Cum interpretează Croitoru lovitura sub centură primită de Chindia din partea Dunării Călărași: „A urmărit destabilizarea noastră”

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 14:02 Pregătiri, amicale
Cum interpretează Croitoru lovitura sub centură primită de Chindia din partea Dunării Călărași:**

Aflată în cantonament la Mogoșoaia, Chindia încă nu a trecut peste scandalul iscat în urmă cu aproape două săptămâni în urmă căruia și-a pierdut doi dintre cei mai importanți jucători pe care îi avea în lot și pe care se baza pentru promovarea în Liga 1. Georgian Honciu și Denis Ispas au refuzat prelungirea contractului cu echipa târgovișteană, care expira la vară, în schimb semnând cu contracandidata Dunărea Călărași. Cei doi jucători sunt încă legați de Chindia până la vară, însă vor sta pe tușă în această perioadă.

Antrenorul Nicolae Croitoru spune că tot acest scandal a fost creat de Dunărea pentru a destabiliza Chindia în lupta pentru promovare. Pe lângă Honciu și Ispas și alți jucători au fost contactați de trupa lui Dan Alexa, mai spune Croitoru.

„Honciu și Ispas sunt doi jucători importanți, doi titulari de bază ai echipei noastre. Honciu e căpitanul și golgheterul echipei, sigur că reprezintă o pierdere. În momentul în care ne asumăm un obiectiv, trebuie să ni-l asumăm cu toții și în totalitate. Dacă n-ar fi așa, înseamnă că ne mulțumim cu jumătăți de măsură. Dacă era ofertă de Liga 1, sigur ar fi fost discuții, însă aici vorbim despre o contracandidată la promovare. Cred că este un caz singular în fotbal, ca o contracandidată să contacteze cinci-șase jucători de la un adversar, cel puțin la nivel de Liga a 2-a. Mie îmi este greu să cred că intenția celor de la Dunărea Călărași este de a transfera neapărat niște jucători, ci mai degrabă a urmărit destabilizarea clubului nostru. Plecând de la această idee, vă dați seama că este destul de dificil ca doi jucători care au semnat cu o contradacandidată, vor mai putea face parte din echipă pentru returul campionatului. Știți foarte bine că un obiectiv de promovare implică și momente dificile, așa cum a fost și în tur, momente dificile care pot fi interpretate în fel și chip. Pe de altă parte, n-ar fi corect nici față de echipă, față de vestiare, apărând o situație neplăcută”, a spus Croitoru, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Pe lângă cei doi experimentați jucători lăsați la Târgoviște să se pregătească separat, Chindia nu va mai conta în partea a doua a sezonului nici pe Adrian Grigore, anunțat că e liber să își caute o altă echipă unde să își continue cariera.

Ca noutăți, echipa târgovișteană îi are în lotul ce se antrenează în cantonamentul de la Mogoșoaia pe atacanții Andrei Ludușan (21 ani – CS Iernut), Sergiu Jurj (20 ani – Olimpia Satu Mare) și mijlocașii Rafael Licu (20 ani – ASA Târgu Mureș) și Andrei Manea. Acesta din urmă este un buzoian de 17 ani care a evoluat ultima dată la Centrul Național de Excelență de la Târgu Mureș.

23 de jucători are Chindia în cantonamentul din comuna ilfoveană: I. Popescu, Meilă, Aioani – Martac, D. Ciobotariu, Acasandrei, Vătavu, C. Dinu, Dumitrașcu, Ad. Ioniță, Pencea, L. Mihai, Cr. Neguț, Andr. Șerban, Neicuțescu, Crinel Stoica, Nisipeanu, Atanase, Cherchez Lupușan, Jurj, Licu, Andr. Manea.

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 14:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă