Brăila și-a manifestat bucuria calificării în play-off cu o victorie la scor de maidan într-un amical

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 14:59 Pregătiri, amicale
Brăila și-a manifestat bucuria calificării în play-off** cu o victorie la scor de maidan într-un amical

Pentru că nu a avut adversară sâmbăta trecută în campionat, dar a câștigat trei puncte, deoarece Săgeata Năvodari a fost exclusă, CF Brăila a susținut o partidă de verificare cu liderul Ligii a IV-a din Ilfov, Voința Buftea, grupare pe care a învins-o în final cu 9-1. Gândul fotbaliștilor, dar și al brăilenilor din tribună era însă la partida din ultima etapă a returului de la Dorohoi, orașul de unde se aștepta un rezultat favorabil al gazdelor. Iar jucătorii de la FCM Dorohoi au dat dovadă de caracter, au învins Baloteștiul cu 4-1 și au propulsat-o pe CF Brăila la turneul play-off.

Din cauza terenului foarte greu, ploaia care a căzut în perioada premergătoare jocului făcând aproape impracticabilă suprafața de joc, jucătorii au fost foarte solicitați din punct de vedere fizic, însă elevii lui  Alin Pânzaru au trecut cu bine acest test. CF Brăila a deschis scorul prin Pușcașu (min. 8), după o acțiune a lui Onofraș, iar nouă minute mai târziu același Onofraș a recuperat mingea la 30 de metri și a trimis-o în vinclul porții adverse, portarul ilfovenilor fiind prins pe picior greșit.

Brăilenii au controlat în continuare jocul și au mai înscris de două ori. Gicu Iordache (min. 36) a intrat în careu și a șutat la colțul scurt pentru 3-0, iar un minut mai târziu, Necoară a executat foarte bine o lovitură liberă, dar mingea șutată din voleu, de Onofraș, a trecut peste transversală. În minutul 42, Voința Buftea a avut o acțiune ceva mai consistentă pe care însă nu a fructificat-o. Iordache (min. 45) a stabilit scorul primei reprize, 4-0 pentru CF Brăila, după ce l-a driblat și pe portarul ilfovean.

La două minute de la reluare Pușcașu a marcat pentru 5-0 și tot el a realizat hattrick-ul în minutul 60, după o centrare a italianului Salvatore Novello și scorul a devenit 6-0 pentru gazde. În minutul 75, Voința Buftea a reușit să obțină golul de onoare, de fapt un autogol al juniorului Zaharia. Gazdele au revenit la cârma partidei și, în minutul 80, Novello a fost faultat în careul advers, iar Necoară a transformat penalty-ul acordat brăilenilor. Pușcașu a marcat pentru a patra oară în minutul 85, iar scorul final, 9-1 pentru CF Brăila, a fost stabilit în minutul următor de italianul Novello, după o pasă a lui Onofraș.

CF Brăila în prima repriză: Mitrea – Dima, Ivan, Necoară, Stănciulescu – Dojcinovic, Petean, Iordache, Spătaru – Pușcașu, Onofraș.
CF Brăila în repriza a doua: Leu – Petean, Bârsanel, Ghiocel, Stănciulescu (min. 66: Vicoveanu) – Spataru, Ivan (min. 66: Zaharia), Pușcașu, Necoară – Novello, Onofraș.

Vezi programul și clasamentul pe care CF Brăila îl va avea în play-off

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 14:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă