CF Brăila, înfrântă la Călarași de Dunărea! Claudiu Ionescu a debutat în repriza secundă

Marius ANGHEL 17 Feb. 2014, 13:03 Pregătiri, amicale

Sâmbătă, CF Brăila a pierdut cu 2-0 amicalul de la Călărași, soarta partidei fiind decisă încă din prima repriză, în urma a două faze fixe.

Este adevărat că nici starea suprafeței de joc nu a fost una acceptabilă, însă, pe același teren au evoluat și jucătorii de la Dunărea Călărași, iar prestația lor a fost una superioară celei a brăilenilor. Ambițioși și agresivi, uneori chiar peste limita regulamentului, jucătorii de la Dunărea au trecut pe lângă gol în minutul 17 când, din lovitură liberă, Șerban a trimis mingea în transversala porții apărate de Popa. Patru minute mai târziu gazdele au deschis scorul, Șerban a centrat din corner, Mitrea a rămas pe linia porții și, de la patru metri, Popescu a trimis mingea în plasa porții brăilene.

Ajutate discret de arbitrul de centru, gazdele au mai primit câteva lovituri libere în marginea careului brăilean, dar Petre și Kanda nu au găsit spațiul porții. Nu același lucru s-a întâmplat în ultimul minut de joc al primei reprize când, tot după o fază fixă, Kanda a centrat în careul oaspeților, Ignat a ezitat și, de lângă el, Stanciu a marcat pentru 2-0.

Dominare sterilă a brăilenilor

În repriza a doua, brăilenii au echilibrat jocul, s-au apropiat în dese rânduri de careul advers însă nu au avut om de gol. CF Brăila ar fi putut reduce din diferență la trei minute de la reluare dar, după o pasă foarte bună a lui Frunză, Ndigwe a șutat pe lângă poartă. În minutul 50 Spătaru a lobat mingea peste Olteanu, jucătorul gazdelor a făcut henț clar în careu dar arbitrul nu a acordat penalty.

În minutul 62 Frunză a șutat de la marginea careului, dar mingea a șters bara din stânga a porții gazdelor. Încă din primul minut al reprizei secunde la CF Brăila a intrat și noua achiziție, Claudiu Ionescu, iar mijlocașul a intrat în multe combinații cu Frunză, Spătaru sau Ndigwe însă niciuna dintre aceste acțiuni nu s-au soldat cu gol.

„Fizic ne-am prezentat bine, ne-au lipsit ambiția și motivația, iar pe undeva îi înțeleg pe jucători pentru că terenul a fost unul greu”, a declarat la final Alin Pânzaru.

CF Brăila: Mitrea (30 Leu; 60 Comănescu) – Spiridon, Olenic (56 Ochia), Ignat, Necoară (74 Colilie) – Dima (46 Cazan), Ivan (56 Petean), Neagoe (46 Cl. Ionescu), Frunză (72 Stângaciu), Iordache (46 Spătaru) – Ndigwe.

Dunărea: Popa – Lupașcu, Topor, Popescu, Olteanu – Uzuneanu, Petre, Șerban, Andrei – Stanciu, Kanda.

Au mai evoluat, Drăgăniță, Gheorghe, Tudor, Matei, Căinaru, Nicodim.

Text și foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 17 Feb. 2014, 13:03 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă