Craiova lui Mititelu își „distruge” contracandidatele la promovare. A luat al doilea jucător de la SR Brașov, chiar pe golgheter, și a ajuns la patru achiziții în ultimele zile

U Craiova 1948 SA, clubul patronat de Adrian Mititelu, a încheiat prima parte a sezonului Ligii 3 pe locul 3 în Seria a 3-a, la patru puncte în spatele liderului Turris Oltul Turnu Măgurele, și a început o campanie agresivă de transferuri pentru a nu rata promovarea. Cu noua achiziție făcută astăzi, echipa antrenată de Nicolo Napoli a ajuns la patru transferuri, reușind, totodată, să o destabilizeze pe SR Brașov, altă contracandidată, și să aducă jucători care erau doriți și de Erik Lincar la Turris.

După mijlocașul Claudiu Codoban (30 de ani, ex Luceafărul Oradea) și atacanții Robert Răducanu (22 de ani, ex Viitorul) și Alexandru Avram (27 de ani, ex SR Brașov), U Craiova 1948 SA l-a achiziționat astăzi și pe Vlad Boția (23 de ani). Atacantul vine tot de la SR Brașov, acolo unde reușise să înscrie împreună cu Avram 14 goluri, aproape jumătate din golurile marcate de stegari în turul campionatului.

„Am avut oferte din Liga a 3-a și Liga a 2-a, dar cei de la Craiova au fost cei mai insistenți. Am găsit condiții foarte bune, astfel că obiectivul nu poate fi decât promovarea în Liga a 2-a”, a spus, pentru Monitorul Expres, Boția, care a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani. Boția era golgheterul echipei SR Brașov, cu nouă reușite în 15 etape.

„Sincer, în vară, mă așteptam la altceva. Aveam planuri mari, să promovăm și sunt convins că acest obiectiv putea fi atins. Cu mai multă atenție, cred că puteam termina turul pe primul loc. Chiar și acum când sunt cinci puncte față de liderul seriei eu spun că aveam șanse. Cu două-trei transferuri puteam ataca promovarea în retur. Îmi pare rău că lucrurile s-au împotmolit și sunt nevoit să plec a doua oară de acasă. Prima oară am fost nevoit să plec de la FC Brașov, echipă la care am avut șansa să debutez în Liga 1, iar acum de la ACS SR Brașov. Țin să le mulțumesc suporterilor pentru tot sprijinul acordat, ei au fost alături de noi și ne-au sprijinit atât cât au putut. Nu puteam rămâne în aceste condiții. Am 23 de ani și eu trăiesc doar din fotbal. Îmi doresc doar ca această echipă să nu dispară, să termine campionatul, iar din vară să atace din nou promovarea”, spunea, zilele trecut, Boția, după despărțirea de SR Brașov, echipă care a terminat turul pe locul 4.

În cariera sa, Vlăduț Vasile Boția a evoluat pentru FC Brașov, FC Zagon, AFC Hărman, Olimpic Cetate Râșnov și SR Brașov.

La finalul turului, U Craiova SA ocupă locul 3 în Seria 3 a Ligii 3 după 15 etape, cu 30 de puncte. Lider este Turris Oltul Turnu Măgurele, cu 34 de puncte, urmată de Flacăra Horezu, cu 32 de puncte.

Pe aceeași temă