Bondrea trage linie după cantonamentul din Antalya! „A fost un stagiu reușit”

18 Feb. 2012, 10:50 Pregătiri, amicale
Bondrea trage linie după cantonamentul din Antalya!**

Gaz Metan Severin a revenit joi seară în țară după un cantonament de 12 zile în Antalya, destinat elementelor tehnico-tactice. Oltenii au susținut pe teren turcesc și cinci partide amicale, înregistrând o înfrângere, 0-1 cu Koge (liga 1 din Danemarca), două victorii, 3-1 cu FC Aarau (liga a II-a din Elveția) și 2-1 cu FC Kaisar Kyzylorda (liga 1 din Kazahstan), și două remize, 0-0 cu Vardar Skopie (liga 1 din Macedonia) și 0-0 cu FK Teleoptic Zemun (liga a 2-a din Serbia).

Concluzia trasă de antrenorul Marian Bondrea după acest stagiu de pregătire a fost bună, tehnicianul apreciind efortul și dăruirea multora dintre elevii săi. „A fost un turneu bun, o experiență nouă pentru jucători. Au întâlnit adversari străini, cu alte stiluri de joc, și asta va conta pe viitor. Am pierdut o singură dată, cu danezii de la Koge, dar ăla a fost primul nostru contact cu iarba. Practic, ne-am antrenat jucând. Am luat gol pe final de meci, în condițiile în care rulasem aproape tot lotul. Evoluțiile noastre au fost din ce în ce mai bune după, și asta s-a văzut și în rezultate. Una peste alta, a fost un stagiu reușit”, a concluzionat tehnicianul oltean. „A fost o atitudine bună a lor, toți au vrut să mă convingă de faptul că merită să joace, să fie titulari, și pot spune că m-am edificat asupra grupului. Am stat mai mult cu ei și am început să-i cunosc bine, știu cum să-i motivez și la ce să mă aștept de la ei. Mai sunt și jucători care m-au dezamăgit puțin, în sensul că pot mai mult, dar asta o s-o rezolvăm pe parcurs”, a completat Marian Bondrea.

Rădulescu și Șaim, sub semnul întrebării

Venit în probe de la Rapid II, juniorul Alex Rădulescu a fost folosit foarte puțin în partidele de pregătire din Antalya, bifând doar câteva minute cu FK Teleoptic Zemun, iar rămânerea sa la Gaz Metan Severin este puțin probabilă. Un alt jucător cu probleme este juniorul Viorel Șaim. Acesta nu a jucat nici măcar un minut în Turcia, iar viitorul său la gruparea de la Dunăre este destul de incert în momentul de față. „În privința lui Rădulescu nu pot spune prea multe acum, ci după ce voi ajunge la Severin și voi discuta cu conducerea. Este un jucător tânăr și e greu să-și facă loc în echipă în momentul de față, pentru că avem destui jucători sub 21 de ani. În plus, pe postul lui joacă Mirescu, care a avut un randament bun, l-am reprofilat și pe Trifu, deci sunt destule variante…”, a spus Bondrea. „Șaim e la concurență cu Bălace, Zaharia, Neacșa, jucători buni, ultimii doi fiind sub 21 de ani, ca și el. În plus, se află în ultimele șase luni de contract și, din câte am înțeles, nu prea vrea să-și prelungească înțelegerea. Eu trebuie să țin cont și de asta, pentru că proiectul nostru este pe termen lung și trebuie să știu bine pe cine mă bazez”, a punctat tehnicianul găzarilor.

Ar mai vrea jucători

Marian Bondrea nu exclude posibilitatea ca în lotul său să mai apară noutăți, dar punctează faptul că dacă mai vine cineva va fi vorba doar despre jucători cu experiență, valoroși. „Tot timpul mai e nevoie de cineva! Ați văzut că și Manchester United, și Real Madrid caută tot timpul să-și îmbunătățească lotul, dar să vedem cum stăm și cu bugetul. Nu aș vrea să spun pe ce post, pentru că după, dacă nu vine nimeni, jucătorii de pe postul respectiv pot fi afectați. Dacă ar fi să mai luăm pe cineva, vom aduce doar fotbaliști cu o valoare peste ce avem în momentul de față. Altfel nu, pentru că m-am săturat de jucătorii veniți cu recomandări, iar când îi pui la joc te dezamăgesc. Nu are rost să pierdem timpul”, a afirmat Marian Bondrea.

Găzarii au primit liber până duminică seară, luni dimineață fiind programat primul antrenament. „Era bine în Antalya, dar acum trebuie să ne adaptăm la condițiile din România, pentru că acestea vor fi când va începe campionatul. Ne vom pregăti pe plan local și intenționăm să luăm două jocuri amicale, dar asta voi discuta cu conducerea săptămâna viitoare, când ne vedem la Severin și vom relua pregătirile”, a încheiat Marian Bondrea.

Sursa: Gazeta de Sud

18 Feb. 2012, 10:50 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă