Dacia Unirea, învinsă la Slobozia! La echipa brăileană a debutat și portarul american

Marius ANGHEL 15 Feb. 2019, 15:55 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea, cu un nou jucător în lot, portarul Austin Rogers, un american născut pe 10 august 1995 la Portland, care până la finalul lui 2018 a evoluat la Ulaanbaatar City FC, în prima ligă din Mongolia, a susținut, miercuri, penultimul amical din perioada precompetițională. Adversara formației pregătite de Florentin Petre a fost una dintre fruntașele Seriei a 2-a, a Ligii a 3-a, Unirea Slobozia.

Cu toate că în jocul echipei brăilene s-a remarcat un plus față de întâlnirea precedentă de la Liești, cu Sporting, când a încheiat la egalitate, scor 3-3, acum Dacia Unirea a fost învinsă cu 2-0, în deplasarea de la Slobozia.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 0-0, în condițiile în care formația brăileană a fost cea care a irosit marile șanse de gol. În minutul 18, după un corner, Moroianu a recentrat în fața porții, Pleșa a șutat la poartă însă unul dintre fundașii echipei gazdă a deviat mingea cu mâna, fără ca arbitrul de centru să acorde penalty. În minutul 35, Pleșa a nimerit bara porții apărate de Dobre. Dacia Unirea a mai avut o șansă de a înscrie, Moroianu a centrat în fața porții, Izmană a șutat plasat, însă Ene a deviat mingea de pe cadrul porții.

În ultimele zece minute, Unirea Slobozia a fost ceva mai activă în atac, a avut două ocazii de a înscrie însă după primele 45 de minute scorul a fost egal, 0-0.

După pauză, Dacia Unirea l-a trimis pe teren pe portarul american și alți jucători juniori B, în timp ce formația din Slobozia a aliniat un unsprezece aproape de cel pe care îl va utiliza în partidele oficiale.

Astfel că în minutul 50, după o poziționare greșită a lui Coteț, Adrian Răduca a deschis scorul. Unirea Slobozia s-a desprins la 2-0, după un gol marcat din poziție de ofsaid, de către Constantin Toma, în minutul 68.

Sâmbătă, 16 februarie, în ultimul amical din perioada precompetițională, Dacia Unirea va juca în compania liderului Ligii a 4-a din județul Brăila, Viitorul Ianca. Partida va avea loc de la ora 11.00, pe stadionul din Plopu.

Dacia Unirea: Moldoveanu – Mușea, Pleșa, Prunescu, Coteț – Sahru, Izmană, D. Mihalcea, Ciucureanu – Moroianu, Cheleș. În repriza a doua au mai evoluat portarul Austin Rogers și jucătorii de câmp Duțu, Sloată, Mardale, E. Ion, Anghel, Dorașcu.

Unirea Slobozia: Dobre – Ene, Ibrian, Soare, Toma – Raduca, Chebac, Adascăliței, Bălan – Năstase, Șerban. Unirea Slobozia în repriza a doua: Călinoiu – Topor, Suciu, Ibrian, Comșa – Răduca, Lemnaru, Teodorescu, Toma (Dragomir 75) – Milotin (Negoiu 70), Bucă.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 15 Feb. 2019, 15:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă