CF Brăila a pierdut acasă primul joc din dubla cu Gloria Buzău

CF Brăila a pierdut acasă primul joc** din dubla cu Gloria Buzău

Miercuri dimineață, începînd cu ora 10.30, pe stadionul „Municipal” din Brăila a avut loc primul meci amical pe care CF Brăila l-a susținut în cadrul „dublei” cu Gloria Buzău. La capătul unei partide destul de echilibrate, gruparea antrenată de Ion Viorel s-a impus cu scorul de 1-0, grație golului marcat de fundașul Bîrsănel în minutul 14.

Prima ocazie de gol a fost ratată de ex-brăileanul Pușcașu, al cărui șut de la 20-22 de metri a fost respins in extremis de Comănescu. Apoi a venit golul marcat de Bîrsănel, după centrarea lui Marcu, iar pînă la finalul partidei brăilenii au alergat zadarnic după golul egalizator. Putea fi 0-2 în minutul 23, atunci cînd Dima i-a pasat propriului portar, Damaschin a interceptat mingea, dar apoi Comănescu a intervenit salvator evitînd golul buzoian.

Apoi în minutul 41, Marcu a șutat de la 18 metri puțin peste poarta brăileană, iar în minutul 44, se putea face 1-1: a fost o centrare foarte bună a lui Spiridon în careul buzoian, dar „capul” lui Berbece de la vreo 8-9 metri, s-a dus puțin peste poartă. Și după pauză, echipa antrenată de Alin Pînzaru a alergat zadarnic după golul egalizator. Mai întîi, a fost șutul lui Petean de la 20 de metri care s-a dus pe alături, iar în replică, Marcu a trimis în bara transversală o lovitură liberă de la vreo 20 de metri (min. 54).

N-a fost să fie 1-1 nici în minutul 56: Petean a scăpat singur cu portarul buzoian, a încercat să-l lobeze pe acesta din interiorul careului, Stoicescu a agățat mingea, care a ajuns la ajuns la Nicoliță, iar apoi șutul acestuia s-a dus în bara transversală. Tot Nicoliță a fost aproape de gol în minutul 64, dar brăileanul a trimis puțin pe alături centrarea foarte bună venită de la Spătaru. Apoi Necoară a executat o lovitură liberă de de la aproximativ 30 de metri, dar portarul Gloriei a fost atent și a reținut cu siguranță.

Finalul partidei găsește gruparea brăileană în atac, dar aceasta mai ratează alte două situații de a egala. Mai întîi Dima a trimis puțin pe alături o centrare a lui Spiridon (min. 84), pentru ca în minutul 86, Mucuță să trimită cu capul pe lîngă poartă din poziție excelentă, centrarea venită de la același Spătaru.

Cam asta a fost în linii mari „istoria” primului joc amical din această săptămână dintre cele două formații, „returul” urmînd a se desfășura vineri de la ora 20.30 (în nocturnă) pe stadionul „Gloria”. Apoi, pentru CF Brăila urmează, pe 13 august, o deplasare la SC Bacău. Pe 16 august, la Brăila se vor duela cu Oțelul II Galați, iar patru zile mai târziu va veni Delta Dobrogea Tulcea. Apoi, pe 23 august, va veni duelul cu Unirea Slobozia, dar nu s-a stabilit locul de desfășurare a acestei partide.

CF BRĂ‚ILA – GLORIA BUZĂ‚U 0-1 (0-1) Bîrsănel 14

CF Brăila: Comănescu (min. 30: Leu) – Dima, Ivan, Stănciulescu, Ghiocel – Spătaru, Petean, Nicolescu, M. Gheorghe – Berbece, Nicoliță. În repriza secundă pentru brăileni au evoluat: Leu (min. 60: Mitrea) – Spiridon, Necoară, Olenic, Stănciulescu – Petean (70: Dima), Ndigwe, Frunză. Spătaru (min. 70: G. Gheorghe) – Agbleta, Nicoliță (min. 70: Mucuță).Antrenor: Alin Pînzaru.

Gloria Buzău: Gherasim – Grigoraș, Bîrsănel, Ghinea, Amet – G. Marcu, A. Pușcașu, G. Ghiță, N. Popescu – G. Bobe, Damaschin. După pauză, Viorel Ion i-a mai trimis pe teren pe D. Sîrbu, Burlacu, A. Voicu, L. Pârvu, Agache, Al. Ioniță și R. Săceanu. Antrenor: Ion Viorel.

Articol scris de Marcel SÎNPETRU

Pe aceeași temă