Cu 15 jucători utilizați, FC Argeș a câștigat la limită la Slatina. Săndoi: „Avem un lot în care avem concurență acerbă pe posturi”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 15:32 Pregătiri, amicale

FC Argeș și-a încheiat seria meciurilor amicale din perioada de pregătire de iarnă cu o victorie la limită în fața unui adversar cu două ligi mai jos. Sâmbătă, piteștenii au trecut cu 1-0, în deplasare, de CSM Slatina, liderul Ligii a 4-a Olt. Unicul gol al jocului a fost reușit de Vasile Gheorghe, chiar înainte de pauză.

Jucătorii antrenați de Emil Săndoi au pus presiune pe adversar însă din primele minute ale amicalului, însă Slatina a avut prima ocazie de a deschide scorul prin Căpățînă. Atacantul oltenilor a fost blocat la timp de Octavian Popescu, care a avut o intervenție salvatoare.

FC Argeș a replicat prin Buhăescu și Buleică, care și-au trecut în cont mari ocazii de gol, însă, de fiecare dată, portarul Gavriș a scăpat cu fața curată. La cinci minute după pauză, mijlocașul Vasile Gheorghe a deschis scorul cu un șut puternic din afara careului, direct în vinclu, la care goalkeeperul gazdelor a rămas fără reacție.

Alte câteva minute mai târziu, Buleică a avut ocazia să închidă meciul, însă, rămas singur cu Gavriș, a tras în acesta. Tot singur cu portarul Slatinei a rămas și Cătălin Barbu, însă, în locul unui șut plasat, atacantul a încercat să ridice mingea peste goalkeeper, care a reușit să-l blocheze.

Până la finalul partidei, mijlocașul Raul Costin și fundașul Dănuț Șerbănică i-au testat reflexele lui Gavriș cu șuturi din preajma careului, însă, de fiecare dată, acesta a fost la post.

În acest joc, Emil Săndoi a folosit doar 15 jucători din lotul pe care l-a avut la dispoziție, preferând să-i odihnească pe fotbaliștii care la jumătatea săptămâni evoluaseră în amicalul cu ACSO Filiași. FC Argeș a încheiat perioada de pregătire fără înfrângere, alb-violeții contabilizând patru victorii și o remiză.

SCM Slatina: Gavriș – Militaru, Bărbuți, Panait, Stancu – Ov. Popescu, Precup, C-tin. Radu, Da. Oprescu – Ceapă, Căpățînă. Au mai intrat: Priseceanu, Val. Preda, Scheau, Cr. Preda, Manea, Belu, Bîră, Tudor și D. Turlea
Antrenor: Bobi Verdeș

FC Argeș: Oct. Popescu – Oancea, Turda, Gugu, Șerbănică – R. Costin, I. Șerban, Ct. Barbu, Vas. Gheorghe – Buleică, Buhăescu. Au mai intrat: I. Năstăsie, Andr. Panait, Nilă și Tofan
Antrenor: Emil Săndoi

Săndoi, cu gândul tot la podium

Pentru FC Argeș urmează meciul oficial cu Metaloglobus, programat sâmbătă, de la ora 11:00, la București.

După jocul cu CSM Slatina, antrenorul Emil Săndoi a considerat testul ca fiind foarte util, chiar dacă adversarul a fost unul de Liga 4. Acesta a explicat motivul pentru care a folosit în acest meci doar 15 jucători.

„Îmi doream foarte mult să nu avem parte de accidentări, chiar înaintea începerii campionatului și pot spune că a fost ok. Vreau să-i felicit pe jucătorii și conducătorii echipei gazdă pentru jocul spectaculos, fără accidentări, fără intrări dure. Noi urmăream o serie de jucători pentru că am mai avut un amical miercuri, în care a jucat cealaltă parte a lotului. Astăzi i-am folosit doar pe cei care nu au evoluat și am vrut să-i țin cât mai mult pe teren. De asta am făcut puține schimbări. Avem un lot în care avem concurență acerbă pe posturi. Este benefică pentru ce va fi în continuare. Am vrut să-i protejez pe fotbaliștii care au evoluat pe acel noroi, în amicalul cu Filiași. Ni s-a accidentat și Florescu, un jucător important pentru noi. Suntem pregătiți pentru campionat. Vom lupta pentru victorie la fiecare meci, iar la final, când se va trage linie, sper să fim pe podium”, a spus Săndoi.

Săndoi a lăudat jocul adversarului și este convins că oltenii nu vor avea probleme la barajul pentru promovare în Liga a 3-a: „Slatina va promova fără probleme în liga a treia, pentru că au echipă de liga a treia de primele locuri. Au și jucători cu experiență care au evoluat în prima ligă. Sunt o echipă disciplinată, care acoperă bine zonele terenului. S-a muncit frumos la Slatina și merită echipă într-un eșalon superior”.

Verdeș: „Nu s-a văzut așa mare diferența dintre noi și FC Argeș”

De partea cealaltă, Bobi Verdeș, antrenorul Slatinei, crede că altfel ar fi decurs meciul dacă jucătorul său ar fi marcat la prima ocazie mare a partidei. Fostului atacant îi pare rău că a pierdut amicalul cu FC Argeș, însă s-a declarat mulțumit de efortul depus de elevii săi.

„Un meci bun de pregătire, cu o echipă bună. Prima ocazie de gol am avut-o noi prin Căpățînă, care a rămas singur cu portarul. Probabil alta era soarta meciului dacă marca el acolo. Important este cum s-au angajat la efort, cum au stat din punct de vedere defensiv. Din punctul ăsta de vedere sunt mulțumit de jucătorii mei. Chiar au făcut efort și nu s-a văzut așa mare diferența dintre noi și FC Argeș. Îmi pare rău că am pierdut, dar asta este. Este meci amical, iar băieții trebuie să aibă încredere în ei. Trebuie să ne propunem să câștigăm și cu echipele bune. FC Argeș este la alt nivel de pregătire, au alt ritm de joc, pentru că încep campionatul săptămâna viitoare. Noi venim după o perioadă de cantonament și este al doilea amical. Sunt foarte mulțumit de ce am jucat astăzi. Am văzut tragerea meciurilor de baraj. Vom juca cu o echipă din Dâmbovița. Eu deja am început să mă interesez de Cornești, Gura Șuții și Răcariul, echipele care au șanse de a ajunge la acest baraj. Vom lua informații și vom fi pregătiți din toate punctele de vedere la acest baraj”, a spus Verdeș.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 15:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă