CF Brăila a câștigat la scor primul amical al verii

CF Brăila a câștigat** la scor primul amical al verii

Sâmbătă dimineață, stadionul „Municipal” din Brăila a fost gazda primului joc de verificare din această vară, pe care CF Brăila l-a susținut în compania divizionarei a treia Metalosport Galați. La capătul unui joc în care elevii antrenați de Alin Pănzaru au dominat copios o echipă net inferioară, divizionara secundă s-a impus cu un categoric 5-0 (3-0).

Cu mai multe noutăți în primul 11, brăilenii au deschis scorul chiar în minutul 3, prin Dragoș Mucuță (jucător născut în 1998 și crescut la CF Brăila de profesorul Marin Oprea, dar care a revenit acasă de la juniorii Oțelului Galați), scorul fiind majorat apoi de același jucător, după o minge centrată în fața porții de Spătaru: 2-0 (14). Tot Mucuță va cel care va reuși hat-trick-ul în minutul 21, de această dată servantul fiind Dima. Noua achiziție a Brăilei a marcat de la 8 metri, portarul Popovici fiind ieșit din poartă.

În repriza secundă, Alin Pînzaru a schimbat întreaga echipă, mai puțin Zaharia, dar chiar și așa brăilenii au mai punctat de alte două ori. Dar prima ocazie de ocazie de gol a reprizei a aparținut gălățenilor, prin Dumitrașcu, al cărui șut de la 20 de metri a lovit bara transversală a porții apărate acum de Comănescu (48). În minutul 50 va fi 4-0, după golul marcat de Berbece, care a șutat imparabil de la vreo 20 de metri. În minutul 72, Ivan a greșit de puțin ținta cu un șut din apropiere, pentru ca în minutul 80 să fie stabilit rezultatul final: Gabriel Gheorghe a fost faultat clar în careu de un jucător gălățean, iar arbitrul Florin Badea (Brăila) a indicat lovitura de pedeapsă care se impunea. A executat Ndigwe, imparabil, în dreapta lui Popovici stabilind astfel scorul final: 5-0.

Pentru brăileni va urma o „dublă” cu Gloria Buzău, primul meci având loc pe teren propriu miercuri, în timp ce returul va avea loc vineri la Buzău. În partida cu Metalosport Galați, pentru CF Brăila au evoluat: Mitrea (30 Comănescu) – Dima, Zaharia (junior de la echipa antrenată de Ionel Drăgoi – 22 Spiridon), Olenic, Ghiocel – Nicolescu (venit de la Atletic Bradu), Frunză, M. Gheorghe – Agbleta, Mucuță. După pauză au evoluat Comănescu (60 Leu) – Petean, Spiridon, L. Ivan, Stănciulescu – G. Gheorghe, Balaban, Ndigwe, Alin Radu – Alexandru (Farul Constanța), Fl. Berbece (CSM Moinești).

Articol scris de Marcel SÎNPETRU

Pe aceeași temă