Cosmin Petruescu continuă să organizeze amicale la ASU Politehnica, în plin sezon. În meciul câștigat cu 5-2 au fost testați doi portari

Cosmin Petruescu continuă să organizeze amicale la ASU Politehnica, în plin sezon.** În meciul câștigat cu 5-2 au fost testați doi portari

ASU Politehnica a jucat, miercuri dimineața, un meci de verificare, al treilea de acest tip de când a început campionatul. De data aceasta, a întâlnit o echipă de Liga a 4-a Timiș, AS Carani, pe care a învins-o cu 5-2. Antrenorul Cosmin Petruescu a dorit să vadă la lucru din nou rezervele, la fel ca săptămânile trecute, când a avut două jocuri de acest tip cu echipa Centrului de Pregătire Timișoara.

Din minutul 7, ASU Politehnica a deschis scorul, grație lui Ionuț Plămadă. Scorul s-a făcut 2-0 din minutul 15, după un penalty executat de Romeo Bănică și dictat pentru henț. A urmat un penalty acordat pentru Carani, dar portarul în teste Dalin Munteanu a respins în prima fază din fața lui Livan. Drăgotescu a venit însă și a marcat pentru 2-1. Până la pauză, ASU Poli a marcat prin Plămadă și Ignea. După pauză, Caraniul a înscris prin Pistrițu, dar scorul final l-a stabilit Ghinescu.

Politehnica încă mai caută al treilea portar

De peste două săptămâni, Cosmin Petruescu îl testează pe Dalin Munteanu pentru a vedea dacă se pretează să fie al treilea portar din lot sau nu. La acest meci, antrenorul Petruescu l-a testat și pe Ricardo Filip, tânăr portar sub contract cu timișorenii, dar care sezonul trecut a fost împrumutat la Miercurea Ciuc. Deocamdată, echipa îi are pe Rareș Murariu, împrumutat de la Viitorul, și pe tânărul Alex Borbei.

ASU Politehnica Timișoara: D. Munteanu – Szasz, Mera, Scutaru, Cojocaru – Bedea, Ignea, Lazea, Ghinescu – I. Plămadă, Bănică. Au mai intrat: R. Filip – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru – Schieb, Lazea, Vidrăsan, Miholca – Bozian, Velici.

AS Carani: Staicu – Murariu, Voin, Onyema, Bodochi – Argatu, Drăgotescu, Palkovacs, Livan – Pistrițu, R. Costescu. Au mai intrat: Popeț – Precup, Martinovici, Cazmir, Sabău, Olaru, Matuschka.

Cosmin Petruescu mai vrea astfel de amicale

Antrenorul alb-violeților a spus că va mai organiza astfel de meciuri. „Aș vrea să le mulțumesc celor din Carani pentru faptul că au acceptat invitația noastră de a veni la noi și a disputa un astfel de joc, la mijloc de săptămână. Fiind și dimineață, probabil unii dintre ei aveau și alte activități. Le mulțumim pe această cale și le urăm mult succes în continuare. Legat de echipa noastră, mi-am dorit mult un joc-școală, cum s-a întâmplat și în săptămânile anterioare, mai ales când jocul oficial e programat duminică. Îmi mai doresc și în continuare astfel de jocuri-școală, în care să dăm posibilitatea tuturor jucătorilor să evolueze, să aibă ritm de joc. Vom vedea duminică dacă acest meci ne-a băgat în vână. În astfel de jocuri contează mai puțin rezultatul, importante sunt alte obiective pe care ni le propunem. Pe faza de atac, să vedem construcția, să avem posesie, să avem plăcerea de a juca, iar pe fază defensivă, să fim agresivi, să recuperăm cât mai repede mingea și, nu în ultimul rând, fazele fixe să fie repetate în condiții de adversitate. Or, din acest punct de vedere, cred că ne-am atins toate obiectivele pe care ni le-am propus astăzi”, a punctat tehnicianul.

Duminică, de la ora 13:30, ASU Poli primește vizita celor de la „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Druckeria

Pe aceeași temă