Brăila dă semne de revenire! După umilința cu liderul Ligii a 4-a Galați, Dacia Unirea a remizat cu Sporting Liești. Trupa lui Florentin Petre a realizat al cincilea transfer

Marius ANGHEL 10 Feb. 2019, 13:22 Pregătiri, amicale

Umilită la mijlocul săptămânii de CS Universitatea Dunărea de Jos Galați, liderul Ligii a 4-a Galați, în fața căreia a pierdut cu 0-4, Dacia Unirea Brăila a dat semne de revenire în amicalul de sâmbătă cu Sporting Liești, o echipă bună din Seria 1 a Ligii 3. Formația lui Florentin Petre a remizat la Galați, scor 3-3, cu trupa din eșalonul inferior.

Lieștiul a avut un început mai bun de joc și a deschis scorul prin Dănăilă încă din minutul 12. Brăilenii au pus probleme în ultima parte a reprizei, când au și reușit să egaleze. Sahru a centrat de pe dreapta, adversarii au respins până la Daniel Mihalcea (34), care a șutat de la marginea careului la colțul scurt.

Imediat după reluarea jocului, Dacia Unirea a preluat conducerea. Mario Anghel a reluat spre poartă după o respingere, portarul a deviat din nou, acum în lateral, iar Alex Sahru (48) a marcat cu un șut din interiorul careului sub transversală. Și tot Sahru (54) a mărit diferența cu o minge trimisă la colțul lung, după ce Mușea și Anghel au combinat și au trimis în fața porții.

După schimbările efectuate de Florentin Petre, Sporting Liești s-a instalat în jumătatea adversă și a reușit egalarea. Primul gol a fost, de fapt, un autogol, după ce Prunescu a respins o minge centrată din corner, balonul l-a lovit pe Izmană și din el s-a dus în poartă, pe la colțul scurt. Mai apoi, după un contraatac pe dreapta, Iancu a marcat din fața porții.

Totuși, brăilenii au avut șansa victoriei, însă Alexandru Izmană, scăpat singur cu portarul, a trimis pe lângă din marginea careului.

Izmană, al cincilea transfer

Alexandru Izmană (foto) este, de altfel, și cel mai nou jucător achiziționat de Dacia Unirea Brăila. Mijlocașul de 22 de ani originar din iași a evoluat în sezonul trecut al Ligii 2 în 29 de meciuri pentru Știința Miroslava, iar în prima parte a campionatului actual a jucat pentru CSM Școlar Reșița, în Liga 3.

Până acum, Brăila a mai prezentat oficial încă patru achiziții: Jean Prunescu (29 de ani, fundaș, împrumut de la Petrolul), Alex Sahru (21 de ani, mijlocas, ex Aerostar), Mihai Mușea (25 de ani, fundaș, ex AFC Odorheiu Secuiesc) și Iulian Moldoveanu (19 ani, portar, ex SR Brașov).

În amicalul cu Sporting Liești, Florentin Petre a început cu: Iulian Moldoveanu – Leonard Coteț, Andrei Pleșa, Jean Prunescu, Mihai Mușea – Alexandru Sahru, Alexandru Izmană, Daniel Mihalcea, Valentin Robu – Dragoș Cheleș, Marius Moroianu. În repriza a doua au mai intrat: Roberto Chirilă – Robert Mardale, Marius Dulă, Alexandru Duțu, Răzvan Băcanu, Mario Anghel și Rareș Băluță, toți juniori din propria pepinieră.

Costin Ciucureanu și Gabriel Niță nu au fost utilizați, fiindcă acuză ușoare accidentări.

Următorul amical al Daciei Unirea este programat miercuri, a Slobozia, cu Unirea Slobozia, echipa de pe locul 2 în Seria 2 a Ligii 3.

Marius ANGHEL 10 Feb. 2019, 13:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă