. „Eu sunt la bază atacant, dar pot juca oriunde când e vorba despre un post ofensiv. Sper să dau randamentul maxim acolo unde voi fi solicitat. Sper să ne revenim rapid, căci UTA este o echipă de tradiție care merită să joace mai sus”, a mai explicat Florea, care a semnat pe un an cu UTA: „Am semnat pe un an de zile și, în principiu, voi rămâne până atunci dacă sunt șanse de promovare. Altfel, nu știu, dacă nu mai avem șanse, probabil vor fi schimbări la echipă. Și așa cum se face de obicei în astfel de cazuri, se va renunța la jucătorii mai nou veniți și cu salarii mai mari. Dar nu mă gândesc la asta acum, ci doar la cum să-mi ajut echipa în meciul de la Snagov, dacă se va apela la mine”.

6-1 cu echipa de juniori. Scutaru și-a dat autogol

În altă ordine de idei, stafful UTA-ei a programat pentru ieri un meci între prima echipă a clubului și una de juniori, având ca scop intrarea în ritm a jucătorilor, a recăpătării încrederii prin faze legate și execuții, dar și observarea tinerilor care vin din spate. Jocul s-a desfășurat pe terenul din Sânnicolau Mic și s-a încheiat cu victoria seniorilor cu 6-1. Au înscris Manea și Cârstocea în prima repriză, iar în partea au doua au punctat Toma (dublă), Curtuiuș, Buleică, în timp ce pentru juniori a punctat Scutaru, printr-un autogol.

UTA (prima repriză): Grahovac – Manea, Iuga, Ciucă, Dinculescu – Asani, Isac – Păcurar, Miculescu, Cârstocea – Florea
UTA (repriza a doua): Barna – Adili, Scutaru, Filaret, Burlă – Polgar, Jorza – Stahl, Toma, Buleică – Curtuiuș

UTA (juniori): Mureșan – Savin, Sabău, Gligor, Frai – Lezeu, T. Bodri – Gruiescu, Petcuț, L. Bodri – N. Faur. Au mai jucat: Creța, Debre, Trașcă – Nagy, Curta, Obrad, Laza, Stan, Țuța, Țârlea, Gabor

Altfel, UTA, care a ajuns pe loc retrogradabil, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 10-a, la Ghermănești, cu Sportul Snagov.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 11:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă