Dacia Unirea și-a luat revanșa în fața Metalului Buzău. Doi juniori au marcat pentru echipa lui Alin Pânzaru

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 12:49 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea a spart gheața în fața unuia dintre adversarii împotriva căruia își măsoară forța în fiecare perioadă de pregătire. După două înfrângeri la rând, jucătorii lui Alin Pânzaru au reușit, ieri, prima victorie în amicale, scor 5-1, în fața echipei ce acum se află pe primul loc în Liga a IV-a Buzău, Metalul. Scorul ar fi putut fi însă mult mai drastic dacă jucătorii echipei brăilene nu iroseau alte câteva mari situații de gol în prima repriză.

Neagu și Pușcașu au ratat pe rând, în primele două minute deschiderea scorului, iar, în replică, în minutul 7, Lungoci a fost la un pas de gol, însă atent, Popa a reținut mingea. Echipa antrenată de Alin Pânzaru a continuat să domine și, după trei minute, lansat în adâncime de Stănciulescu, Roșoagă a șutat pe sub portarul Alin Oprea, ieșit în întâmpinare, și a deschis scorul.

Coordonată de pe margine de Vali Stan, Metalul Buzău nu a acuzat șocul primirii golului și a reușit după numai două minute să egaleze prin Lungoci, atacantul buzoienilor făcându-și astfel un frumos cadoul chiar în ziua în care a împlinit 29 de ani. Coautor la golul egalizator a fost Alin Radu, fostul golgheter al echipei Conpet Cireșu. În minutul 28, Lungoci a avut șansa de a realiza „dubla”, însă Popa s-a opus cu succes. La faza imediat următoare, Neagu i-a pasat lui Pușcașu, însă acesta a fost blocat de portarul advers.

Dacia Unirea a continuat să atace și a trecut în avantaj în minutul 38 grație autogolului realizat de fundașul central al Metalului, Grăjdan, care a reluat mingea în propria plasă la o centrare a lui Roșu. Scorul primei reprize, 3-1 pentru Dacia Unirea, a fost stabilit încă din minutul 42, de Neagu, după o pasă primită de pe partea dreaptă de la Roșoagă.

Alin Pânzaru a schimbat echipa în repriza a doua, însă apetitul de gol al elevilor săi a rămas la fel de mare, deși în teren au evoluat șase jucători sub 21 de ani. La două minute de la reluare, cu un șut plasat la colțul lung, juniorul Ciucureanu a dus scorul la 4-1.

Cel mai frumos gol al meciului i-a aparținut lui Puia, șut de la marginea careului în vinclul porții apărate de Crețu. Ambele formații au evoluat cu mult aplomb și în această parte a meciului cu toate că terenul sintetic a fost acoperit tot timpul cu un strat subțire de zăpadă înghețată.

Dacia Unirea, prima repriză: Popa – Gab. Niță, Moglan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu, Rz. dăscăliței, D. Oprea, Roșoagă – C. Neagu, Pușcașu.
Dacia Unirea, repriza a doua: Olaru – Ed. Oprea, Olenic, L. Ivan, Necoară – Iosofache, P. Ioan, Ciucureanu, Puia – Calu, M. Iordache (Mucuță 70′).

Metalul Buzău: A. Oprea – Păun, Grăjdan, Benga, Spătaru – A. Radu, Pâslaru, Stan, Mihai – Lungoci, D. Păun. În repriza a doua au mai evoluat Toader, V. Leu, Crețu, M. Radu și Nicola.

Până acum, Dacia Unirea Brăila a susținut trei meciuri amicale, cu AFC Hărman (3-2), Petrolul 95 Ploiești (1-2) și Metalul Buzău (5-1). Următorul test e programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Siderurgistul, cu Olimpia Râmnicu Sărat.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 12:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă