Brăila nu are jucători legitimați și a rămas fără „grei”. Pânzaru vrea definitivarea lotului până la finalul săptămânii

Marius ANGHEL 19 Jul. 2017, 11:56 Pregătiri, amicale
Brăila nu are jucători legitimați și a rămas fără

Dacia Unirea a depus, luni, la Federația Română de Fotbal cererea de înscriere în campionatul Ligii a 2-a pentru sezonul competițional 2017-2018.

„Bazându-ne pe declarațiile recente ale șefilor administrației locale, prin care atât primarul Marian Dragomir cât și președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, susțin că vor sprijini sportul de performanță în general și fotbalul în particular, am decis să înscriem Dacia Unirea în Liga a II-a pentru sezonul competițional 2017-2018. Privim cu încredere aceste declarații și așteptăm concretizarea lor cât mai repede”, a declarat Valentin Avramescu, președintele Consiliului Director al Daciei Unirea.

Oficialul a mai spus că în acest moment echipa brăileană de fotbal nu are niciun fotbalist sub contract, însă, până sâmbătă, se vor semna noile înțelegeri cu jucătorii. „După runda de discuții de săptămâna trecută cu fiecare jucător în parte, am întocmit documentele urmând ca până la finalul acestei săptămâni să finalizăm și acest aspect. Eu cred că am găsit calea să mulțumim pe toată lumea. Dar definitivarea lotului și semnarea documentelor o facem tot în baza sprijinului financiar pe care sperăm să-l primim cât mai curând de la autoritățile locale”, a mai spus Valentin Avramescu.

Pânzaru vrea să definitiveze lotul până sâmbătă

În altă ordine de idei, Dacia Unirea a început cantonamentul centralizat pe data de 12 iulie și îl va încheia sâmbătă, 22 iulie, însă antrenorul Alin Pânzaru spune că în acest moment echipa de fotbal pe care o pregătește nu are lotul format. Dar ceea ce este mai grav este faptul că niciun fotbalist nu este legitimat la club. Au plecat jucători importanți precum Cosmin Neagu, care și-a depus și memoriu la Federația Română de Fotbal pentru a deveni jucător liber de contract, Andrei Pușcașu, Moglan și Adăscăliței, dar au venit în probe o serie de jucători pe care antrenorul vrea să îi testeze pentru a se decide dacă îi păstrează sau nu în lot.

În acest moment, nici numeric și nici valoric, lotul Daciei Unirea nu este pregătit să dea piept cu o nouă ediție de campionat de Liga a 2-a. Astăzi, de la ora 18:00, brăilenii susțin un al treilea test de verificare, acesta fiind returul amicalului cu Viitorul II Constanța, un meci în care Alin Pânzaru îi va mai testa pe jucătorii care au venit în probe săptămâna trecută, Logofătu, Fotescu, Bucur, Cosmin Mihai, Boghinceanu, Maftei, dar și pe noii sosiți luni, 17 iulie, de la Unirea Jucu, Ovidiu Covaciu, un mijlocaș central de 26 de ani care a evoluat și la Gaz Metan și pe Paul Colbășan, mijlocaș stânga născut în 1997, precum și pe Tiberiu Subțirică, mijlocaș central care a evoluat la Luceafărul Brăila, Conpet Cireșu, iar acum vine de la Dinamo București. Până sâmbătă, antrenorul Daciei Unirea și-a propus să definitiveze lotul pentru sezonul care bate la ușă.

„Sâmbătă, 22 iulie, trebuie să avem lotul definitivat, pentru că apoi va mai urma o săptămână de amicale în care va trebui să ne orientăm deja spre un prim unsprezece, iar pe 5 august începe campionatul. La ora aceasta, lotul nostru este incomplet, atât numeric, dar și valoric. Ne-au plecat jucători importanți și acum căutăm soluții de a-i înlocui. Avem fotbaliști în probe și sper ca în urma amicalului cu satelitul Viitorului Constanța să decidem dacă aceștia rămân sau nu la Brăila. Apoi, în funcție de buget, poate aducem și unul – doi jucători cu experiență”, a declarat Alin Pânzaru.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 19 Jul. 2017, 11:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă