Cinci jucători ai FC Brașov, out după amicalul cu echipa lui Ilie Stan. Țălnar a fost un car de nervi la testul pierdut

Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 14:51 Pregătiri, amicale
Cinci jucători ai FC Brașov, out după amicalul cu echipa lui Ilie Stan.** Țălnar a fost un car de nervi la testul pierdut

UPDATE: Imediat după finalul meciului amical cu Al-Shamal Sports Club, șefii lui FC Brașov (nr. Brescan, Solomon, Dochița, Enache și Pașcu), împreună cu antrenorii, Cornel Țălnar și Mihai Stere, au avut o ședință tensionată la finalul căreia s-a decis ca cinci jucători să fie puși pe liber.

Este vorba de atacantul Alexandru Avram, fundașii George Vlăsceanu și Vlad Potecu și mijlocașii Horia Popa și Claudiu Pamfile!

„După jocul amical de astăzi, conducerea tehnică m-a anunțat că acești jucători nu intră în acest moment în vederile antrenorilor pentru a se impune în primul 11. În aceste condiții, probabil vor fi împrumutați la alte echipe”, a declarat, pentru Monitorul Expres, managerul Paul Enache.

Rămâne de văzut acum dacă și jucătorii vor accepta să plece la alte echipe. Dacă Avram a precizat că își va căuta echipă, situația rămâne incertă cu Vlăsceanu, Potecu și Horia Popa, surprizele de pe lista neagră.

Vlăsceanu a fost titular în primele trei meciuri ale sezonului, dar odată cu venirea lui Vagner și posibilul transfer al lui Băjan, fundașul brașovean nu mai intra în vederile lui Țălnar. Horia Popa a intrat doar pe finalul jocurilor în acest start de campionat, asta și pentru că pe postul său, Țălnar a mizat pe jucători sub 21 de ani. Potecu nu a primit nicio șansă în acest campionat, iar odată cu venirea lui Cordoș era greu de crezut că fundașul brașovean va prinde măcar lotul de 18.

Dacă vor ajunge la un acord pentru rezilierea contractelor cu FC Brașov, Vlăsceanu, Potecu și Horia Popa au oferte de la AFC Hărman și Cetate Râșnov.

Un alt jucător care nu intră în vederile lui Țălnar, mijlocașul Claudiu Pamfile, a jucat doar o repriză în meciul cu Olimpia Satu Mare când s-a și accidentat. Tânărul mijlocaș brașovean va ajunge, cel mai probabil, la AFC Hărman sub formă de împrumut.


 

FC Brașov a pierdut cu 1-0 amicalul disputat astăzi cu Al-Shamal Sports Club, echipă de ligă secundă din Qatar, antrenată de Ilie Stan.

După o primă repriză echilibrată, în partea secundă Țălnar a dorit să vadă la lucru mai mulți jucători care nu au fost folosiți sau au jucat mai puțin în acest start de sezon. Experimentul avea să fie nereușit, antrenorul brașovenilor fiind scos din sărite, în mai multe rânduri, de evoluția unor jucători.

Prima dată s-a întâmplat în minutul 55, atunci Istrati a scos un penalti, însă Horia Popa a executat slab lovitura de pedeapsă, astfel că portarul celor de la Al-Shamal a reușit să respingă. Mai apoi, în minutul 63, oaspeții au beneficiat și ei de un penalty, provocat de un fault clar în careu al lui Potecu și au deschis scorul.

Pe finalul meciului, enervat de indolența lui Alexandru Avram, Țălnar l-a invitat pe bancă pe atacant. Cei doi și-au dat mâna, dar șansele ca Avram să rămână la echipă sunt minime.

„Mulțumesc, m-am lămurit, Avrame! Tot ce ți-am cerut, tu ai făcut invers. Final de stagiune la Brașov. Soția ta ar trebui să-mi mulțumească pentru faptul că te-am făcut manechin”, i-a transmis antrenorul lui Avram. Cei doi și-au dat mâna, iar Avram și-a încheiat astfel scurta carieră la FC Brașov. „În această perioadă în care m-am pregătit cu FC Brașov am slăbit 11 kilograme. Eram epuizat și chiar nu puteam sta în picioare. Respect decizia antrenorului, iar în zilele următoare îmi voi căuta o altă echipă”, a spus Avram.

„Vom trage concluziile în vestiar unde vom face o analiză completă împreună cu cei din conducere. Prin atitudinea arătată în acest joc e posibil ca Avram să încheie conturile cu FC Brașov”, a declarat Mihai Stere, antrenorul secund al FC Brașov.

Conducătorii clubului brașovean anunțau la începutul acestei săptămâni că vor renunța la câțiva jucători din lot.

FC Brașov (prima repriză): Fl. Iacob (Ignat 30) – Vagner, Ciobanu, Cordoș, Stan – Răsdan, P. Iacob, I. Popa, Manole – Grigorie – Sburlea
FC Brașov (repriza a doua): Ignat (Căucă 60) – Vlăsceanu, Potecu, Poverlovici, Săftescu – Horia Popa, Vl. Munteanu, Petra, Kyriakakis (Răducan 70) – Avram (Kyriakakis 86), Istrati.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 14:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă