Cernica: „Probabil e o greșeală că am jucat repede un amical”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 15:27 Pregătiri, amicale
Cernica:**

Minerul Motru a cedat ieri contra celor de la FC Olt. Amicalul s-a jucat la Motru, însă oaspeții nu au avut milă așa că s-au impus cu 4-0. „Abia de câteva zile am început pregătirea cu mingea, probabil e o greșeală că am jucat repede un amical. E un scor dur, însă suntem în pregătire iar acum nu se pun puncte în clasament. Sperăm să nu ne mai întâlnim cu un asemenea rezultat în jocurile următoare, altfel ne punem un semn de întrebare”, a declarat directorul sportiv Mihai Cernica.

„Este doar primul nostru joc după revenirea din cantonamentul de la Sinaia. E drept, nu e o scuză, dar nu am lucrat deloc cu mingea până acum, am făcut doar acumulări fizice și e normal să se resimtă acum. Am luat patru goluri pe greșelile noastre. Sperăm ca la următoarele meciuri să greșim mai puțin”, a spus și tehnicianul celor de la Minerul Motru, Gabriel Zahiu.

Mai au cinci amicale programate

Seria de meciuri amicale va continua mâine cu un nou joc tot la Motru în compania echipei de Liga a III-a, FC Balș, iar sâmbătă este posibil să se joace un amical cu FCU Craiova. Săptămâna viitoare minerii vor juca la Slatina în returul dublei, iar pe 21 februarie se va juca cu Vișina Nouă. Trebuie menționat faptul că meciul amical cu Pandurii 2 a picat, așa că motrenii s-au orientat rapid și vor juca cu cei de la Vișina Nouă.

Jocul cu FC Universitatea nu este bătut în cuie: se tem de amendă

Oficialii echipei motrene spun că meciul de sâmbătă cu FC Universitatea Craiova nu este bătut în cuie. Motivul este legat de securitatea ce trebuie asigurată la meci, în vară echipa motreană fiind amendată pentru lipsa securității la un joc cu echipa lui Adrian Mititelu. „Dacă nu ne asigură că nu vor fi evenimente este posibil ca jocul amical să pice. Trebuie să avem asigurarea scrisă a lor că răspund de spectatorii care îi susțin.. Jocul va fi pe terenul sintetic, acolo unde nici nu există garduri de protecție. Garanțiile verbale nu țin nici în instanță .Asta ne mai trebuie, încă o amendă”, spune Cernica.

„Va fi greu, însă ne vom juca șansa”

Cei de la Minerul Motru vor să evite retrogradarea, însă vor avea viață grea în retur și în play-aut. „Va fi greu, însă ne vom juca șansa. Eu le-am spus băieților că este șansa lor să joace și să arate că pot juca fotbal de nivel bun. Cât despre șanse, nu știu, vom vedea la vară când se trage linie”, a încheiat Cernica.

Sursa: Impact în Gorj

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 15:27 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă