Dacia Unirea a pierdut și al doilea amical, cu satelitul Viitorului. Pânzaru a testat mai mulți jucători, însă niciunul nu a impresionat

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 11:43 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea Brăila a fost învinsă cu 2-1 de satelitul Viitorului Constanța în al doilea amical al verii. Echipa antrenată de Alin Pânzaru a condus cu 1-0 după golul lui Roșoagă.

Meciul amical dintre Dacia Unirea și Viitorul II a fost unul de luptă fără mari ocazii de gol. Alin Pânzaru a testat mai mulți jucători, Boghinceanu și Bucur de la Unirea Jucu, Cosmin Mihai de la Berceni, Ionuț Mărinceanu de la o formație din Liga a 4-a din Iași, Maftei din Galați, dar niciunul dintre ei nu a rupt gura târgului.

În prima repriză, doar Ciucureanu a trimis mingea pe spațiul porții constănțenilor, însă șutul brăileanului a fost prea slab pentru a deschide scorul. Gavra, de două ori, a șutat pe lângă poartă, în minutele 2 și 21, atacantul Viitorului fiind imitat de Paul Ioan (10) și Olenic (26). În penultimul minut de joc al primei reprize Olenic a șutat foarte bine, însă mingea deviată de unul dintre apătătorii echipei constănțene a trecut razant cu bara.

În repriza a doua, într-o altă formulă de joc, Dacia Unirea a deschis scorul în minutul 58, prin Roșoagă, dar constănțenii au restabilit egalitatea după doar patru minute, prin Gavra. Până în minutul 86, s-a jucat între cele două careuri fără ocazii de gol. În acel minut, americanul Kofi a marcat golul victoriei pentru formația patronată de Gică Hagi.

Dacia Unirea ar fi putut obține un egal, dar mingea șutată din lovitură liberă de Costel Roșu a fost scoasă de la vinclu de portarul Gurău.

Miercuri, 19 iulie, Dacia Unirea va juca în deplasare, la Ovidiu, returul cu Viitorul II Constanța.

Dacia Unirea în prima repriză: Olaru – Ed. Oprea, Moroianu, Dobre, I. Mărincean – Iosofache, Olenic, P. Ioan, Ciucureanu – M. Dima, Puia
Dacia Unirea în repriza a doua: Logofătu – Gab. Niță, L. Ivan, Băghinceanu, Ghiocel – Fotescu, Maftei, Roșoagă, Mihai – Bucur, C. Roșu

Viitorul II: Dur-Bozoancă (Murariu 30′, Gurău 67′) – Rusu (Săbăngeanu 46′), Leca (Trancă 69′), Piciu (Acasandrei 67′), Neciu (Perju 46′) – Boboc (Crînganu 46′), Iani (Kofi 69′), Neniță (Vasile 46′) – Cioablă (C. Ene 46′), Gavra (Momodou 67′), Manole (Drăguș 46′)

„Vestea este ca o salvare de la moarte”

În altă ordine de idei, știrea că vor avea sprijin financiar din partea primăriei Brăila a schimbat starea de spirit în lotul echipelor brăile, inclusiv la Dacia Unirea. Acum, conducătorii cluburilor speră că situația se va debloca și la Consiliul Județean.

Pentru clubul de fotbal Dacia Unirea vestea a venit chiar în momentul în care deja conducerea se pregătea să pună lacătul la stadionul Municipal sau mai era varianta ca, în continuare, să fie înscrise în competiții doar echipele de juniori. Însă, pe ultima sută de metri, speranțele au renăscut, iar formația brăileană poate continua să joace în Liga a 2-a.

„O gură mare de oxigen venită în ultima clipă. Ce să spun, la momentul acesta vestea este ca o salvare de la moarte. Acum așteptăm să se concretizeze, dar trebuie să scot în evidență faptul că deja atmosfera de la echipă a intrat pe partea optimistă. S-a reîntors la pregătiri Niță, iar ceilalți jucători, care nu erau deciși dacă mai rămân sau nu la Brăila, au spus că vor continua cu Dacia Unirea. Un prim pas înainte. Singurul fotbalist din lotul pe care l-am avut anul trecut care a spus că nu mai vrea să rămână la noi a fost Adăscăliței”, a fost prima reacție a lui Valentin Avramescu, președintele Consiliului Director al Daciei Unirea.

Șeful clubului brăilean a mai adăugat faptul că, săptămâna viitoare, reprezentanți ai federației Române de Fotbal vor veni la Brăila pentru a omologa stadionul Municipal pentru Liga a 2-a și stadionul Chimia pentru meciurile echipelor de juniori.

„Dacă problema finanțării este rezolvată, acum trebuie să pregătim cele două stadioane, Municipal și Chimia, pentru omologare. Săptămâna viitoare, cele două locații vor fi inspectate de reprezentanți ai FRF în vederea omologării, iar eu sper că până atunci stadioanele vor arăta corespunzător normelor de omologare”, a mai spus Valentin Avramescu pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 11:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă