Concluzia lui Nagy după testul cu kazaci: „neglijenți pe final, buni în rest”

12 Feb. 2012, 17:39 Pregătiri, amicale
Concluzia lui Nagy după testul cu kazaci:** „neglijenți pe final, buni în rest

„Neglijenți pe final, buni în rest” a fost, în mare, concluzia lui Roland Nagy după meciul amical încheiat de UTA la egalitate (1-1), cu formația kazacă, FC Ordabasy Shymkent. Arădenii au condus-o cu 1-0 pe deținătoarea Cupei din Kazahstan, dar au fost egalați după o fază fixă, la ultima fază a meciului.

„Am întâlnit o echipă de primă ligă, cu mulți jucători străini, cu o atitudine pozitivă și o agresivitate uneori peste nivelul normal. A fost un joc util, am avut perioade foarte bune, cu posesie a balonului, ocazii de gol și am condus o bună perioadă de timp. Din păcate, am fost neglijenți și lipsiți de concentrare la sfârșitul jocului și am luat un gol foarte ușor. Am scăpat victoria printre degete, am pierdut ocazia de a ne bucura și a avea acea mentalitate de învingători pe care orice echipă și antrenori o caută tot timpul, indiferent de caracterul partidelor pe care le disputăm. Dar, trebuie să învățăm din acest meci și să ne vedem în continuarea de treaba noastră aici, în Antalya”, a precizat antrenorul principal al „alb-roșiilor”.

Și președintelui Giovanni Catanzariti i-a plăcut ce a văzut de pe margine la meciul cu kazacii, considerând că echipa sa ar fi meritat victoria. „Până la urmă, în astfel de meciuri, contează mai puțin rezultatul, dar, cu siguranță am fi trebuit să câștigăm. În special în prima repriză, echipa a evoluat bine, a pasat mult și în viteză, și-a creat ocazii, iar în apărare nu am riscat aproape nimic. Trebuie să ținem cont că am avut în față un adversar foarte arțăgos, o echipă solidă, ce a făcut în permanență pressing cu 7-8 jucători și care, din câte am înțeles, a terminat la egalitate și cu Rapidul. A fost o partidă excelentă de pregătire, iar UTA s-a exprimat bine pe teren”, a apreciat șeful „textiliștilor”.

În această seară (ora 18,30), în meciul cu Farul Constanța, UTA va schimba puțin liniile, în sensul că fotbaliștii care au evoluat mai puțin contra kazacilor vor avea ocazia să joace mai mult împotriva „marinarilor”.

Personalitatea lui Mara, benefică pentru colegi

Chiar dacă nu a mai reușit să puncteze, Bogdan Mara a fost unul dintre cei mai buni utiști ai amicalului UTA – Ordabasy. De altfel, fostul internațional i-a oferit pasa decisivă lui Capătă, cel care a înscris singurul gol al arădenilor împotriva formației kazace. „Este o perioadă de acomodare și integrare atât pentru el cât și pentru ceilalți jucători noi veniți. Trebuie să realizăm o omogenizare cât mai bună pentru a reuși ce ne-am propus pentru acest retur, adică maximum de la fiecare meci. Mara s-a mișcat bine la acest amical, a depus efort, s-a implicat, este un lucru pozitiv și pentru coechipierii săi. Se vede că are o personalitate și o maturitate în plus”, este de părere Roland Nagy, care, pe de altă parte, nu a oferit detalii despre „piesa” lipsă din atacul „textiliștilor”. „Ultima oară am discutat despre Apostu și am înețeles că el nu a rămas la Honved. Acum, trebuie să își clarifice situația cu domnul președinte, Giovanni Catanzariti. Rămâne de văzut dacă putem să îi onorăm pretențiile”, a explicat Antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Gio a recunoscut că deocamdată nu a purtat o discuție cu cărțile pe masă cu Apostu, iar în ceea ce-l privește pe Mara și prestația sa din confruntarea cu Ordabasy a precizat următoarele: „Nu vreau să remarc un singur jucător, cu toții au evoluat bine sâmbătă. Toți au intrat bine în joc. Capătă a marcat un gol frumos, dar e din ce în ce mai simplu pentru el și ceilalți atacanți când are servanți ca Mara, Hidișan sau Bucur”.

Sursa: Sport Arad

12 Feb. 2012, 17:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă