Claudiu Niculescu își prezintă concluziile la finalul pregătirii montane. Tehnicianul vorbește și de promovare: „Vom încerca imposibilul”

Claudiu Niculescu își prezintă concluziile la finalul pregătirii montane.** Tehnicianul vorbește și de promovare:

CS Mioveni va ter­mi­na astăzi stagiul de pre­gă­tire centra­li­za­tă de la Cheile Grădiștei. După aproape două săp­tă­mâni, galben-verzii vor reveni la Mioveni cu bateriile încărcate și gata de ultima parte a pregă­tirii de iarnă. An­tre­norul Claudiu Ni­cu­lescu a vorbit despre șansele e­chi­pei în partea a doua a campionatului, dar și despre modul în care a decurs can­to­namentul și cum s-au prezentat jucătorii săi în cele trei par­ti­de amicale dispu­tate la munte.

Claudiu, cum a decurs cantonamentul montan de la Cheile Grădiștei?
Foarte bine! Sunt mulțumit de cum au răspuns băieții, sunt mulțumit aproape de toți. A fost o perioadă grea, o perioadă de a­­cumulări, dar sunt mulțumit până în acest moment. Sunt bucuros în primul rând că nu s-a accidentat niciun jucător, dar și că vom pleca de aici cu unele lucruri acumulate și din punct de vedere fizic, și din punct de vedere tactic.

Ce alte concluzii mai pot fi trase?
Pot spune că sunt jucători de la care aștept mai mult. Dar e normal în această perioadă pentru unii din ei. Pe mine mă interesează ca echipa să fie în formă maximă la ora începerii primului meci oficial, cel cu FC Olt.

Crezi că va fi în formă?
Da, eu zic că va fi în formă! Nu la un potențial maxim, pentru că, o după o pregătire lungă și grea, așa cum este asta, nicio o echipă, poate să fie ea și de Liga I, nu va fi 100% pregătită. Însă eu vreau să fie în forma necesară ca să câștigăm meciul cu FC Olt.

Au fost și niște jocuri amicale atât în cadrul cantonamentului, cât și înaintea lui. Care sunt impresiile după ele?
S-au jucat pe zăpadă, după cum s-a văzut, ultimele partide… M-a interesat foarte mult cum a stat echipa din punct de vedere fizic și tactic… Apoi, deja începem să cristalizăm un prim unsprezece pentru prima etapă. Echipa s-a descurcat bine, cu excepția acelui accident de la Bradu. În rest, nu am avut probleme. Sunt destul de mulțumit, nu în totalitate, dar destul de mulțumit…

Apetit ofensiv în campionat

S-au marcat multe goluri, asta înseamnă că echipa va avea apetit ofensiv în campionat?
Sperăm să aibă acest apetit ofensiv. Dar niciodată nu mă iau după meciurile amicale. Golurile și victoriile la scor sunt bune pentru moralul lor. Deși eu asta vreau, să câștigăm împotriva oricărui adversar. Mentalitate le cer, fie că joacă cu o echipă de Liga I, de ligile a II-a sau a III-a, să joace, să marcheze. Cu excepția meciului de la Bradu, repet, unde nu a fost cum vreau eu, asta au făcut, bine, nu cu adversari cine știe ce, dar astea sînt condițiile în Romania, nu găsești adversari, nu găsești terenuri în această perioadă…

Ar mai fi nevoie de jucători?
E posibil să mai vină doi jucători. Maximum do­uă trans­feruri mai facem. Avem unele discuții și vom mai vedea în aceaste zile.

Nu e prea târziu? Pregătirea centralizată s-a terminat…
Jucătorii pe care îi vrem au făcut pregătirea la echipele lor, deci sunt pregătiți. Dacă se concretizează, or să fie aduși săptămâna a­ceas­ta.

Ce posturi ar fi deficitare?
În momentul de față, postul de mijlocaș stânga este descoperit, deoarece Ayza este suspendat pentru primele patru etape. Aici ar fi nevoie de un jucător bun, cu experiență. Asta căutăm. Am spus, suntem în discuții… Mai vrem și pe alt post, dar mai multe detalii nu pot să ofer… S-ar putea afla de jucători și să-i vrea și alții.

Timișoara, favorită

Cum vezi lupta pentru promovare?
Există o mare favorită: Timișoara, echipă care, indiferent de cât de optimist aș fi, nu cred că poate rata promovarea. Bine, în fotbal nu se știe niciodată, dar este o echipă bună, o favorită a hârtiei, cu un lot bun, foarte mare și complet. Are buget, sunt la o distanță considerabilă de formațiile din spate.

Mioveniul ce șansă are?
Noi încercăm imposibilul. Vom face tot ce ne va sta în putință să îi ajungem din urmă. Cu siguranță, avem puterea de a termina pe podium, dar vom încerca mai mult, vom încerca imposibilul. Asta le cer băieților, să-și propună obi­ective îndrăznețe și să încercăm marea cu degetul!

Ce alte echipe ar fi îndreptățite să se gândească la promovare?
Ar fi Reșița, Câmpina… Sunt la egalitate de puncte. Sunt e­chipe bune și speră și ele. Și noi și ei putem spera la promovare.

„Am îmbinat experiența cu tinerețea”

Cum decurge proiectul pe care l-ai început la Mioveni în va­ră?
Până în acest moment, este bine. Am reușit să îmbinăm experiența a doi-trei jucători cu restul fotbaliștilor tineri. Până în momentul de față, ne-a reușit parțial acest lucru. Obiectivul este să creăm în acest sezon acel nucleu care să îndeplinească pe viitor celălalt obiectiv, promovarea.

Nu mulți antrenori refuză o pro­punere din Liga I. Tu de ce ai făcut-o?
Am refuzat și gata! Nu mai vreau să discut despre asta.

Cum vezi pe CS Mioveni în următorii ani? Cu tine sau fără tine pe bancă?
Dacă va fi stabilitate financiară, o văd în Liga I, între primele șapte-opt echipe. Nu e ceva im­posibil, e ceva real, dar realizabil numai cu stabilitate financiară. Numai așa se poate re­a­liza acest lucru.

„Case closed cu CFR”

Mai speri să se rejoace meciul cu CFR?
Nu mai sper să se rejoace. Nu mai sper! Gata! Case closed, cum se spune…

S-au vorbit multe despre viața ta particulară în această iarnă, despre divorț… Poți să lămurești lucrurile și pentru argeșeni?
Niciodată nu vorbesc despre viața mea particulară. Viața mea personală e viața mea personală…

Articol scris de Silviu Mihai

Pe aceeași temă