CF Brăila, înfrântă pe teren propriu de Oțelul II

Marius ANGHEL 09 Aug. 2013, 18:44 Pregătiri, amicale
CF Brăila,** înfrântă pe teren propriu de Oțelul II

Brăilenii și-au dorit foarte mult să câștige acest joc, însă oboseala acumulată în urma antrenamentelor cu caracter fizic din această perioadă și-a pus amprenta asupra evoluției lor. Elevii lui Alin Pânzaru au dus de multe ori mingea în careul advers în partea secundă a amicalului, însă nu au avut luciditate la finalizare.

Prima repriză a amicalului de pe Municipal a fost una anostă, fără mari ocazii, cu toate că ambele formații au început jocul cu mulți titulari. În formula Gâtej – Bosoi, Ignat, Ivan, Necoară – Neagoe, Ochia, Omer, Stoian – Mihalcea, Ndigwe CF Brăila a trimis primul șut pe spațiul porții abia în minutul 40. Neagoe a șutat de la marginea careului, dar portarul gălățean a apărat. Până atunci brăilenii au fost superioari la capitolul posesie a mingii, dar nu au periclitat decât în două rânduri poarta oaspeților. Singurele acțiuni notabile s-au derulat în minutele 32 și 33. În prima fază Necoară a executat forte bine un corner, însă jenat de adversarul Ignat, a trimis mingea, cu capul, peste transversală. Brăilenii au recuperat rapid mingea la mijlocul terenului, a urmat o cursă a lui Ndigwe, nigerianul i-a pasat lui Mihalcea, însă atacantului venit în probe de la Reșița nu i-a reușit preluarea și gălățenii au înlăturat pericolul.

Spiridon, Cazan și Dima au ratat din poziții ideale

În repriza a doua la CF Brăila au evoluat portarul Trifan de la CSM Focșani, apărătorii Spiridon, Olenic, Frățilă, jucător care și-a încheiat junioratul la Gloria Buzău, Frunză, mijlocașii Dima, Ghețu, M. Gheorghe, Stângaciu și atacanții Cazan și Colilie. La jumătatea reprizei în locul lui Marcel Gheorghe a intrat un atacant nigerian, Samuel, care a fost în probe și la Viitorul Domnești.

Apetitul ofensiv al gazdelor a fost mai mare în această parte a partidei, însă brăilenii au ratat cu nonșalanță ocazii rarisime. La patru minute de la reluare Spiridon a fost la un pas de gol după o centrare a lui Ciocâlteu, însă și gălățenii ar fi putut deschide scorul în minutul 55 dacă Trifan nu ar fi deviat în corner mingea șutată de Serea de la 30 de metri. Foarte activ Dima (min. 64) a fost foarte aproape de a marca, iar zece minute mai târziu Frunză a driblat doi adversari, i-a pasat lui Cazan însă acesta a șutat în transversală. După doar două minute Dima a rămas singur cu portarul gălățean, dar a șutat imprecis. Și cum ocaziile se răzbună, în minutul 76, pe contraatac, Oțelul II Galați a înscris unicul gol al partidei prin argentinianul Diego Silva. Acesta a șutat în transversală și mingea a căzut dincolo de linia porții. Brăilenii au alergat după egalare, dar Samuel, Ciocâlteu, Spiridon și Dima nu au reușit să găsească spațiul porții din poziții foarte bune, astfel că satelitul Oțelului s-a impus la limită pe Municipal.

VEZI o GALERIE FOTO de la amical

„Normal nu ar fi trebuit să susținem amicale în perioada aceasta de semicantonament, pentru că se acumulează o stare de oboseală la toți jucătorii, dar trebuie să-i stimulăm și cu astfel de soluții pentru a ieși puțin din starea de stres. Scopul meu în acest amical a fost ca toți jucătorii să evolueze câte 45 de minute. Pe fotbaliștii din vechiul lot am vrut să-i văd cum se comportă pe fondul oboselii, iar pe cei veniți în probe să văd de ce sunt capabili”, a declarat Alin Pânzaru.

Programul meciurilor amicale următoare: CF Brăila – Conpet Cireșu sâmbătă, 10 august, pe Municipal, de la ora 11.00; pe 14 august CF Brăila va juca un amical cu o formație din Liga I; Oțelul II – CF Brăila pe 17 august; Dunărea Galați – CF Brăila pe 21 august; CF Brăila – Unirea Slobozia pe 24 august.

Formația brăileană va susține primul meci oficial pe 28 august, în Cupa României.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 09 Aug. 2013, 18:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă