Dacia, mai bună ca Delta în 100 de minute! După o primă repriză albă, Brăila și Tulcea s-au descătușat în fața porții

Marius ANGHEL 06 Aug. 2015, 14:27 Pregătiri, amicale
Dacia, mai bună ca Delta în 100 de minute!** După o primă repriză albă, Brăila și Tulcea s-au descătușat în fața porții

Dacia Unirea a câștigat, miercuri dimineață, pe stadionul „Cozma Zait”, cu 3-2 amicalul de la Tulcea cu echipa de Liga a III-a, Delta Dobrogea. Onofraș cu o „dublă” și Moise au tranșat partida de 100 de minute în favoarea brăilenilor în a doua repriză, după ce la pauză scorul arăta egal, 0-0. La Dacia a evoluat și Istrate, un atacant de 21 de ani, născut în Brăila, dar care este stabilit în Italia.

Brăilenii au controlat autoritar prima repriză, au dominat teritorial, însă Muscă a ratat două ocazii de unu la unu cu portarul tulcean. Costel Roșu le-a dat și el ceva emoții gazdelor, după ce a șutat înșelător, de la marginea careului mare, însă, la finalul primelor 50 de minute, tabela a rămas nemodificată. Jucătorii antrenați de Alin Pânzaru au cerut și un penalty la o intrare foarte dură a portarului gazdelor la Muscă, însă arbitrul de centru nu a văzut infracțiunea.

În repriza a doua, una în care la Dacia Unirea a evoluat și Istrate, un atacant de 21 de ani născut în Brăila, dar care este stabilit în Italia, meciul a fost echilibrat. Delta Dobrogea Tulcea a deschis scorul la începutul părții secunde prin Claudiu Dragu, însă Marius Onofraș a restabilit egalitatea. Tot Onofraș, după o acțiune colectivă, i-a adus pe oaspeți în avantaj. Dacia Unirea a continuat să atace, iar după o altă acțiune inspirată a formației vizitatoare, Moise a marcat cel de-al treilea gol al oaspeților. Pe finalul meciului, tulcenii au reușit să reducă din diferență prin Denis Husein.

Dacia Unirea a reușit astfel să bifeze a doua victorie din tot atâtea partide de verificare disputate, urmănd ca sâmbătă, de la ora 10:00, gruparea brăileană să joace pe Municipal, în compania Oțelului Galați.

„Rezultatul contează mai puțin, important a fost faptul că pe un teren destul de bun, ne-am apărat bine și am creat multe acțiuni de atac. A fost un antrenament bun. Sunt mulțumit de modul în care jucătorii noștri au abordat acest joc”, a declarat Alin Pânzaru.

Dacia Unirea în prima repriză: Mitrea (Tudor 35) – Niță, Ivan, Necoară, Stănciulescu – Roșu, Olenic, Iosofache, Frunză (Iordache 20) – Muscă, Pușcașu.
Dacia Unirea în repriza a doua: Tudor (Leu 70) – Dima, Moroianu, Ghiocel, Stângaciu – Vârlan, P. Ioan, Moise, Iordache – Istrate, Onofraș.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)
Foto: Delta Dobrogea Tulcea / Facebook

 

Marius ANGHEL 06 Aug. 2015, 14:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă