Conpet Cireșu a pierdut amicalul jucat la Oțelul II!

Marius ANGHEL 21 Jul. 2013, 11:54 Pregătiri, amicale
Conpet Cireșu** a pierdut amicalul jucat la Oțelul II!

*Georgel Pungă de la CF Brăila se află în tratative foarte avansate cu gruparea gălățeană în vederea unui eventual transfer

   Sâmbătă, la orele prânzului, pe o caniculă sufocantă, pe stadionul „Ancora” din Galați, a avut loc partida de verificare dintre Oțelul II Galați și Conpet Cireșu, formații care au început deja seria meciurilor de verificare în vederea abordării noului sezon de fotbal al ligii a treia. A fost o partidă în general echilibrată, fiecare dintre echipe dominând câte o repriză, câștig de cauză având în cele din urmă „satelitul” echipei prim divizionare care s-a impus în final cu scorul de 3-2 (2-1).

După o scurtă perioadă perioadă de tatonare, brăilenii au avut prima ocazie de gol a meciului, dar Vlase a scos de sub transversală mingea expediată de Iulian Bogoș din lovitură liberă de de la 25 de metri. Dar gălățenii au fost cei care au deschis scorul prin Gavrilă, care a scăpat singur cu portarul brăilean și l-a învins fără probleme pe acesta: 1-0 (min. 18).

Opt minute mai târziu, Georgel Pungă (fostul jucător al CF-ului Brăila) a luat o acțiune pe cont propriu, și de la vreo 20 de metri a șutat imparabil, pe diagonală, și dus scorul la 2-0 pentru Oțelul II Galați (min. 26).

   Apoi Stelică Nicoliță (revenit la Cireșu de la CSM Rm. Sărat) nu a putut să împingă în plasă de la 2-3 metri o pasă ideală venită de la Costache (min. 28), pentru ca în minutul 34 Gheorghe Viorel să prindă o „torpilă” de pe la 25 de metri iar mingea s-a dus direct în vinclul porții gălățene: 2-1! Până la finalul primei părți Conpet Cireșu este formația care domină cu autoritate dar ratează egalare prin St. Nicoliță (bară în minutul 38), iar în min. 43 Miron să respingă de pe linia porții „capul” lui Nicolae Viorel.

   După pauză, oțelarii sunt mai activi și preiau controlul partdei, iar Dajboc șutează de la 18 metri, lateral, pe colțul lung și-l lasă fără replică pe Stoica: 3-1 (min. 58). Apoi Cazacu a scăpat singur cu portarul brăilean, l-a lobat pe acesta, dar mingea a trecut milimetric pe lângă poartă (min. 65)!. Apoi în minutul 72 brăilenii au reușit să închidă tabela de marcaj prin Nicolae Viorel, care a executat magistral, în vinclul porții gălățene, o lovitură liberă de pe la vreo 25 de metri: 3-2. Apoi spiritele s-au mai mai domoli puțin, pentru ca în ultimile zece minute de joc fiecare dintre echipe să aibe câteva bune situații de gol. Gălățenii au ratat șansa unei victorii mai lejere prin Dolea (min. 82) și Toma (min. 86), în timp ce gruparea antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan au irosit șanșa egalării prin Nanu (min. 80 și 84), Pavel (min. 85) și Vârlan (min. 89).

   După joc, secundul gălățenilor, Dumitru Ragea ne-a spus doar că: „A fost un joc destul de bun făcut de ambele echipe în ciuda căldurii sufocante. Am câștigat noi că am avut mai multă șansă, dar meciul putea fi câștigat și de brăileni. Mai avem destul timp să putem încropi o echipă care să emită pretenții în viitorul sezon al ligii a treia, dar totul ține de modul în care ne vom pregăti!”

De partea cealaltă, Vasile Darie s-a mulțumit să declare că: „A fost un joc reșit al băieților mei, făcut în fața unei formații destul de bune, și puteam scoate mai mult din acest meci dacă nu ratam așa de mult! Dar suntem abia la începutul pregătirilor, și cred că vom reuși să alcătuim o echipă care să reziste în liga a treia!”

   În această partidă, cele două formații au avut următoarele alcătuiri:
Oțelul II Galați: Vlase – Marus, Gâță, Miron, Ciure – Băbătrân, Pungă, Dajboc, Constantinescu, – Gavrilă, Stoian. Au mai jucat: Cazacu, Dolea, Rusu, Toma. Antrenori: Constantin Schumacher și Dumitru Ragea.
   Conpet Cireșu: Stoica – Coman, Preda, Nicolae Viorel, Costache – Balaban, Bogoș, Gheorghe Viorel – Niță, St. Nicoliță, Radu Alin. Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 21 Jul. 2013, 11:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă