Cantonament încheiat cu o victorie în amicale pentru ASU Politehnica. Alb-violeții au un nou portar, venit din străinătate

Cantonament încheiat cu o victorie în amicale pentru ASU Politehnica.** Alb-violeții au un nou portar, venit din străinătate
  • ASU Politehnica a terminat cantonament făcut la Sântămărie-Orlea, în județul Hunedoara.
  • Sâmbătă dimineața, la finalul pregătirii centralizate, elevii lui Cosmin Petruescu s-au impus cu 2-1 în al doilea meci amical jucat de la reunire, cu echipa de Liga a 3-a CS Hunedoara.
  • Din lot face parte și portarul moldovean Emil Tîmbur, fost internațional de juniori și tineret, care va rămâne la echipa bănățeană.

 

Meciul cu CS Hunedoara s-a jucat la Hațeg, iar Cosmin Petruescu a făcut unele schimbări la pauză, iar altele în minutul 67. Au fost menajați portarii Rareș Murariu și Alex Borbei, ultimul, vizat pentru o plecare în străinătate, dar ;i Artiom Zabun, care a avut o întindere musculară.

După prima repriză, timișorenii au avut 2-0, după golurile marcate în minutele 28 și 31 de Ioan Mera și Răzvan Pițigoi, ultimul, cu un șut de la distanță. În minutul 82, hunedorenii au marcat după un corner. De menționat că repriza a doua s-a jucat pe o ploaie torențială.

ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș – Bg. Vasile, Dros – Alin Manea, Ignea, Schieb – Pițigoi
Au mai intrat: Tîmbur – D. Radu, Coadă, Coroiu, F. Trip, Lazăr, Ad. Ungureanu, S. Lupu, Gașpar, Bot, Bîte, Cristodulo

CS Hunedoara: Jurcă – Ciucurescu, Bolozan, Ionică, Trășcan – D. Creciunesc, C. Creciunesc, Marinca, Petrescu – Bloj, Iacob
Au mai intrat: Bularda, Tecsi, Dulap, Kocsis, A. Dan, Lehel, Cămărășan

Tîmbur rămâne. ASU a negociat și cu Alexandru Popescu

ASU Politehnica va avea un nou jucător din Republica Moldova în lot: portarul Emil Tîmbur. În vârstă de 22 de ani, acesta a trecut pe la Zimbru Chișinău, dar și prin Belarus, la Torpedo Zhodino, club la care a fost folosit mai mult la echipa de tineret.

„Este un fost internațional de juniori și tineret în naționalele țări sale. Sezonul trecut a fost la o primă echipă din Belarus, unde nu prea a apărat, ci a fost utilizat la echipa de tineret-speranțe”, a spus, pentru Liga2.ProSport.ro, despre fotbalist antrenorul Cosmin Petruescu.

Tîmbur a prins și câteva antrenamente înainte ca echipa să plece în cantonament.

ASU Politehnica mai caută un atacant, după ce Alexandru Popescu a părăsit cantonamentul formației, deși, inițial, urma să semneze cu timișorenii. Este vorba de atacantul de 21 de ani format la CSU Craiova, trecut pe la echipa secundă a oltenilor, Academica Clinceni, CS Mioveni, pentru care a jucat în turul campionatului trecut, și Energeticianul, la care a jucat în retur. Popescu a dat curs ofertei din Liga 1 a Academicii, club la care a revenit.

Petruescu, mulțumit de al doilea cantonament la poalele munților Retezat

Antrenorul timișorenilor e mulțumit de cum a decurs cantonamentul de la Sântămărie-Orlea, localitate din apropierea orașului Hațeg.

„Cantonamentul a decurs bine. Mă bucur că nu au apărut accidentări. Am avut parte de condiții excelente de cazare, masă, odihnă, refacere, teren de antrenament, chiar aș vrea să-i mulțumesc primarului Oprean pe această cale. Contrar principiilor mele, am acceptat să facem un amical la final de cantonament, dat fiind timpul scurt până la reluarea campionatului. Acum am încheiat perioada de pregătire și urmează perioada pre-competițională, cu meciuri de verificare”, a precizat Petruescu pentru Liga2.ProSport.ro.

Echipa va primi liber până marți seara. Miercuri, la ora 18:00, pe stadionul Știința va avea loc amicalul cu ACS Dumbrăvița, echipă tot de Liga a 3-a.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă