CS Mioveni, eșec neașteptat cu CS Afumați. Niculescu: „Dacă nu vor redeveni jucătorii care au fost în tur, vor sta pe bancă”

Într-un meci amical disputat miercuri, pe terenul sintetic de la Bradu, CS Mioveni a fost în­vin­să, 2-4 (0-3), de echipa de Ligă a III-a, CS Afumați. Prima repriză a avut o evoluție a scorului neașteptată, oaspeții reușind să înscrie de trei ori, prin Chirilă, Voican și Petculescu. Năstăsie și Iamandi au readus gruparea argeșeană în joc, însă ilfovenii au mai marcat o dată la ultima fază a jocului, prin Chirilă din penalti, și au stabilit scorul final.

Antrenorul Claudiu Niculescu a folosit două echipe diferite în cele două reprize și, după ce la pauză galben-verzii au fost conduși, în repriza secundă au reușit să reducă din handicap, însă, la ultima fază a meciului, oaspeții au stabilit scorul final dintr-un penalti.

Adversarii argeșenilor au deschis scorul în minutul 12, dintr-o lovitură liberă de la 16 metri executată de Chirilă, apoi au majorat diferența în minutul 25 cu o finalizare din interiorul careului a lui Voican la o centrare de pe dreapta și au stabilit scorul pauzei în minutul 38 prin Petculescu, după ce Galan a greșit o pasă în jumătatea proprie.

La reluare, în minutul 50, Năstăsie marchează primul gol al gazdelor, reluând cu capul din careu o centrare a lui Bogdan Stancu, de pe dreapta. În minutul 87, Iamandi ia o minge pe cont propriu, la 20 de metri de poartă, driblează, intră în careu și șutează frumos pe lângă portar, marcând pentru 2-3, după care la ultima fază a meciului, arbitrul dă 11 metri pentru oaspeți, scorul final fiind 2-4.

„Greșelile individuale te costă, sunt de nepermis la acest nivel”

Claudiu Niculescu, antrenorul echipei CS Mioveni, nu a fost deloc mulțumit de evoluția jucătorilor săi din prima repriză, la fel și de scorul înregistrat împotriva formației din Liga 3. Acesta le atrage atenția elevilor săi, le recomandă să rămână cu picioarele pe pământ și să rămână „acei băieți modești, umili și dispuși la efort” ca din prima parte a campionatului, atlfel vor lua loc pe bancă.

„Concluziile după acest meci nu sunt bune. M-au supărat scorul și jucătorii care au evoluat în prima repriză. Mereu le spun că în prima parte a campionatului am avut rezultate bune datorită modestiei, prin foarte multă muncă. Însă pe de o parte este bun și acest eșec, a venit într-un moment bun și sper să le fie învățătură de minte. Trebuie să-i aducem cu picioarele pe pământ. Le reamintesc că dacă nu vor redeveni jucătorii care au fost în turul de campionat, acei băieți modești, umili și dispuși la efort, vor sta pe bancă. Este simplu. Suntem în perioada de acumulări fizice, astăzi s-a resimțit și o ușoară oboseală. Dar nu este o scuză, pentru că greșelile individuale te costă, sunt de nepermis la acest nivel. Iar dacă faci greșeli individuale grave te pedepsește chiar și o formație dintr-un eșalon inferior. Aștept de la elevii mei să redevină cei de dinainte, pe care-i știu foarte bine, acele caractere puternice care mi-au dovedit în tur că pot face performanță. Dar trebuie să fie conștienți că numai prin multă muncă și seriozitate pot ajunge departe”, a spus Niculescu după amicalul pierdut miercuri.

CS Mioveni – CS Afumați 2-4 (0-3)
Năstăsie (50), Iamandi (87) / Chirilă (12, 90+3 – pen.), Voican (25), Petculescu (38)

CS Mioveni (prima repriză): Oct. Popescu – Calvin, Cip. Negoiță, Cucui, Ct. Stan – Galan, Biceanu, Al. Răuță – V. Mazilu, Nilă, Ayza. A mai jucat: A. Popa
CS Mioveni (repriza a doua): Oct. Popescu – Bg. Stancu, Bg. Stoica, Rada, I. Vladu – Mîrzeanu, Al. Răuță, Galan – A. Popa, Năstăsie, D. Iancu. Au mai jucat: S. Lupu, Iamandi, Bd. Preda.
Antrenor: Claudiu Niculescu

Afumați (prima repriză): Obretin – Nedelea, Bar, Mogoș, M. Ionică – Muscă, Chirilă, Petculescu, Matei – Vlada, Voican.
Afumați (repriza a doua): Cioară – Nedelea, Cotei, Mogoș, B. Stancu – Chirilă, Șt. Vasile, Muscă, Matei – Funieru, Voican.
Antrenor: Vasile Neagu

Articol scris de Silviu Mihai
Foto: CS Mioveni

Pe aceeași temă