Buia a avut 18 jucători la reunire! Italianul de Rosa, singura noutate

17 Jan. 2012, 18:35 Pregătiri, amicale

18 jucători a avut ieri antrenorul Romulus Buia la reunirea echipei FC Maramureș Universitar Baia Mare. Sunt jucători care au plecat deja (Oltean și Siecoban), alții care sunt în probe (Achim, Poiană, Filip) și urmează, probabil, să plece. Sunt și jucători care vor veni, la momentul reunirii singura noutate din lot fiind, însă, italianul de Rosa.

Romulus Buia a mărturisit că e bine pentru FCMU câtă vreme dă jucători pentru primul eșalon al fotbalului românesc și și-a conturat și speranța cu care a început anul 2012: mai multe puncte în retur. Pușculița clubului nu este nici în a doua jumătate de campionat mai plină, astfel încât președintele Hotico a mărturisit că vor urma renegocieri de contracte.

Luni a avut loc reunirea echipei de fotbal FC Maramureș Universitar Baia Mare. Fotbaliștii pregătiți de Romulus Buia și Ciprian Dorobanțu au terminat turul Ligii a doua pe locul 11, având patru victorii și patru egaluri care le-au adus 16 puncte.

„An nou cu ambiții mari: să reușim puncte mai multe decât am realizat în tur, pentru că și băieții au arătat că se poate și chiar le-am spus că sunt puțin supărat pe ei pentru că se putea obține ceva mai mult în tur, astfel încât să stăm ceva mai liniștiți în retur”, a declarat antrenorul Romulus Buia.

Mutările din lotul băimărean au fost trecute în revistă de președintele FCMU, Dan Hotico. „Vom vedea în ce condiții și cu cine vom merge mai departe. Sunt jucători care au fost ceruți de unele echipe pentru a merge în pregătiri, rămâne de văzut dacă vor fi și acceptați. Ar fi vorba despre Poiană, care este în pregătiri cu U Cluj; despre Achim, care este plecat în pregătiri cu Astra; despre Steliano Filip, care merge azi la Getafe”, a informat președintele FC Maramures Universitar Baia Mare, Dan Hotico.

Acesta a contabilizat și celelalte absențe: Alin Roman, care are probleme cu scoala și va sosi în Baia Mare miercuri; Sydney Faye, care urmează și el să ajungă la echipă cât de curând; Olteanu și Siecoban, cu care colaborarea s-a încheiat în această iarnă. Alin Bota, care a avut și el oferte, a menționat că nu știe, până la această oră, dacă rămâne sau pleacă. „Totul depinde de domnul Hotico”, a menționat Bota, unul dintre principalii marcatori pentru FCMU în tur.

La reunirea de ieri a echipei, singurul om nou din lot a fost italianul Emanuele de Rosa. Sunt așteptați, însă, și doi juniori de la Avicola Buziaș. „Este vorba despre Samuel Beniamin Feraru, jucător de bandă dreaptă, respectiv despre mijlocașul central Alex Birău, jucător de națională”, a menționat Hotico. Urmează să ajungă la FCMU, în probe, și jucătorul de bandă stângă de la Sighet, Lais, precum și componenți ai echipei de juniori.

„Financiar nu stăm grozav, tocmai de aceea vom încerca să renegociem contractele cu unii dintre jucători și, în măsura în care avem buget, vom vedea cu cine mergem mai departe”, a mărturisit Hotico.

Antrenorul principal Romulus Buia a făcut numărătoarea jucătorilor la reunire. „Sunt 18 deocamdată. Noi suntem bucuroși că FC-ul dă jucători pentru prima ligă. Asta este ceva îmbucurător. Dacă vor rămâne acolo, va trebui să căutăm înlocuitori. Sperăm ca aceia care vor veni să fie apropiați de valoarea celor care pleacă”.

O perioada de acomodare la efort în Baia Mare de maximum 10 zile urmează în programul fotbaliștilor de la FCMU, apoi va fi un cantonament de șapte zile la Izvoare și unul similar că durata la Ocna Șugatag. Vor fi două meciuri cu Luceafărul Oradea, cu Zalău tot două meciuri și urmează să mai fie perfectate și alte partide de pregătire. „Este mai dificil în perioada asta de iarnă să ai terenuri la dispoziție. Sperăm să găsim”, a menționat Buia.

Sursa: emaramures.ro

17 Jan. 2012, 18:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă