Dacia Unirea și Farul au fost egale în amicalul desfășurat la Galați

Marius ANGHEL 20 Aug. 2015, 14:52 Pregătiri, amicale
Dacia Unirea și Farul** au fost egale în amicalul desfășurat la Galați

Conform planificării făcute, miercuri, Dacia Unirea ar fi trebuit să joace pe Municipal cu Farul Constanța, iar până marți la ora 21:00 nu se schimbase locația: „Partida se va disputa la Brăila”, afirma marți seara președintele clubului brăilean, Valentin Avramescu. Numai că ieri la 10:20, la stadion, era doar persoana care spală echipamentele fotbaliștilor. Iar explicația acesteia a fost următoarea: „Meciul se joacă la Galați, jucătorii au plecat de jumătate de oră cu câteva mașini particulare, nu știu câți au plecat”.

Pentru că în presa locală au fost mai multe știri legate de amicalul Dacia Unirea – Farul Constanța, cu toate că dimineață a plouat, câteva zeci de suporteri au venit să urmărească partida, numai că la stadion au aflat că meciul se joacă la Galați, pe stadionul Siderurgistul.

Amicalul dintre Dacia Unirea și Farul Constanța s-a încheiat la egalitate, 1-1, ambele goluri fiind înscrise din faze fixe de Necoară (min. 25) și respectiv, Pătulea (min. 75).

Prima repriză, una echilibrată, a fost câștigată de brăileni grație eurogolului înscris de Cosmin Necoară. La o acțiune de atac al brăilenilor, Costel Roșu a obținut o lovitură liberă, iar Necoară a șutat cu efect, mingea a lovit bara și a poposit în vinclul porții constănțene. După primirea golului Farul a dominat teritorial, brăilenii au închis toate culoarele spre poarta lui Mitrea, iar după prima repriză Dacia Unirea conducea cu 1-0.

În partea a doua, formația brăileană a irosit două mari ocazii de a marca, prin Stelică Nicoliță și Istrate, ambii fiind în situație de unu la unu cu portarul advers. Nicoliță a trimis mingea peste portarul Olaru și unul dintre fundașii Farului a degajat-o de pe linia porții, iar Istrate l-a lobat pe portar, însă constănțeanul a reușit să atingă mingea și să o trimită în corner. În minutul 77 Ghiocel a avut o intervenție neregulamentară, în propriul careu, la Pătulea, iar arbitrul de centru a arătat punctul cu var. Tot Pătulea a executat penalty-ul și a restabilit egalitatea, 1-1.

Brăilenii au șutat de mai multe ori la poartă pe durata amicalului, însă fără efect pe tabela de marcaj.

Alin Pânzaru nu i-a putut utiliza în acest meci pe Frunză, Iosofache, Vârlan și Iordache. La Farul, Gache nu i-a folosit pe Chițu, S. Ilie și Fl. Pătrașcu, toți cu probleme medicale.

Sâmbătă, în ultimul amical, Dacia Unirea o va întâlni pe Unirea Slobozia, formație din Liga a 3-a, apoi, peste o săptămână, va debuta în campionat, pe teren propriu, cu Rapid CFR Suceava. De partea cealaltă, Farul va juca mai repede un meci oficial, pe 25 august, la Delta Dobrogea Tulcea, în turul IV al Cupei României. Pe 29, „marinarii” vor juca în campionatul Ligii 2 la Piatra Neamț, cu Ceahlăul.

Dacia Unirea: Mitrea – Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (Pușcașu 46) – Roșu (Stângaciu 85), Dima (Istrate 78), Moise (Olenic 61), Necoară – Onofraș (S. Nicoliță 60), Muscă (P. Ioan 72). Antrenor: Alin Pânzaru.

Farul: I. Dinu – Meleandră, M. Rusu, D. Bratu, Barna – Milea, Ad. Ionescu, Cristocea, Nicorec – Pătulea, Butoiu. Au mai evoluat Olaru, Băjan, I. Plămadă, Al. Grigoraș, Vieru, Ciobanu, Suciu, Al. Matei, Vlad, Corcoveanu și Călin. Antrenor: Constantin Gache.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Marius ANGHEL 20 Aug. 2015, 14:52 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă