CS Mioveni a avut 3-0 în amicalul cu Metaloglobus, dar rezultatul final l-a nemulțumit pe Florin Marin. În repriza secundă s-au înscris patru goluri

Marius ANGHEL 21 Jul. 2017, 18:55 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a remizat, joi seară, în al treilea amical al acestei veri, scor 3-3, cu nou-promovata în Liga a 2-a Metaloglobus București. Partida s-a disputată la baza sportivă a FRF de la Buftea, acolo unde s-au jucat și precedentele jocuri ale argeșenilor, cu CS Păulești și Progresul Spartac, ambele câștigate cu 7-1. Meciul s-a disputat pe durata a două reprize de câte 50 de minute.

Ca și în precedentele amicale, Florin Marin a dat posibilitatea tuturor jucătorilor să evolueze în acest meci, cu trei excepții: Florescu, pentru că este accidentat, portarul al treilea Preda și Arsenică, jucător ce nu a intrat încă în ritmul echipei.

Partida a avut două părți diametral opuse, prima în care argeșenii au condus ostilitățile, dominând, marcând și ratât foarte mult, și a doua, în care adversarul a fost la conducere. Cele două evoluții au și explicații, în prima repriză au fost folosiți jucători ce au șanse mari să se regăsească și printre titularii din campionat, în timp ce după pauză au intrat rezervele și juniorii promovați în vară de la echipa a doua.

În prima repriză, care a fost în totalitate la discreția argeșenilor, galben-verzii au ratat o sumedenie de ocazii foarte mari și nu au reșit decât două goluri. Sarabanda ratărilor a început în minutul 12, atunci când Neagoe îl lansează excelent pe Ayza pe stânga, brazilianul centrează în centrul careului, acolo unde apare excelent Andor, însă mingea reluată de acesta cu capul din viteză lovește bara și apoi faza se stinge, chiar dacă balonul rămâne în suprafața de pedeapsă. În minuutl 18, la o lovitură liberă puțin lateral stânga, Neagoe trimite direct spre buturi, dar portarul scoate in extremis de la colțul lung. În minutul 30, Mioveniul poartă un atac pe partea dreaptă, Pirtea pasează înapoi la 16 metri, Mîrzeanu prelungește pentru Neagoe, care trage din prima puțin peste poartă. În minutul 35, Andor pătrunde în adâncime pe stânga, după o pasă peste apărare a lui Neagoe, mijlocașul rămâne singur cu portarul, însă, în loc să tragă, pasează în centru de unde adversarul respinge din fața lui Ene. Din cornerul rezultat, Gugu rămâne în poziție bună la colțul lung, dar nu nimerește spațiul porții. În minutul 41, după o centrare din corner, Pirtea, venit bine la colțul lung, reia în brațele portarului, iar în minutul 44, Ene preia la colțul scurt o centrare de pe dreapta, însă apărătorul insistă și mingea iese în corner. În minutul 48, CS Mioveni deschide scorul, prin Ene, după o pasă de la Andor, iar în minutele de prelungiri, mai întâi adversarii trimit balonul în bară, după care galben-verzii obțin un penalty, Edi Stoica fiind faultat, iar Neagoe majorează diferența la 2-0.

La pauză, Florin Marin a schimbat portarul, a mutat în centrul apărării, înlocuindu-l pe Burnea cu Ichim, iar pe primul la mutat la stânga, în locul lui Edi Stoica. De asemenea, a fost schimbat și sistemul, jucându-se cu doi închizători, trei mijlocași și un vârf, iar în aceste condiții au apărut pe teren mijlocașul central Lazăr, în locul lui Neagoe, mijlocașul stânga în locul lui Ayza și vârful Năstăsie, în locul lui Ene.

Forța de atac s-a redus simțitor, asta și pentru că adversarul a introdus în teren toți jucătorii experimentați pe care i-a avut la dispoziție, și, deși repriza a început cu golul trei al Mioveniului, balanța s-a încheiat ulterior în favoarea nou-promovatei. Au venit mai întâi două goluri în două minute la două greșeli ale apărării, după care la Mioveni au intrat și șapte juniori. Adversarul a profitat, a forțat, a ratat câteva ocazii mari, dar a și egalat în minutul 75 după un nou penalty. Valentin Ghenovici cu o dublă și Andrei Sava au înscris pentru bucureșteni.

Partida s-a dovedit a fi un bun test pentru antrenorul Florin Marin, care a văzut astfel stadiul de pregătire al elevilor săi după aproape o lună de la reluarea antrenamentelor, și după două săptămâni de cantonament la Mogoșoaia.

CS Mioveni – Metaloglobus 3-3 (2-0)
Ene 48′, Neagoe 50+4′ – pen., Andor 52′ / Ghenovici 62′, 75′ – pen., Andrei Sava 64′

CS Mioveni (repriza I): Sima – Tirică, Gugu, Burnea, Edi Stoica – Mîrzeanu, Andro, Andrei Neagoe – Pirtea, Ene, Ayza.
CS Mioveni (repriza II): Croitoru – Tirică (Florin Lazăr 72′), Ichim, Gugu (Trașcu 72′), Burnea (Alexe 72′) – Mîrzeanu (Cioc 72′, Comănescu 94′), Rareș Lazăr – Pirtea (Neacșu 72′), Andor (Iamandi 72′), Rădescu (Vintilă 78′) – Năstăsie (Ivan 94′)
Antrenor: Florin Marin

Metaloglobus: Robert Geantă – Claudiu Săftescu, Robert Gherghe, Dragoș Bătrânu, Mihai Ioniță, Paul Radu, Abdul Gafaro, Ștefan Niculae, Alexandru Potecea, Marius Șumudică, Mihai Bilciurescu. Au mai jucat: Stângă, Robu, Sava, Caramalău, Ghenovici, Mihai Nedelcu și Florin Iordache.
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 21 Jul. 2017, 18:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă