Cantonamentul care duce în play-off!

Marius ANGHEL 29 Jan. 2014, 17:25 Pregătiri, amicale

Galben-verzii se află de mai bine de o săptămână în cantonament la Poiana Brașov, acolo unde Ion Moldovan și Marius Stoica scot untul din jucători. Banca tehnică a echipei a programat câte trei an­trenamente pe zi, însă doar două dintre acestea sunt de acumulări, cea de-a treia constând într-o ședință tehnică.

Programul unei zile de antre­namente începe la ora 7.45, a­tunci când fotbaliștilor li se dă tre­zirea. Într-un sfert de oră, aceștia au timp să-și facă igiena per­so­nală, să se dezmeticească bine și, apoi, la 8.00, coboară la micul de­jun. După ce termină masa, fot­ba­liștii urcă în camere sau se mai relaxează un pic în hotel, în­să, până la ora 9.30, atunci când toată lumea începe pregătirea de antre­nament. La 10, ei coboară din ho­tel și se începe antrenamentul, ca­re durează o oră și ju­mătate.

Ca fiecare antrenament fizic de la munte, ședința de pre­gătire se ba­zează pe alergări pentru acu­mu­lări, ca fotbaliștii să reziste apoi la efortul fizic depus pe parcursul cam­pionatului. Timp de o oră și jumătate se aleargă prin pă­dure, în pantă, rezistență și viteză pe dis­tanțe mai mici. Între alergări nu se stă degeaba, ci se fac exerciții de strach-ing, după un program bine dat de secundul Ma­rius Stoi­ca, astfel că la finalul antre­na­men­tului toată lumea este epui­za­tă.

Fotbaliștii își trag sufletul până la ho­tel, unde la 12.30 au pro­­gra­mată masa de prânz, după care fi­e­care urcă în cameră, unde ur­mea­ză aproape două ore de o­dih­nă. Cu bateriile încărcate, la 15.30 se iese la al doilea antre­nament al zilei, care durează a­proape două ore. Acesta este a­semănător cu primul, însă poate diferi în funcție de specificul ales de antrenor pen­tru ziua respec­tivă, dacă se mizează mai mult pe rezistență sau pe viteză.

După antrenament, la hotel, jucătorii se spală și mai stau în camere sau în hol până la 19.00, când se servește cina. Du­pă cină, începe ultimul „antre­na­ment” al zilei, care constă într-o ședință tehnico-tactică. Aici de o­bi­cei se fac vizionări de meciuri sau de diferite scheme ce trebuie aplicate în timpul partidei la faze fixe sau se discută cu fiecare ju­că­tor în parte pentru a i se explica ce se așteaptă de la ei. Apoi, istoviți după o zi de pregătire intensă, ju­cătorii merg la culcare pentru că pentru 9 ore începe o nouă zi la fel de grea.

 

 

Înțelegeri cu Ene și Roman

Doi dintre ultimii jucători ajunși în cantonamentul Mioveniului de la Poiană au avut deja discuții cu conducerea clubului, iar dacă la finalul stagiului de pregătire ei vor confirma, iar antrenorii își vor da acceptul, vor semna contracte în urma înțelegerilor de principiu de acum. „Mai avem patru jucători la Poiana Brașov cu echipa, Mansour, Ene, Roman și Abuzătoaie. Cu doi dintre ei am discutat și ne-am înțeles. Este vorba despre Ene și Roman. Urmează să semnăm și contractele cînd se în­torc, dacă vor corespunde”, spunea președintele Dumitru Olteanu.

 

 

 

 

 

 

 

Programul unei zile de cantonament

# ora 7.45 – trezirea
# ora 8.00 – micul dejun
# ora 10.00 – antrenament
# ora 12.30 – prânzul
# orele 13.00 – 15.00 odihnă
# ora 15.30 – antrenament
# orele 17.30 – 18.45 relaxare
# ora 19.00 – cina
# ora 20.00 – 22.00 ședințe cu vizionări, tactică etc…

Portari: # Silviu Ciucă # Flavius Croitoru # Oc­tavian Popescu # Bogdan Preda (junior)
Fundași: # George Cotigă # George Zaharia # Mihai Șchiopu (probe) # Bogdan Stoica # Marius Pasăre # Mihai Olteanu # Cătălin Stan # Lucian Chețan (probe)
Mijlocași: # Victor Mazilu # Alin Popa # Alexandru Păun (junior) # Ciprian Negoiță # Alexandru Răuță # Marian Popescu # Marius Galan # Ionuț Biceanu # Dragoș Dra­galina # Leo Iordache (junior) # Marian Marcu (junior) # Daniel Roman (probe) # Alin Abu­zătoaie (probe)
Atacanți: # Roberto Ayza # Cosmin Năstăsie # Mi­hai Vintilă # Ovidiu Stan # Ionuț Gheorghe (junior) # Burchel (junior) # Ousmane Mansour (probe) # Daniel Ene (probe)

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 29 Jan. 2014, 17:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă