CF Brăila nu moare! S-a găsit soluția pentru salvarea echipei

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 14:05 Pregătiri, amicale
CF Brăila nu moare!** S-a găsit soluția pentru salvarea echipei

Astăzi, la ora 11.00, lotul echipei CF Brăila s-a reunit la stadionul Municipal, pentru a demara pregătirile în vederea sezonului competițional 2013-2014 al Ligii a II-a. O veste care poate aduce o stare bucurie în sufletele miilor de fani ai sportului rege din Brăila.

Starea de incertitudine care plutea asupra viitorului echipei CF Brăila s-a încheiat, ieri după-amiază. Ultima încercare de salvare a echipei fanion a orașului Brăila a dat roade. În urma întâlnirii de joi, dintre autoritățile locale, conducerea echipei și potențialii finanțatori s-a ajuns la concluzia că tradiția de peste 90 de ani a fotbalului brăilean trebuie să continue. Atât autoritățile cât și oamenii de afaceri prezenți la discuții au decis să cotizeze fiecare, după posibilități, astfel încât clubul să-și poată continua activitatea în Liga a II-a.

„Avem certitudinea în acest moment că vineri (n.r. – astăzi), la ora 11.00, vom demara pregătirile. Vom beneficia și anul acesta, și la anul, de sprijinul administrației locale, dar nu cu implicarea de până acum. Aportul finanțatorilor va fi cel decisiv, dar banii vor veni în funcție de rezultatele pe care le vom obține, de imaginea pe care o vom face orașului și județului Brăila”, a fost prima reacție a lui Adelin Soare, președintele CA al CF Brăila.

Sursa citată a mai spus că, deja, lucrurile au început să intre pe făgașul normal, că au fost plătite taxele și impozitele la zi, iar salariile jucătorilor vor fi achitate până la sfârșitul lunii viitoare. „Suntem la zi cu datoriile către stat acum, impozitele și taxele au fost plătite, urmează ca prioritate majoră plata salariilor. Probabil că până la sfârșitul lunii august să fim la zi și cu plata salariilor”, a continuat Adelin Soare.

Actualul șef al CF Brăila a lăsat însă să se înțeleagă că în viitorul apropiat ar putea să se schimbe structura de conducere la club. „Este foarte bine că am reușit să aducem fotbalul brăilean pe linia de plutire. Cât privește viitoarea structură de conducere nu știu ce să spun, este posibil ca investitorul care va da mai mulți bani să dorească anumite schimbări în conducerea clubului. Deocamdată eu asigur interimatul, ce va fi mai târziu nu știu”, a mai spus actualul președinte.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 14:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă