Brăilenii au câștigat amicalul cu satelitul Oțelului

23 Jul. 2012, 12:05 Pregătiri, amicale
Brăilenii au câștigat** amicalul cu satelitul Oțelului

Sâmbătă, de la ora 10.00, pe baza sportivă „Zoltan David” sau „Ancora” cum mai este cunoscută în Galați, una cu un gazon impecabil, pe care și l-ar dori orice echipă din prima ligă, într-un test de verificare, Oțelul II și CF Brăila au oferit un spectacol fotbalistic agreabil.

Prima repriză, cea care a durat 60 de minute, s-a ridicat din toate punctele de vedere la nivelul valoric dorit de antrenori, dar și de spectatorii prezenți în tribună, printre aceștea fiind și un grup al galeriei brăilene. La Oțelul II, în prima parte, Damian Băncilă a mizat pe o serie de jucători care au cochetat cu echipa mare, iar o parte dintre ei au fost și în cantonamentele din această vară cu prima formație, Murgoci, Paraschiv, Sipovici, dar și pe alții care sunt în vizorul lui Dorinel Munteanu, Simaitis, Marus, Inkango.

Evident că și Alin Pânzaru a trimis în teren un „unsprezece” competitiv, Bunduc – Bosoi, Soare, Ivan, Necoară – Voicu, Prodan, Olenic, Pungă – Ciocâlteu, Marian Tănasă, un atacant originar din Bacău, care a evoluat în ultima vreme la FC Maramureș Baia Mare și la Oțelul.

Bosoi a fost jucătorul primei reprize

Cu toate că a fost doar un amical, jocul a avut ritm din primul minut, multe faze frumoase, ocazii de gol. Primul sfert de oră a aparținut gazdelor. La prima fază a partidei portarul brăilean Bunduc a avut o dublă intervenție spectaculoasă la șuturile consecutive ale lui Paraschiv și Bruce Inkango.

CF Brăila a replicat prin cel care avea să devină jucătorul primei reprize, Gabriel Bosoi, însă cu toate că fundașul brăilean a centrat perfect în fața porții, Tănasă a sărit în contratimp și a ratat șansa de a marca. În minutul 9, după o fază colectivă, gazdele au deschis scorul prin Băjenaru care a șutat plasat la colțul din stânga și, mascat, Bunduc nu a putut interveni eficient. Oțelul II a insistat în atac pentru a-și mări avantajul, însă defensiva brăileană a jucat fără greșeală.

După primul sfert de oră inițiativa a trecut de partea brăilenilor astfel că ocaziile la poarta lui Tadas s-au succedat din două în două minute. Lansat pe culoar de Prodan, Olenic (min. 17) a șutat de la 12 metri pe lângă poartă, mingea expediată de Prodan (min. 19) a șters bara din dreapta a porții gazdelor, iar în minutul 21, Tănasă a trimis mingea la încheietura barelor și Simaitis a răsuflat din nou ușurat. După pauza de hidratare, tot CF Brăila a fost echipa care a dictat ritmul partidei.

Cu Gabriel Bosoi într-o formă foarte bună, brăilenii au obținut două cornere consecutive, iar la al doilea Tănasă (min. 46) a ratat din nou. Două minute mai târziu, după un un-doi spectaculos între Prodan și Bosoi, Tănasă a șutat în portarul Abraham, de la 2 metri. Abia în minutul 54, Oțelul II a reușit să mai pericliteze poarta oaspeților, dar de data aceasta, la șutul lui Murgoci, mingea a lovit bara porții lui Bunduc. Pe contraatac, la faza imediat următoare, Voicu a centrat în fața porții, de la 2-3 metri, Tănasă l-a țintit pe Abraham, dar mingea respinsă de portarul Oțelului II a ajuns la Bosoi și „căpitanul” brăilenilor a marcat golul egalizator.

„Brăila a fost peste Oțelul II, a dominat toată repriza și merita să egaleze, ba chiar putea avea un avantaj de unu, două goluri”, a spus la pauză fostul mare arbitru Nicolae Rainea.

Tiron și Stelian Nicoliță au înscris pentru brăileni în repriza a doua

În repriza a doua, care a durat 50 de minute și la care a asistat și noul primar al Galațiului, Marius Stan, CF Brăila a evoluat în formula Leu – Spiridon, Ignat, Ilie, Colilie – Andronic (Dinamo București), Nicoliță, Pușcașu, Dumitru Tiron (Dinamo București) – Costache, Rusu, iar gazdele au avut în componență numai jucători de Liga a III și, cum era și normal, brăilenii au câștigat cu 2-0 această a doua parte a amicalului. Jocul nu s-a mai ridicat la spectaculozitatea celui din prima repriză, a fost chiar monoton multe perioade. CF Brăila a tranșat repriza a doua în favoarea sa în doar patru minute. Tiron (min. 83) a îndeplinit o simplă formalitate după o lovitură liberă executată de Gigel Costache, iar Stelian Nicoliță a închis tabela tot după o pasă inspirată a lui Costache.

„A fost un antrenament bun. Am reușit să ajungem foarte repede la poarta adversă dar nu am reușit să înscriem, firesc pe undeva, pentru că încă suntem în faza de căutări pentru formarea lotului și nu am lucrat la finalizare. Ceea ce m-a bucurat a fost faptul că, deși în această perioadă fac antrenamente cu caracter fizic, jucătorii noștri au arătat o mare prospețime în joc, au fost lucizi și agresivi”, a declarat imediat după joc Alin Pânzaru.

Antrenorii Oțelului II, Damian Băncilă și Mitică Ragea, au folosit două formule de echipă (s-au jucat două reprize a câte 60 de minute). Echipa A: Simaitis-Marus, Hristian, Sipovici, Mardare – Chebac, Băjenaru – Inkango, Chipirliu, Murgoci – Paraschiv. Echipa B: Abraham (Vlasie) – Toma, Gâță, Manea, Bertea – Miron, Negoescu, Chiriac, Gohoreanu – Avram, Osman. Au mai intrat în joc: Lupu, Adăscăliței, Gârleanu și Constantinescu.

Miercuri, de la ora 18,00, tot pe terenul de la „Zoltan David”, Oțelul II va juca cu FCM Dunărea.

Sursa: Obiectiv Brăila

23 Jul. 2012, 12:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă