CF Brăila a câștigat primul amical al iernii: 3-0 cu Cireșu

11 Feb. 2012, 15:58 Pregătiri, amicale

Pe un ger pătrunzător și pe un teren transformat practic în patinoar, sâmbătă dimineață, CF Brăila reușit să joace (în sfârșit) primul amical al acestei ierni, adversar fiind divizionara a treia Conpet Cireșu. Meciul, care s-a jucat pe stadionul „Chimia” din stațiunea Lacu Sărat, a fost unul ce a durat 105 minute (o repriză de 60 de minute și cealaltă de 45 de minute) și care a fost controlat în general de formația antrenată de Ion Viorel. În prima parte CF Brăila nu a marcat decât o singură dată, datorită autogolului reușit de Oprea aproape de finalul reprizei, dar ocazii de gol au fost la fiecare poartă, însă au fost irosite de jucătorii celor două formații.

După pauză, Ion Viorel a trimis pe teren o altă formulă de echipă complet nouă, și astfel balanța s-a înclinat în partea divizionarei secunde, care a cam pus stăpânire pe joc. În aceste condiții CF Brăila a mai punctat de alte două ori prin Moise și Prodan, și astfel meciul dintre cele două echipe a luat sfârșit cu scorul de 3-0 pentru echipa de ligă a doua.

După meci, Ion Viorel a precizat: „A fost un antrenament bun pentru noi, și aici mă refer la faptul că niciunul dintre jucătorii mei nu au făcut rabat de la efort, chiar dacă s-a jucat practic pe patinoar. Sunt foarte mulțumit de băieți care respectat cât s-a putut toate sarcinile de joc, dar pentru a forma o echipă competitivă, cât și pentru integrarea jucătorilor nou veniți, mai avem nevoie de cât mai multe partide de verificare. De unul singur sunt aproape sigur: pe 17 februarie, în deplasare, la CS Voluntari. În rest vom mai încerca să jucăm câte două partide (tur-retur) cu Politehnica Galați, CSM Râmnicu Sărat, și Oțelul II Galați. Chiar dacă terenurile sunt așa cum sunt, sper să putem face deplasările pentru acestea, deoarece, altfel, ne antrenăm degeaba!”– a spus tehnicianul CF-ului Brăila.

De partea cealaltă, Ionel Ivan, antrenorul secund al Conpet-ului Cireșu, este de părere că: „A fost un joc binevenit pentru noi, în special datorită faptului că am văzut unde suntem cu pregătirea la această oră. Este drept faptul că am jucat cu o echipă superioară nouă care ne-a creeat multe probleme în jocul de azi (n.r.: sâmbătă), dar chiar dacă am pierdut cu 3-0 nu ne-am făcut de râs! Este bine că am rulat întreg lotul de jucători pe care l-am avut la dispoziție, iar scorul final nu reflectă prea concludent diferența de valoare dintre cele două echipe! Sunt de părere că suntem pe drumul cel bun, iar dacă mai reușim alte 3-4 transferuri bune, cred că vom putea evita retrogradarea!”– a precizat antrenorul secund al celor de la Cireșu.

Pentru formația pregătită de Vasile Darie, ar trebui să urmeze o nouă partidă de verificare, la Galați, care este programată a se disputa miercuri 15 februarie, cu Politehnica din localitate.

În partida de pe stadionul „Chimia”, cele două formații au avut următoarele alcătuiri:

CF Brăila (în prima repriză): Budur – Bosoi, Călin, Vlaicu Necoară – Pânzaru, Pușcașu, Ion Gabriel Odvos – Pălimaru, Câmpeanu.
CF Brăila (în repriza secundă): Leu – Bogdan, Olenic, Costache, Boboc – Voicu, Moise, Prodan, Pungă – Ndigwe, Henry. Au fost menajați: Ivan, Dăniță, și Stelică Nicoliță

Conpet Cireșu: Stoica – Oprea, Cotigă, Ilie, Moldoveanu – Percă, Preda, Crăciun, Popescu – Dima, Stoian. Au mai jucat: Tudor, Ghighimoc (portari), Huțu, Mirescu, Baciu, și Andrieș. Au lipsit: Grozea, Popa și Bratu, toți accidentați.

Articol scris de Valentin Constantinescu

11 Feb. 2012, 15:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă