Dacia Unirea s-a impus în amicalul cu Sportul Chiscani. Pușcașu și Dima, jucătorii de gol ai Brăilei

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 10:58 Pregătiri, amicale

Sâmbăta trecută, Dacia Unirea a câștigat cu 2-0 amicalul cu una dintre formațiile cu pretenții ale Ligii a IV-a Brăila, Sportul Chiscani. Jocul test s-a desfășurat pe durata a două reprize a câte 50 de minute fiecare și a avut două părți distincte, o primă repriză echilibrată și fără goluri și o a doua, la discreția elevilor lui Alin Pânzaru.

Dacia Unirea s-a impus cu 2-0, însă a irosit cel puțin tot atâtea mari ocazii de gol pe parcursul părții secunde. Meciul a fost impecabil arbitrat la centru de Marius Marchidanu, iar la linii au oficiat, de asemenea foarte bine, Ionuț Vlad și Cristi Ichim.

În formula Mitrea – Zaharia, Moroianu, Necoară, Stângaciu – G. Gheorghe, P. Ioan, Moise, Frunză – Iordache, Dima, echipa antrenată de Pânzaru a avut un start ezitant, iar Sportul Chiscani ar fi putut deschide scorul în minutul 22 când Andrei Crăciun l-a găsit demarcat la marginea careului mic pe Ioniță, însă fundașul Sportului a șutat, din întoarcere, pe direcția lui Mitrea, iar portarul brăilean a înlăturat pericolul. Replica gazdelor a venit două minute mai târziu, când Frunză a șutat înșelător în fața porții, dar Dobrin a reușit să devieze mingea în corner. Frunză și-a mai încercat o dată șansa, dar nu a reușit să cadreze mingea pe spațiul porții, iar în minutul 39 s-a derulat cea mai mare ocazie de gol a Daciei Unirea, din prima repriză. Gabriel Gheorghe a intrat în careul advers și a reușit să treacă mingea peste portarul Ghighimoc, însă a intervenit apoi salvator Ioniță și prima repriză s-a încheiat nedecis.

Titularii au decis soarta partidei

În repriza a doua, Alin Pânzaru i-a trimis în teren pe majoritatea titularilor, Leu – Dima, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic – Roșu, Pușcașu, Vârlan, Niță – Mucuță, însă prima ocazie a aparținut formației din Chiscani. La patru minute de la reluare Huțu a lobat mingea peste portarul Leu, dar și peste transversală. La aceeași fază, pentru că l-a faultat pe Huțu, apoi a avut un dialog mai puțin ortodox cu arbitrul de centru, Ghiocel a primit cartonașul roșu, iar în locul lui a reintrat Stângaciu.

Dacia Unirea a controlat jocul și în minutul 60 a deschis scorul prin Pușcașu, care a transformat impecabil un penalty după un fault al lui Bălan asupra lui Niță. La jumătatea părții secunde brăilenii au beneficiat de o lovitură liberă, iar Dima a trimis mingea în vinclul porții apărate de Hugo, pentru 2-0. Putea fi chiar 3-0 în minutul 92, însă, după o centrare a lui Niță, Mucuță a șutat, de la șapte opt metri, pe lângă poartă.

Sâmbătă după-amiază jucătorii Daciei Unirea au efectuat un antrenament cu caracter fizic, iar duminică au avut programată doar o ședință de pregătire.

Conform precizărilor făcute de președentele clubului Valentin Avramescu, din această săptămână va reveni la Brăila și Marius Onofraș. De asemenea, clubul poartă discuții și cu alți jucători, însă venirea acestora va depinde de bugetul pe care primăria și Consiliul Județean îl va aloca Daciei Unirea.

Sportul Chiscani: Ghighimoc – Bălan, Ioniță, Dobrin, Pârlog – L. Boariu, Drăguș, Fătu, Zărnescu – A. Crăciun, Huțu. În repriza a doua au mai evoluat, Hugo, Hascual, Bănică, Milea, Ciocianu, Bogdan.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Dacia Unirea Brăila / Facebook

Marius ANGHEL 03 Aug. 2015, 10:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă