Dacia Unirea, victorie chinuită cu Viitorul II. Pânzaru: „Încă suntem departe de ceea ce-mi doresc”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2016, 13:58 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea a câștigat la limită, 1-0, miercuri, pe teren propriu, amicalul cu Viitorul II Constanța, la capătul unui joc plăcut ochiului, cu multe ocazii de poartă.Prima repriză a aparținut gazdelor, cea de a doua a fost controlată de constănțeni, iar elevii lui Pânzaru au contat doar pe contraatac.

În primele 11 minute Dacia Unirea a irosit trei uriașe ocazii de gol. După un șut în cros al lui Costel Roșu (3) și o intervenție bună a portarului Cabuz, Enciu (4) a pătruns în careul advers și, de la 7 metri, a trimis mingea peste transversală. Cinci minute mai târziu, Enciu i-a pasat lui Mucuță, dar tânărul atacant al gazdelor l-a luat la țintă pe portarul Viitorului. În minutul 11, Roșu a centrat de pe drepta, iar Enciu, singur la marginea careului mic, nu a reușit să cadreze mingea pe spațiul porții. Dima și-a încercat și el norocul cu un șut din întoarcere, dar Cabuz a fost la post. În toată această perioadă, Viitorul a trimis o singură dată mingea pe spațiul porții prin Vână. În minutul 21, Mucuță a trimis mingea razant cu bara din stânga a portarului advers. Presiunea gazdelor s-a concretizat în minutul 36, când Stănciulescu a recuperat mingea la marginea careului advers, i-a pasat lui Roșu, iar acesta a șutat la colțul lung și a deschis scorul. Brăilenii au forțat majorarea scorului, însă defensiva adversă nu a mai gafat astfel că echipa gazdă avea un avantaj minim după primele 45 de minute.

Cămui și Mănăilă au făcut câteva modificări în angrenajul constănțenilor, iar Viitorul a controlat partea a doua a amicalului. Stoica (50) a centrat foarte bine în fața porții brăilene, însă Fotescu a luftat de la 3 metri, iar două minute mai târziu Olaru a deviat în corner mingea șutată de Ciobanu. Fotescu (56) l-a pus într-o situație foarte bună de gol pe Ene, însă constănțeanul l-a luat la țintă pe Olaru. Abia în minutul 62 Dacia Unirea a amenințat poarta oaspeților. În acel minut, brăilenii au beneficiat de o lovitură liberă, Necoară a șutat plasat, însă portarul Durbizoancă a scos in extremis mingea în corner. Viitorul putea egala cu nouă minute înainte de finalul partidei, însă Ene nu a fructificat pasa bună a lui Rusu. Finalul părții secunde a aparținut gazdelor, dar Enciu a trimis mingea în transversală în minutul 87, iar la ultima fază Petean a șutat pe lângă vinclul porții constănțenilor.

„Experiența și forța au fost atuurile noastre, la capitolele dinamică și posesie a mingei am avut fluctuații. Încă suntem departe de ceea ce-mi doresc eu, dar asta este valoarea lotului. Eu sper ca până la startul campionatului să reușim să aducem doi trei fotbaliști peste valoarea celor pe care îi avem”, a declarat Alin Pânzaru.

Dacia Unirea: Mitrea (Olaru 30; Gârlea 60) – Dima (Petean 57), Ivan (Olenic 67), Ghiocel (Moroianu 76), Necoară – Roșu (Pușcașu 57), Stănciulescu (M. Iordache 76), D. Oprea (P. Ioan 57), Niță – Mucuță (Muscă 57), Enciu.

Viitorul II: Cabuz – Căpușă, Băluță, Iacob, Panait – B. Vasile, Neniță, Ciocâldău, Vână – Cioablă, Cruceru. În repriza a doua au mai evoluat portarul Durbizoancă și jucătorii de câmp Rusu, Burdet, Ghiță, Ianis, Ciobanu, Manole, Stoica, Ene, Fotescu și Alexe.

Următorul amical al Daciei Unirea e programat sâmbătă, atunci când joacă la Juventus București.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 28 Jul. 2016, 13:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă