Brîndescu, impresionat de numărul de jucători care au venit să dea probe la ASU Poli. „Sperăm să putem alege corect, cinstit”

Marius ANGHEL 21 Jun. 2016, 18:20 Pregătiri, amicale
Brîndescu, impresionat de numărul de jucători care au venit să dea probe la ASU Poli.**

45 de jucători a avut ASU Politehnica la reunirea pentru Liga 2. Clubul timișorean a fost asaltat de o mulțime de fotbaliști care își doresc să impresioneze și să fie păstrați în lotul pentru noul sezon. Jucători care au activat în ligile 2, 3 sau 4 au venit să-și încerce norocul, însă foarte mulți dintre ei nu vor rămâne la formația alb-violetă. Printre numele noi, cele mai sonore au fost cele ale lui Ștefan Blănaru (ex – Luceafărul Oradea și FC Olt), Sorin Ciobanu (ex Petrolul, Sportul Studențesc, Metalul Reșița sau Rapid Suceava), Andrei Magda (ex – FC Bihor) sau Victor Gîrlea (ex – Fortuna Poiana Câmpina și Chindia Târgoviște), nemaipunându-i la socoteală aici pe Bogdan Străuț, Cristian Scutaru sau Octavian Drăghici, care sunt doriți de conducere și li se vor oferi contracte.

Interesul acestora pentru ASU Poli îl bucură pe antrenorul Sorin Brîndescu, cel care a tras primele concluzii de după reunire. „Ne bucură și ne onorează faptul că jucătorii vor să vină la noi. Sperăm să putem alege corect, cinstit, urmează o perioadă delicată, dificilă, în care trebuie să urmărim calitățile acestor jucători. Sunt mulți tineri de perspectivă, care au o șansă în fotbal. Din păcate, sunt puține echipe care le pot oferi o astfel de șansă. Noi am atras de fiecare dată, dar e clar că nu vom putea ține 50 de jucători, ci va trebui să ne definitivăm un lot, iar în această săptămână ne vom concentra pe acest lucru. În această săptămână suntem foarte mulți, vom face antrenamente între noi. Sper ca până la sfârșitul săptămânii să înceapă să se contureze lotul, deși nu va fi definitivat 100 la sută. Însă de săptămâna viitoare vom crește intensitatea antrenamentelor, pentru că trebuie să ne pregătim de campionat, nu avem prea mult timp de așteptat. Cu câteva semne de întrebare, lotul va fi definitivat, urmând ca până pe data de 1 iulie să stabilim lotul pentru cantonament, cel pe care ne vom baza în viitorul sezon”, a declarat Brîndescu, citat de druckeria.ro.

Tehnicianul echipei timișorene speră ca federalii să se țină de cuvânt și să dea startul noului sezon la data stabilită, să nu intervină modificări în program. „Inițial a fost 23 iulie, acum am înțeles că 30 e dată fixă. Sperăm să nu se mai schimbe. Indiferent dacă echipele sunt pregătite sau nu, ar trebui să dăm dovadă de seriozitate în fotbalul românesc, ceea ce nu prea există. Măcar prin acest aspect, al punctualității competiției, când spun ceva să respect acea decizie, nu să o schimb de la o zi la alta”, a mai spus Brîndescu, care a comentat și intenția federației ce a cere antrenori cu licență PRO la echipele din Liga 2: „Din păcate, FRF nici nu oferă șansa unor cursuri pentru antrenorii care ar avea dreptul să se înscrie pentru licența PRO, așa cum e și cazul meu. Cred că mai important e CV-ul, ceea ce ai făcut. Nu îmi doresc să fac astfel de comparații, dar cred că față de unii care au licența PRO și n-au antrenat nicio zi, contează mai mult că în ultimii 20 de ani am antrenat continuu la toate nivelurile. Cred că e mai important acest aspect pentru fotbal decât o hârtie. Deci nu am un răspuns astăzi. Eu am prevăzut acest aspect încă de anul trecut și m-am interesat, dar nu se fac cursuri pentru licența PRO în acest moment”.

Despre posibilitatea ca sezonul actual al Ligii 2 să înceapă cu mai puțin echipe decât s-a stabilit, Brîndescu spune că acest lucru este în defavoarea tuturor. „Probleme financiare sunt la multe echipe. Noi nu ne-am pus problema dacă e bine sau nu, ci trebuie doar să respectăm această decizie. Așa a hotărât FRF, noi trebuie să ne adaptăm. Pe de altă parte, fotbalul românesc a scăzut foarte, foarte mult și, pe undeva, trebuie să-și crească nivelul. Iar acest lucru se poate realiza doar prin competiție. O serie de 22 de echipe la Liga a II-a – deși am înțeles că multe nu se înscriu – ar putea ajuta la creșterea nivelului. Ați văzut cum a fost la Liga a III-a, unde am jucat 11-12 meciuri într-un tur de campionat, foarte puțin, mai ales pentru jucătorii tineri, care vor să progreseze. Și Campionatul European ne-a demonstrat acest lucru, deocamdată nu facem față la nivel internațional”, a mai spus antrenorul lui ASU Poli pentru sursa citată.

Foto: druckeria.ro (Emanuel Titus Iliesi)

Marius ANGHEL 21 Jun. 2016, 18:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă