Buhăescu, cu un hat-trick, a decis ultimul amical al Argeșului! Concluziile lui Emil Săndoi și la ce se așteaptă în noul sezon

Marius ANGHEL 30 Jul. 2018, 13:59 Pregătiri, amicale

FC Argeș a încheiat perioada de pregătire din această vară cu o victorie. Piteștenii s-au impus, sâmbătă după-amiază, cu 3-0, în fața formației de Liga a 3-a ACSO Filiași.

Jocul cu oltenii a fost dominat de la un capăt la altul de elevii lui Emil Săndoi, care, în afară de aceste trei goluri, au mai avut și alte oportunități de a mai puncta. Piteștenii au deschis repede scorul, prin Vasile Buhăescu, care a reluat în plasă mingea respinsă de Nedeianu, la șutul lui Ionuț Năstăsie. Atacantul argeșean a majorat diferența pe tabelă cu aproape un sfert de oră înainte de finalul primei părți. Același Buhăescu a realizat hattrick-ul cu două minute înainte de pauză, punctând cu capul în urma unei centrări de pe stânga.

În partea secundă a întâlnirii, FC Argeș a preferat să nu mai forțeze, antrenorul Emil Săndoi trimițând pe teren toți jucătorii pe care îi are în lot. Chiar și așa, gruparea din Trivale și-a mai trecut în cont încă două mari ocazii, prin Raul Costin și Dănuț Șerbănică.

Disputa cu oltenii a fost ultimul test de verificare înaintea startului noului sezon, programat să ia startul pe 4 august, atunci când FC Argeș va întâlni acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, pe CS Balotești, formație pe care piteștenii au învins-o cu 2-1 într-un amical jucat în această vară.

FC Argeș: Ureche – Șerban, Hreniuc, Vișa, Turda – Ct. Stan, Panait, R. Costin, I. Năstăsie – Buleică, Buhăescu. După pauză au mai intrat: N. Grecu, Oct. Popescu – Oancea, Udrea, Gugu, Șerbănică, Tăbăcariu, Petruț, A. Popa, Borțosu, Nilă, Tofan
Antrenor: Emil Săndoi

ACSO Filiasi: Nedeianu – Schiopu, Vulpe, Lupu, Crușoveanu – Stancu, Ungur, Ghioghișor, Ghighilicea – Badea, Dinu. După pauză au mai intrat: Munteanu, Toși, Chiriță, Tereke, Borhot, Crețu, Steiculescu
Antrenor: Silviu Lung

Săndoi: „Mi-a plăcut preocuparea lor pentru joc și disponibilitatea la efort”

La finalul amicalului cu Filiași, Emil Săndoi nu le-a mai reproșat nimic jucătorilor săi, i-a lăudat că a respectat indicațiile tactice dictate de el.

„Și astăzi a fost un antrenament bun, așa cum au fost și celelalte meciuri din această perioadă precompetițională. Am văzut băieții preocupați ca de fiecare dată să respecte un plan strategic pe care îl avem noi la fiecare partidă. Vor fi și progrese, așa cum au fost și până acum. Mi-a plăcut preocuparea lor pentru joc și disponibilitatea la efort. Din punctul nostru de vedere al antrenorilor, a fost ok astăzi. Aștept cu încredere startul campionatului, chiar dacă un debut într-o competiție oficială este dificil pentru toată lumea. Pentru orice echipă indiferent de valoare, de experiența jucătorilor. Vrem să începem cu dreptul noul sezon”, a spus Săndoi.

„Aștept cu încredere startul campionatului”

Despre noul sezon al Ligii 2, Săndoi se așteaptă la adversari puternici, enumerând câteva echipe care vor emite pretenții.

„Sunt convins că acest campionat va fi unul dintre cele mai puternice. Am văzut mai multe echipe la lucru și în afară de cele de tradiție, cu nume, care probabil că sunt principalele candidate la promovare, mai sunt și altele care pot emite pretenții. Mă refer aici la Petrolul, Universitatea Cluj, Târgoviște, poate chiar cei de la Bacău unde s-au făcut niște lucruri frumoase, în ultima perioadă. Mai sunt și alte grupări care și-au luat mulți jucători de primă ligă. Și Juventus Colentina este o echipă care își propune o performanță. Au luat mulți fotbaliști de primă ligă, care chiar au jucat în primul eșalon în ediția trecută de campionat. Mai este și Clinceniul, un satelit al Stelei. Din câte știu eu, toți jucătorii care se duc acolo au ABC-ul fotbalului, au o tehnică foarte, foarte bună. Cred că va fi un sezon echilibrat în care punctele se vor aduna destul de greu. Noi încercăm să facem o figură cât mai frumoasă. Avem o omogenitate în cadrul lotului și am mai schimbat sistemul pentru că jucătorii noștri au învățat să joace și în alt sistem. Au și calitățile necesare care să le permită schimbarea unui sistem. Și cei noi s-au integrat destul de repede. Am mai fi avut nevoie de ceva omogenitate, dar asta nu se poate câștiga decât în timp. Noi încercăm prin evoluțiile pe care le vom avea să aducem cât mai mulți suporteri la stadion. Este important și pentru jucători acest lucru, dar eu cred că odată cu creșterea nivelului campionatului, interesul va fi mult mai mare în ceea ce privește liga a doua. Cred că și televiziunile vor fi mai interesate decât în sezonul trecut. Este un aspect pozitiv pentru că acolo unde sunt spectatori și interesul este mai mare, automat crește și calitatea competiției. Asta ne dorim. Sperăm să avem toți jucătorii valizi pentru prima etapă”, a mai declarat Emil Săndoi.

Cătălin Stan s-a accidentat

Confruntarea cu ACSO Filiași nu a fost de bun augur și pentru Cătălin Stan. Mijlocașul argeșean a fost schimbat imediat după pauză de Emil Săndoi din cauza unei accidentări. Din câte se pare, accidentarea fotbalistului alb-violet nu este chiar așa de simplă.

Săndoi nu știe dacă va putea conta pe serviciile elevului său la meciul de sâmbătă cu CS Balotești. „Stan a făcut o entorsă destul de urâtă. M-am uitat la piciorul lui, la 30 de secunde după ce s-a accidentat și umflătura era cât un butuc. Nu știu dacă vom putea conta pe el în prima etapă. Asta este situația. Sper să rămână toți ceilalți valizi până la primul meci. Nu am avut accidentări în această perioadă de pregătire, perioadă destul de grea, cu eforturi maximale, cu specific după aceea. Din punctul ăsta de vedere, am stat bine. Este o problemă și a antrenorilor, dar câteodată, nedepinzând de tine poți să ai parte de accidentări. Astăzi mi-aș fi dorit să ieșim de pe teren așa cum am intrat pe teren, din punct de vedere medical. Din păcate, nu s-a putut. Asta și vorbeam cu Silvică (n.r. – Silviu Lung) înainte de meci, să nu ne accidentăm, dar nu a fost vina adversarului. A fost un contact, un duel de unu la unu. Probabil că și Stan și-a pierdut puțin echilibrul pe un fond de oboseală. Asta este situația. O să-și revină”, a spus Săndoi, după meci.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 30 Jul. 2018, 13:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă