Chindia, executată după pauză de Viitorul. Ianis Hagi a deschis scorul pentru echipa tatălui său

Chindia Târgoviște a fost astăzi egala Viitorului lui Gică Hagi timp de 45 de minute, însă a capotat după pauză și a fost învinsă cu categoricul scor de 6-2. A fost al doilea meci al zilei pentru echipa de Liga 1, care a învins și în primul, 3-1 cu Academica Argeș.

Scorul a fost deschis de fiul lui Hagi, care a marcat în minutul 20 al partidei disputate pe sinteticul bazei FRF de la Buftea. Dâmbovițenii au dat o dublă lovitură prin golgheterul Dani Popa, care a întors scorul în doar două minute, 33 și 34. La pauză s-a intrat la vestiare la egalitate, după ce Vaștag a marcat în minutul 44

Tripla lui Bonilla a fost decisivă

Doi dintre jucătorii intrați în repriza secundă au decis soarta partidei, ex-vasluianul Neniță și salvadorianul Bonilla. Primul a punctat în minutul 48, în timp ce stranierul Viitorului și-a trecut numele pe tabelă în minutele 65, 80 și 90.

Chindia a început partida cu Cristică – Pătru, Vătavu, Ispas, C. Dinu – R. Dobre, Penescu, C. Anton, Ad. Ilie, Cherchez – D. Popa, iar după pauză a fost rulat lotul avut la dispoziție.

Gică Hagi a folosit în prima repriză următorul unsprezece: Albuț – Hodorogea, Țîru, B. Mitrea, Perju – Dr. Nedelcu, R. Marin, Slv. Pană – Al. Neacșa, Ianis Hagi, Vînă. În repriza a doua echipa au mai intrat Tordai – Toriste, P. Iacob, Boitoș, Vaștag, D. Gheorghe, Neniță și Bonilla.

Ianis Hagi o ia pas cu pas: „Sper să joc câteva meciuri în retur pentru Viitorul”

Mijlocașul Ianis Hagi, care a debutat în Liga I la 5 decembrie, în partida FC Viitorul – FC Botoșani, a declarat, vineri, că speră ca în retur să joace în câteva meciuri pentru echipa pregătită de tatăl său, Gheorghe Hagi.

„Personal, sper să prind câteva meciuri în retur dacă se poate. Aceste amicale pe care le vom avea în Turcia sunt importante pentru mine pentru că vreau să mă dezvolt la un nivel mai înalt față de cel de la juniori. Am deja șase luni cu echipa mare, m-am dezvoltat și pe partea fizică, dar mai am mult de muncit”, a spus Ianis Hagi, autorul unui gol în partida amicală disputată de FC Viitorul cu Chindia Târgoviște.

Mijlocașul de 16 ani a menționat că „este destul de bine” că tatăl său îi este antrenor la începutul carierei. „Tatăl meu este un antrenor exigent care vrea să scoată întotdeauna maximum din fiecare jucător și face o treabă foarte bună. Nu știu dacă e un avantaj sau un dezavantaj că la începutul carierei îl am antrenor pe tatăl meu, însă mă susține și pe mine și pe ceilalți colegi din ’98. Ne dă încredere, așa că este destul de bine că îl am antrenor”, a spus Ianis Hagi.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Gabriel FLUERARIU

 

Pe aceeași temă