Dacia Unirea a sunat adunarea cu 23 de jucători. Bugetul pe care îl cer brăilenii pentru a ținti podiumul în noul sezon

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jun. 2016, 15:40 Actualizat: 29 Jun. 2016, 16:23 Pregătiri, amicale

Lotul Daciei Unirea s-a reunit luni după-amiază la stadionul Municipal, iar după o scurtă ședință în vestiar, antrenorii Alin Pânzaru și Paul Vlad au condus primul antrenament, unul la care au participat 23 de fotbaliști și anume portarii Mitrea, Olaru, Leu și jucătorii de câmp, Stănciulescu, Necoară, Ghiocel, Ivan, Petean, Niță, Dima, Pușcașu, Muscă, G. Iordache, Roșu, Moroianu, P. Ioan, Mucuță, D. Oprea, Bardaș, M. Iordache. Iosofache și Ianoș Kovacs au făcut antenament separat cu kinetoterapeutul Doru Șerban.

Singura noutate din lotul brăilenilor este fundașul Eduard Chivu, un junior venit în probe de la Olimpia Râmnicu Sărat. Au lipsit motivat Marco Enciu și Victor Olenic, iar Stelian Nicoliță i-a anunțat pe conducătorii clubului că nu mai vrea să activeze la echipa fanion a Brăilei. Din lotul de jucători nu mai fac parte nici Sorin Frunză și Marius Onofraș, care și-au agățat ghetele în cui în această vară.

Până pe data de 5 iulie jucătorii vor efectua un singur antrenament pe zi, iar de pe 6 iulie vor intra în semicantonament timp de zece zile. De la jumătatea lunii viitoare Dacia Unirea va disputa și partide de verificare. La primul antrenament atmosfera a fost degajată, iar glumele spuse de Petean au făcut ca ședința de pregătire să treacă mai repede. La final, Cristi Mitrea, care a împlinit 29 de ani, și-a cinstit colegii cu o bere, iar aceștia i-au cântat în vestiar „Mulți ani trăiască!”.

Valentin Avramescu propune un buget de 3 milioane de lei

Prezent la reunirea lotului, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea a spus că până pe 1 iulie vrea să încheie contractele de joc cu toți fotbaliștii, dar a vorbit și despre obiectivul clubului pentru sezonul 2016-2017, unul pretențios, o clasare între primele trei echipe. Dar a subliniat că pentru realizarea acestui obiectiv Dacia Unirea are nevoie de un buget de 3 milioane de lei.

„Începe un nou campionat, un nou început de drum și ne dorim ca parcursul echipei să fie mai bun decât cel din sezonul trecut. Până pe 1 iulie sper să finalizăm contractele cu jucătorii. Din păcate, ca și în anii precedenți nu știm pe ce buget ne vom baza, însă un lucru bun este că Florin Cârligea rămâne lângă noi. Astăzi (n.r. luni, 27 iunie) am depus la Primărie și la Consiliul Județean două solicitări de finanțare. Pentru că ne-am propus ca obiectiv o clasare pe podium, avem nevoie de un buget pe măsură. Am făcut și o propunere de buget în acest sens pentru campionatul următor, este vorba despre 3 milioane de lei. Un buget la care să contribuie Primăria Brăila, Consiliul Județean, iar a treia parte să fie asigurată din fonduri proprii, mă refer la sponsorizări, bani din pubilitate, din bilete. Eu consider că am făcut o cerere rezonabilă, acum așteptăm răspunsul autorităților locale”, a declarat, citat de obiectivbr.ro, Valentin Avramescu.

Președintele clubului din Liga 2 a spus apoi că, până în acest moment, Primăria Brăila a virat, în două tranșe, către clubul Dacia Unirea suma de 320.000 lei și că în continuare, echipa fanion a orașului Brăila așteaptă restul de bani, până la 1 milion de lei, iar aceeași sumă este solicitată și de la Consiliul Județean.

Iar șeful clubului brăilean a explicat și pentru ce sunt necesari acești bani. „Pentru că ne-am propus un obiectiv îndrăzneț avem nevoie și de un lot de jucători care să ne ajute să realizăm acest lucru. În funcție de buget stabilim lotul, stabilim cine pleacă și cine vine, pentru că trebuie să avem un lot echilibrat valoric pe fiecare post. În viitorul campionat vom avea 11 deplasări grele, avem nevoie de bani. Noi așteptăm cu încredere semnale pozitive din partea oficialităților locale”, a mai spus Avramescu.

Tot cu acest prilej președintele clubului brăilean a tras din nou un semnal de alarmă în privința infrastructurii: „Vor fi multe meciuri televizate în viitorul campionat, este imaginea Brăilei în joc, eu cred că autoritățile locale ar trebui să ia în seamă și modernizarea stadionului Municipal”.

Articol și foto de Costel FILIP

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Jun. 2016, 15:40 Actualizat: 29 Jun. 2016, 16:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă