Chindia s-a reunit în formula în care a reușit promovarea. Șefii clubului s-au contrazis în privința valorii lotului și șansele de menținere

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 11:43 Pregătiri, amicale

Nou-promovata în Liga a 2-a Chindia Târgoviște a dat start de luni pregătirii pentru următorul sezon. Gruparea dâmbovițeană antrenată de Nicolae Croitoru a avut 27 de jucători la primul antrenament din această vară, desfășurat pe terenul secund al stadionului „Eugen Popescu”. Dintre aceștia, doar doi au fost noi, Ionuț Constantin (19 ani, mijlocaș central) și Alexandru Bădiță (20 ani, mijlocaș lateral), însă veniți să dea probe.

În privința unor noi posibile achiziții, șefii Chindiei s-au contrazis puțin. „În afara unor copii veniți în probe, nu e nicio noutate la nivelul lotului și nu cred că o să fie nici pe viitor. E posibil să mai aducem niște jucători tineri, dar să nu vă așteptați la transferuri spectaculoase. Cred că lotul actual are suficientă valoare pentru a face față la Liga a II-a”, a spus, citat de jurnaldedambovita.ro, președintele Marcel Ghergu, contrazis ușor de vicepreședintele Cătălin Furtună, prezent și el la reunire: „Eu cred că ar mai trebui aduși trei-patru jucători cu experiență pentru a nu avea emoții la Liga a II-a. E o părere, însă antrenorii știu cel mai bine valoarea lotului și de ce au nevoie”.

„Și eu cred că lotul este unul echilibrat, care poate face față noului nivel. Vor mai veni și câțiva jucători tineri pentru că avem nevoie de soluții pentru posturile de juniori”, a opinat și antrenorul Chindiei, Nicu Croitoru.

Lotul prezent la reunirea Chindiei:

– portari: Gârlea, Cristică, Bicher – portari;
– jucători de câmp: Pătru, B. Dinu, Vătavu, Matei, Ispas, C. Dinu, Cernea, Grigore, Anton, Voinea, Dobre, Ad. Ilie, Cherchez, Popa, Nisipeanu, Lupu, Parghel, Dan, Moruz, Neacșu, Stoica, Ghenu, I. Constantin și Bădiță (ultimii doi veniți în probe).

În privința următoarei perioade de pregătire, Chindia nu va mai merge într-un cantonament montan, așa cum se dorea inițial, ci s-a preferat să se facă un stagiu centralizat la campusul Universității Valahia, cel mai probabil în a doua parte a lunii iulie.

Primarul și viceprimarul au făcut o vizită surpriză

Dacă luni a fost programată reunire, marți după-masă jucătorii au avut parte de o vizită surpriză la antrenamente. Edilul interimar al orașului Târgoviște, Cristian Stan, și viceprimarul Cosmin Bozieru au venit să le transmită un mesaj de susținere fotbaliștilor și antrenorilor, asigurându-i în continuare de sprijinul financiar din partea primăriei.

„Le-am spus să intre motivați în campionat și să aibă încredere în ei. Sunt foarte importante primele meciuri. Pentru unii fotbaliști, acest sezon poate reprezenta o șansă mare a se afirma. Le-am garantat, pe de altă parte, sprijinul deplin al municipalității și stabilitate financiară”, a declarat, citat de dbsport.ro, primarul Cristian Stan. „Vrem să vedem dăruire și voință din partea fotbaliștilor. Suntem conștienți că obiectivul realist al Chindiei este menținerea în Liga a II-a. Continuăm proiectul cu localnici și cu tineri”, a declarat și viceprimarul Bozieru.

Porumbacu vrea să fie repus în funcția de președinte

Altfel, clubul dâmbovițean are încă o problemă pe lângă cea de stingere a datoriilor către ANAF. Fostul președinte Mugur Porumbacu a dat FC Chindia în judecată la Tribunalul București și solicită repunerea în funcție plus salarii compensatorii pentru perioada în care nu s-a aflat la șefia grupării dâmbovițene.

Porumbacu a fost înlăturat din funcția de președinte în vara anului trecut, după ce s-a ratat promovarea în Liga 2, în locul lui fiind numit Marcel Ghergu. Adunarea Generală a Asociaților a Chindiei decidea într-o ședință extraordinară să-l demită pe președintele de atunci, iar fostul conducător a pierdut primul proces, dar și apelul, contestând că avea un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și că a fost dat afară abuziv.

Foto: DBsport

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 11:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă