CF Brăila se pregătește pentru Liga I cu Steaua: „Ne măsurăm nivelul”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2013, 22:11 Pregătiri, amicale
CF Brăila se pregătește pentru Liga I cu Steaua:**

Cu două zile înainte de meciul amical cu Steaua, aproximativ jumătate din cele 20.000 de bilete scoase la vânzare au fost epuizate. Antrenorul brăilenilor, Alin Pânzaru, speră ca stadionul să fie plin, iar experiența acumulată în urma partidei contra liderului Ligii I să-i ajute pe elevii săi în cursa pentru promovare. În privința luptei pentru una dintre primele două poziții ale Seriei I, tehnicianul spune că CF Brăila chiar își dorește promovare, respingând afirmațiile „cârcotașilor”, în acest sens, declarând că jucătorii săi se bat în fiecare meci rămas până la finalul campionatului pentru toate punctele puse în joc.

– Cum e să fiți pe primul loc?
– Momentan este foarte bine, să sperăm că vom câștiga fiecare meci în parte și vom rămâne pe aceeași poziție.

– Cum va fi privită echipa de acum?
– După parcursul din tur probabil s-au deschis ochii mai larg către noi. Să sperăm că și suporterii noștri ne vor privi altfel de acum și vor fi alături de echipă pentru că suntem pe primul loc și merităm să fim susținuți. Eu voi privi la fel echipa, am aceeași încredere în băieți că vor face un meci bun de fiecare dată și că vor da totul pe teren.

– Vă pregătiți deja pentru Liga I prin amicalul cu Steaua?
– Nu știu dacă ne pregătim pentru Liga I prin acest meci, dar este un meci foarte important pentru noi. Este o bornă importantă întrucât jucăm cu cea mai bună echipă din România, cu liderul Ligii I. Este un moment în care ne măsuram nivelul cu cei din Liga I.

– Veți alinia cel mai bun „11” în meciul cu Steaua?
– Vom trata meciul cu maximă seriozitate și voi alinia jucătorii care vor fi cei mai în formă la acel moment. Sunt convins că se vor pregăti ca de obicei foarte bine cu toții și, cei care vor juca, vor da totul pe teren încercând să facă un meci bun contra liderului Ligii I.

– Cum au reacționat jucătorii când au aflat că vor juca un astfel de amical?
– Au aflat înainte de meciul cu Unirea Slobozia pe care am întâlnit-o sâmbătă. Probabil, fiind entuziasmați că vor juca cu Steaua, gândul le-a stat numai la acest amical și am pierdut meciul care era important pentru noi. Vă dați seama că sunt bucuroși că vor juca cu o echipa precum Steaua.

– S-au relaxat jucatorii dvs. în meciul cu Slobozia?
– Nu s-au relaxat, probabil echipa adversă a fost mai ambițioasă decât noi și au făcut un joc mai bun.

– Sezonul trecut Gabriel Bosoi se număra printre golgheterii echipei, iar sâmbătă acesta a marcat cele două goluri ale echipei dvs. Are puterea el de a fi și în acest retur unul dintre golgheteri?
– Asta nu știu eu, depinde doar de el și cât de bine se pregătește. Nu contează cine marchează, noi trebuie să acumulăm puncte, să câștigăm toate meciurile și să rămânem în continuare în fruntea clasamentului.

– Vă așteptați să ajungeți atât de sus în clasament cu echipa?
– Începutul de tur nu a fost tocmai promițător, noi am început să acumulăm puncte în cea de-a doua parte a turului. Am un lot valoros care în momentul de față  poate pune problem oricărei echipe din Liga a II-a.

– Dacă o să promovați, păstrați actualul lot sau veți face multe transferuri?
– Nu mă pot pronunța, asta  rămâne de văzut. Noi acum trebuie doar să ne gândim la acest retur în care trebuie să câștigăm fiecare meci în parte și să promovăm, pentru că CF Brăila dorește promovarea, nu cum spun unii cârcotași, oameni invidioși, că noi nu ne dorim asta. Dimpotrivă, vom da totul pe teren de fiecare dată și vom lupta pentru a promova.

– Cine credeți că este contracandidata dvs. la promovare?
– Nu avem o singură contracandidată, primele șapte echipe din clasament ne pot fi contracandidate. Este o serie echilibrată, sunt jocuri care pot fi răsturnate de orice echipă, indiferent de ce loc ocupă aceasta. Am văzut cu toții de multe ori asta, că nu locul în clasament contează, ci jocul fiecărei echipe, atitudinea pe teren, ambiția.

Sâmbătă, de la ora 13.00, pe Stadionul Municipal, CF Brăila va juca super amicalul cu Steaua București. În campionat, echipa pregătită de Alin Pânzaru a profitat de criza prin care trece Sportul Studențesc, i-a depășit în clasament și după 17 etape ocupă prima poziție în ierarhia Seriei I, cu 26 de puncte, cu unul mai mult decât „studenții”, Săgeata și FC Botoșani și două față de Delta Tulce, echipa clasată pe locul 5.

Articol scris de Lucica Măcreanu

Marius ANGHEL 21 Mar. 2013, 22:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă