CSU Craiova a încheiat en-fanfare turneul sloven

Marius ANGHEL 10 Jul. 2014, 14:15 Pregătiri, amicale
CSU Craiova** a încheiat en-fanfare turneul sloven

CS Universitatea Craiova s-a impus miercuri cu 4-1 în fața formației slovene Sampion Celje. Madson, Mateiu, Ivan și Kay au semnat victoria alb-albaștrilor. Execuția lui Andrei Ivan a fost o bijuterie: gol din foarfece, după o pasă excelentă a lui Kay.

Echipa olteană a controlat disputa de la început până la final și s-a întrecut în ocazii, Curelea și Ferfelea trecând în repetate rânduri pe lângă gol.

VEZI deșfășurarea LIVE-TEXT a amicalului

În acest joc, Jerry Gane a început cu: Brac, Curelea, Achim, Băluță, Bancu, Frăsinescu, Ferfelea, Acka, Madson, Mateiu, Vătăjelu. Au mai intrat pe parcursul jocului: Kay, Ivan, Herghelegiu, Avrămia, Dănănae, Neacșa, Sin, Velcovici.


 

Rezultate obținute de Universitatea în Slovenia: 2-2 cu Vardar Skoplje, 6-4 cu NK Celje, 1-0 cu Slaven Belupo, 0-0 cu Olimpia Ljubliana și 4-1 cu Sampion Celje.

Gane: „Am mare încredere că vom avea parte de meciuri și momente frumoase”

Antrenorul Universității este mulțumit de modul în care s-au pregătit alb-albaștrii în Slovenia și are speranțe mari pentru startul sezonului, atât ca joc, cât și ca rezultate.

– Suntem în ultima zi a cantonamentului din Slovenia. Cum a decurs pregătirea până acum?
– Au fost două săptămâni bune, cu antrenamente zilnice. Atât pentru mine, cât și pentru staff-ul meu tot ceea ce ne-am propus aici am realizat. Implicarea jucătorilor a fost una bună. Nu numai antrenamentele, dar și cele cinci jocuri pe care le-am avut ne-au prins foarte bine în această perioadă.

– Astăzi s-a disputat ultimul joc de verificare cu Șampion Ceșlje. Victorie categorică, iar scorul putea fi mult mai mare.
– În afară de rezultat, îmbucurător este faptul că ne creem ocazii. Nu numai la acest meci, ci la fiecare joc. Am încheiat cu o victorie, toate rezultatele au fost pozitive, ceea ce înseamnă un plus de încredere. Însă nu scorul m-a interesat în primul rând, ci să omogenizez echipa, să găsesc un sistem și să-i pun pe jucători în valoare. Faptul că ei au înțeles foarte bine ceea ce le-am cerut, au avut determinare și au reușit să aibă parte de momente bune în joc. Asta nu înseamnă că în aceste două săptămâni am terminat, că nu mai avem de lucru. Vom continua și la Craiova ceea ce am început aici, să îmbunătățim jocul nostru și să îndreptăm unele carențe pe care le-am remarcat în aceste jocuri.

– Spuneați la începutul stagiului de la Dravograd că veți pune accent pe închegarea relațiilor de joc și acumulările fizice. Sunteți mulțumit de rezultatele obținute în acest sens? De modul în care au răspuns băieții?
– Nu este ușor ca în două săptămâni să comprimi toate lucrurile. Pas cu pas au reușit să se integreze. Au lucrat bine la antrenamentele fizice, dar și cele cu mingea, și bineînțeles cele tactice. Pentru că au venit foarte mulți jucători care nu se cunoșteau, practic este o echipă nouă pe care o construim eu și staff-ul meu. Să fac o paranteză au venit inclusiv jucători pe care nu i-am avut de la începutul pregătirii, mă refer la Kay, Madson, Acka, care vin după lungi perioade de absență, fără jocuri. Dar au recuperat prin dorință.

– Jocurile amicale s-au dovedit bune, prin prisma rezultatelor: echipa a fost imbatabilă. Cât vor conta aceste rezultate pentru sezonul regulat?
– Rezultatul pozitiv îți aduce un plus de încredere. Am avut patru meciuri bune, cu adversari de primă ligă, iar astăzi, chiar dacă am jucat cu o echipă de ligă secundă s-a dovedit o formație bună, care ne-a pus probleme, în ceea ce înseamnă agresivitatea, determinarea și a făcut ca jocul să aibă un ritm foarte bun. Am reușit să înscriem foarte multe goluri, să ne creăm ocazii. Sigur, am și primit. Dar în ultima vreme am lucrat foarte mult în ceea ce înseamnă organizarea jocului. În afară de planul fizic, pe care l-am corectat și i-am adus îmbunătățiri, țin foarte mult să stăm foarte bine în teren. De la portar până la atacant îmi doresc să organizez bine jocul pentru că știu ceea ce înseamnă Liga Întâi. În plus, am avut multe discuții cu ei și individual și pe grup, am făcut analiză video, pentru că ne așteaptă un tur de campionat foarte puternic, pentru că întâlnim la început cele 5-6 echipe bune ale campionatului și trebuie să facem față acestor adversari.

– Spuneați mai devreme că știți prea bine ce înseamnă liga întâi. Însă echipele din liga întâi, oponenții pe care-i vom avea acolo, nu prea știu ce înseamnă Universitatea. Am început foarte ofensiv: 8 goluri date în primele două jocuri, niciunul primit în următoarele două, în ultimul joc iar o echipă extrem de ofensivă. Care va fi punctul forte al echipei: atacul sau apărarea?
– Acum nu pot să dezvălui totul. Îmi doresc să arătăm bine ca echipă atât în plan ofensiv, cât și defensiv. Eu le cer tot timpul jucătorilor mei să facă ambele faze. Simt că tenta asta ofensivă pe care am dat-o jocului le place și băieților. Avem potențial, avem calitate la jucători. Sunt capabili să facă și spectacol, este ceea ce noi ne dorim, precum și suporterii noștri pentru că așa au fost obișnuiți la Craiova.

– Apreciați că nu aveți încă dubluri pe anumite poziții și care ar fi acelea? Vor mai veni jucători la echipă?
– În acest moment pot să vă spun că sunt mulțumit. Există concurență pe fiecare post în parte, o știu foarte bine. Sincer, m-au pus în dificulate în alegerile pe care trebie să le fac. Sigur, am idee cum va arăta echipa la primul meci, dar totodată am și unele dubii, pentru că s-au pregătit toți foarte bine și sunt trei – patru semne de întrebare. Să vedem până la meciul cu Rapid ce variante găsesc.

– Tocmai asta doream să vă întreb. Un alt obiectiv din stagiul sloven a fost, fără îndoială, conturarea primului 11. În ce proporție v-ați decis în acest sens?
– În mare deja m-am decis. Doar că majoritatea jucătorilor s-au implicat foarte bine la antrenamente, așa că am variante. Este bine că am acest dubiu în privința primului 11, deoarece cei care intră știu că au o concurență puternică și atunci când prind locul de titular trebuie să joace foarte bine.

– Care este situația lui Nuno Rocha?
– Îl aștept la echipă, este un jucător pe care noi ne bazăm. L-am învoit pentru că a invocat o tragedie în familie. Pe parcurs nu știu ce s-a întâmplat, a fost influențat să semneze cu Maritimo. Cred că a fost o greșeală de care nu și-a dat seama. A rămas ca persoanele din conducere să discute cu impresarii, eu zilele următoare îl aștept la echipă. Cu siguranță va primi o amendă, dar asta nu înseamnă că nu va continua.

– Considerați că sunt jucători în lot care să readucă spectacolul pe „Ion Oblemenco”, așa cum se întâmpla în vremea dumneavoastră și a lui Gică Craioveanu, a lui Luțu?
– Eu am încredere în ei, pentru că știu ce am văzut în aceste trei săptămâni în care-i pregătesc, știu ce potențial și calitate au. Mă bazez și pe dorința lor. Sunt jucători care vor face spectacol, care pot aduce un plus de fantezie față de ceea ce a fost până acum. Am mare încredere că vom avea parte de meciuri și momente frumoase.

– A mai rămas o săptămână înaintea primului joc oficial. Este capabilă Universitatea să învingă în Giulești?
– Eu ca antrenor am debutat acolo, ca jucător am făcut meciuri frumoase, tot timpul au fost goluri multe. Sper să avem în primul rând un rezultat pozitiv, pentru că știu ce înseamnă să aduci apoi Steaua în Bănie. Îmi doresc foarte mult să câștigăm, dar în afară de rezultat țin foarte mult la aspectul jocului.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 10 Jul. 2014, 14:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă